روش های سریع و ناراحت کننده برای تهیه پودر گل سرخ در منزل!
پودر گل محمدی یکی از ادویههای خوشعطر و مفید برای مزهدهی به غذاها و دسرها است. این پودر به خاطر خواص گرمکنندهاش، در رفع سردی بدن و متعادل کردن طعم غذاهای سرد بسیار مفید است. گل سرخ پس از خشک شدن، بافت نسبتاً انعطافپذیری دارد و از این رو به راحتی به پودر تبدیل نمیشود. برای تهیه این پودر در خانه، دو روش ارائه شده است، هر کدام در ادامه توضیح داده شده است.
روش اول شامل پاک کردن گلبرگها، تفت دادن گلها و سپس خشک کردن و پودر کردن آنها است. اما روش دوم شامل شستشوی گلبرگها، خشک کردن گلها و سپس تفت دادن و پودر کردن آنها است.
برای پودر کردن بهتر و خوب گل محمدی، توجه به نکات و فوت و فنهای آماده سازی آن بسیار حیاتی است. این پودر میتواند در انواع دسر، شیرینی، ماست، سالاد، کوکو و غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار گیرد.
پودر گل محمدی دارای عطر و بوی بسیار خوبی است و میتواند جایگزین مناسبی برای پودرهای آماده باشد. اگر تمایل به تهیه آن در منزل دارید، راهنماییهای مربوطه در مقاله ذکر شده است. این پودر دارای خواص زیادی برای بهبود سلامتی و رفع برخی مشکلات بدن است.
پودر گل محمدی یکی از خوش عطرترین و مفیدترین ادویهها برای مزه دار کردن انواع غذا و دسر است و به خاطر طبع گرمی که دارد، برای رفع سردی و متعادل کردن طبع خوراکیهای سرد مناسب است. اما پودر گل سرخ بعد از خشک شدن بافت نسبتا انعطاف پذیری دارد و از همین رو به راحتی پودر نمیشود. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با ۲ روش طرز تهیه پودر گل سرخ خانگی و نکاتی مهم برای پودر کردن آن آشنا شوید.
طرز تهیه پودر گل سرخ خانگی با گل خشک
آماده کردن پودر گل سرخ حدود ۱۰ دقیقه طول میکشد.
مواد لازم برای تهیه پودر گل محمدی
گل سرخبه مقدار لازم
مراحل طرز تهیه پودر گل محمدی
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل پودر کردن گل سرخ در خانه آشنا شوید.
مرحله اول: گل سرخها را پاک کنید
برای شروع باید گلبرگهای گل محمدی را جدا کنید و گل قسمتهای زرد و خراب را جدا کنید. اگر گلها آلوده هستند، میتوانید آنها را بشویید و بعد برای چند روز روی پارچه پهن کنید تا خشک شوند.
مرحله دوم: گل سرخها را روی حرارت تفت دهید
در این مرحله باید یک ماهیتابه را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید و بعد گلها را اضافه کنید. برای چند دقیقه گلها را به آرامی روی حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید.
مراقب باشید که حرارت زیاد نباشد و گلها تغییر رنگ ندهند. در این مرحله گلها باید به اندازهای ترد شوند و که با دست به راحتی بتوانید آنها را پودر کنید. معمولا تفت دادن گل سرخ در این مرحله حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول میکشد.
میتوانید برای خشک کردن گلبرگهای گل سرخ ظرف را روی حرارت غیر مستقیم کتری یا سماور قرار دهید.
مرحله سوم: گل سرخها را پودر کنید
بعد از این که گلها را تفت دادید، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید گلها کاملا خنک شوند. در ادامه میتوانید گلبرگهای خشک شده گل محمدی را در هاون بکوبید یا در آسیاب بریزید و خوب پودر کنید. پودر گل محمدی شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف در بسته بریزید و برای مزه دار کردن انواع خورش، ماست و انواع دسر از آن استفاده کنید.
طرز تهیه پودر گل سرخ خانگی با گل تازه
خشک کردن گل سرخ در خانه چند روز طول میکشد و بعد از آن میتوانید در عرض چند دقیقه آن را پودر کنید. در ادامه میتوانید با بهترین روش خشک و پودر کردن گل محمدی آشنا شوید.
مرحله اول: گل سرخها را بشویید
اگر به گل محمدی خشک دسترسی ندارید، میتوانید خودتان در خانه گل محمدی را خشک و سپس پودر کنید. در این روش باید گلبرگها را از کاسبرگ جدا کنید و داخل ظرف آب سرد بریزید و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید. در ادامه چند دور گلها را آبکشی کنید.
مرحله دوم: گلها را خشک کنید
سپس آنها را روی سینی یا پارچه نخی بریزید و در برای چند روز در جایی که جریان هوای مناسبی دارد قرار دهید. به خاطر داشته باشید که برای خشک کردن گل سرخ باید چندین بار آن را زیر و رو کنید.
مرحله سوم: گلها را روی حرارت تفت دهید
زمانی که گلبرگها خشک شدند، آنها را در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه روی حرارت خیلی ملایم تفت دهید تا ترد شوند. در ادامه گل محمدی خشک شده را در آسیاب بریزید و پودر کنید. برای یکدست شدن بافت پودر گل محمدی میتوانید آن را از الک رد کنید تا ذرت درشت آن جدا شوند.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه پودر گل سرخ خانگی
برای حرارت دادن گل سرخ باید حرارت را روی کمترین میزان قرار دهید تا گلبرگها نسوزند.پودر گل محمدی را به مقدار کم تهیه کنید، زیرا در این روش عطر و بوی گلها سریعتر از بین میرود و از همین رو بعد از مدتی کیفیت خود را از دست میدهد.در پاسخ به این سوال که پودر گل محمدی در چه غذاهایی استفاده میشود باید بگوییم که میتوانید از این پودر برای مزه دار کردن انواع دسر، شیرینی، ماست، سالاد، کوکو و همچنین غذاهای گوشتی استفاده کنید.بعد از آماده شدن پودر گل سرخ باید آن را در یک ظرف درب دار بریزید و در کابینت قرار دهید.برای خشک کردن گل سرخها میتوانید به جای تفت دادن، آنها را در فر قرار دهید و چندین بار زیر و رو کنید و سپس به هر روشی که دوست دارید گلها را پودر کنید. در این روش باید فر را روی دمای ۱۰۰ تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. گلها را در سینی فر بریزید و اجازه دهید تا خشک شوند.در زمان تفت دادن گل سرخ به هیچ عنوان نباید ماهیتابه را پر کنید، زیرا در این صورت گلها به خوبی تفت داده نمیشوند و ممکن است تنها برخی از آنها ترد شوند.
پودر گل محمدی عطر فوقالعادهای دارد و یک ادویه بینظیر برای مزه دار کردن غذا است. درست کردن این ادویه در خانه بسیار راحت است و اگر یک بار آن را آماده کنید، دیگر به سراغ پودر گل سرخهای آماده و بسته بندی شده نخواهید رفت. شما از چه روشی برای پودر کردن گل سرخ استفاده میکنید. در صورت تمایل میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
در این بخش به برخی از رایجترین سوالات شما در مورد پودر گل سرخ خانگی پاسخ دادهایم.
پودر گل محمدی برای چی خوبه؟
پودر گل محمدی عطر فوق العاده و طبع گرمی دارد و میتوانید از آن برای رفع سردی غذاها و همچنین مزه دار کردن آنها استفاده کنید. این ادویه خواص زیادی برای درمان سردی بدن، رفع التهاب، کاهش خونریزی در دوران قاعدگی، درمان دردهای شکمی، رفع مشکلات گوارشی و همچنین برطرف کردن سرفههای مزمن دارد.
روش پودر کردن غنچه گل محمدی چگونه است؟
برای پودر کردن غنچه گل محمدی ابتدا باید گلبرگها را جدا کنید و بعد آن را به روشی که گفته شد تفت دهید و آسیاب کنید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…