تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

مقایسه جذاب برنج تایلندی و ایرانی: کدوم بهتره؟

برنج ایرانی با کیفیت بسیار بالا و عطر و طعمی بی‌نظیر معروف است. این برنج، از برنج تایلندی که یکی از انواع وارداتی برنج در کشور است، از نظر قیمت و کیفیت متفاوت است. برنج تایلندی اغلب برای تهیه برنج کته استفاده می‌شود و از آن به عنوان یک گزینه ارزان‌تر نسبت به برنج ایرانی استفاده می‌شود.

برنج تایلندی به نام یاسمین شناخته می‌شود و عطر گل یاس را دارد. این برنج قیمت مناسبی دارد و برای مصرف روزانه بسیار مناسب است. از طرف دیگر، برنج ایرانی بافت خوبی دارد و بعد از پخت به خوبی قد می‌کشد و دانه دانه می‌شود. قیمت برنج ایرانی معمولا بالاتر از برنج تایلندی است، اما کیفیت بالاتری دارد.

بررسی فرق بین این دو نوع برنج نشان می‌دهد که هر کدام ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند. انتخاب بین برنج تایلندی و ایرانی به سلیقه و نیاز هر فرد بستگی دارد. اما این مقاله به خوبی تفاوت‌ها و ویژگی‌های این دو نوع برنج را برجسته کرده است.

برنج ایرانی یکی از باکیفیت‌ترین انواع برنج در دنیا است که به خاطر عطر و طعم فوق‌العاده‌ای که دارد بسیار مشهور است. برنج تایلندی نیز یکی از برنج‌های وارداتی در کشور است که معمولا قیمت مناسب‌تری نسبت به برنج ایرانی دارد و از آن برای تهیه برنج کته استفاده می‌شود.

در این مقاله از تک فانبلاگ می‌توانید با فرق برنج تایلندی و ایرانی به طور کامل آشنا شوید.

با تفاوت‌های برنج تایلندی و ایرانی آشنا شوید!

آیا می‌دانید برنج تایلندی چه نوع برنجی است؟ برنج تایلندی یکی از برنج‌های وارداتی است که قیمت مناسب و طعم و کیفیت خوبی دارد و از همین رو بسیاری از افراد برای مصرف روزانه از این برنج استفاده می‌کنند.

برنج تایلندی در کشور با نام یاسمین یا جاسمین شناخته می‌شود و بعد از برنج هندی بیشترین میزان صادرات برنج را در دنیا دارد. این برنج به عطر زیادی که دارد معروف است و بافت آن نیز شفاف و مرطوب است.

در مقابل برنج ایرانی کیفیت بسیار بالاتر و قیمت گران‌تری نسبت به برنج تایلندی دارد و بهتر از آن قد می‌کشد. اما مهم‌ترین فرق برنج تایلندی و ایرانی چیست؟ در ادامه این بخش به برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های برنج تایلندی و ایرانی اشاره شده است.

۱- عطر و طعم برنج ایرانی با برنج تایلندی متفاوت است

برنج ایرانی عطر متمایز و بسیار دلپذیری دارد که با ذائقه اکثر افراد همخوانی دارد. اما برنج تایلندی کمی با برنج ایرانی متفاوت است. عطر برنج تایلندی خیلی شبیه به گل یاس است و معمولا تا زمانی که برنج تازه است، این عطر را دارد. از حدود ۳ تا ۴ ماه بعد برنج عطر خودش را از دست می‌دهد. اما برنج ایرانی عطر خود را برای مدت زمان طولانی حفظ می‌کند.

۲- برنج ایرانی خوشپخت‌تر از برنج تایلندی است

هر چند برنج ایرانی کیفیت‌های متفاوتی دارد، اما به طور کلی برنج ایرانی بسیار خوش پخت است و بعد از پخت به خوبی قد می‌کشد و دانه دانه می‌شود. برنج تایلندی بافت نرمی دارد و بعد از پخت حالتی چسبنده پیدا می‌کند. این برنج برای پخت برنج کته مناسب است و به هیچ عنوان مثل برنج ایرانی دانه دانه نمی‌شود.

۳- میزان یکدست بودن برنج ایرانی و تایلندی متفاوت است

برنج ایرانی به شیوه بوجاری الک می‌شود و از همین رو این برنج به دسته‌بندی‌های برنج کامل، شکسته، سر شکسته و نیم دانه تقسیم می‌شود. اما یکدست شدن این برنج به درصد الک شدن آن بستگی دارد.

اما برنج تایلندی معمولا با دستگاه‌های هوشمندی الک می‌شود و از همین رو یکدست‌تر از برنج ایرانی به نظر می‌رسد. هر چند میزان یکدستی برنج‌های ایرانی متفاوت است، اما از آن جایی که برنج تایلندی با دستگاه‌های مخصوصی دسته بندی می‌شود، معمولا یکدستی بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج باسماتی؛ کته و آبکش

۴- برنج ایرانی بیشتر قد می‌کشد

برنج ایرانی به خوبی قد می‌کشد و بعد از پخت اندازه آن چند برابر می‌شود. اما برنج تایلندی بافت نرمی دارد و خیلی زود می‌پزد و برنج قد نمی‌کشد. از همین رو این برنج برای افرادی که دوست دارند برنج دانه دانه تهیه کنند، گزینه مناسبی محسوب نمی‌شود.

۵- قیمت برنج ایرانی از برنج تایلندی بیشتر است

برنج ایرانی قیمت بیشتری نسبت به برنج تایلندی دارد. برنج تایلندی معمولا از نظر کیفیت با برنج ایرانی قابل مقایسه نیز و به هیچ عنوان به خوبی برنج ایرانی قد نمی‌کشد و عطر آن را ندارد. این برنج قیمت پایین‌تری دارد و برای افرادی که دوست دارند برنج خارجی قیمت مناسب تهیه کنند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری برنج دودی با ماندگاری عطر و طعم

۶- پخت برنج ایرانی و تایلندی متفاوت است

برنج تایلندی خیلی زود شفته می‌شود و برنج بعد از پخت دانه دانه نمی‌شود. از این رو برای پخت برنج تایلندی باید از آب کمتری استفاده کنید و آن را برای مدت زمان کوتاه‌تری در آب بجوشانید. اما برنج ایرانی به مدت زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد و برای آبکش کردن باید حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه در آب بجوشد تا به خوبی قد بکشد و آماده شود.

در این مقاله به مهم‌ترین فرق برنج تایلندی و ایرانی پرداختیم و ویژگی‌های این دو برنج را بررسی کردیم. هر چند برنج ایرانی قیمت بیشتری نسبت به برنج تایلندی دارد، اما این برنج کیفیت بالایی دارد و با ذائقه ما ایرانی‌های هماهنگ‌تر است.

اگر تجربه استفاده از برنج تایلندی را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!