7 دستور آشپزی سرشار از خلاقیت با کدو سبز
کدو سبز یکی از صیفی جات بسیار مفید و حاوی خواص زیادی است که برای سلامتی بسیار مفید است. این صیفی جات میتواند به کاهش فشار خون، پیشگیری از بیماری های سرطان، سلامت قلب و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. همچنین در رژیم غذایی افراد گیاه خوار که به دنبال یک غذای مفید هستند، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
از کدو سبز میتوان در غذاهای مختلفی استفاده کرد، از جمله کوکو کدو سبز، خورش کدو سبز، سوپ کدو سبز، خورش کدو، کدو پلو، یتیمچه کدو سبز و کدو شکم پر. این غذاها دارای طعم و خواص منحصر به فردی هستند و میتوانند به تنوع و لذت بخشی وعدههای غذایی شما اضافه کنند.
تهیه این غذاها نیز بسیار ساده و آسان است و میتوانید با دنبال کردن دستور پخت هر یک از آنها، به راحتی آنها را در خانه تهیه کنید و از خواص آنها بهرهمند شوید. به طور کلی، کدو سبز یک انتخاب عالی برای افزایش تنوع و ارزش غذایی وعدههای غذایی شماست.
کدو سبز یکی از صیفیجات بسیار مفید و با خاصیت است. از جمله خاصیتهایی که کدو سبز دارد میتوان به کاهش فشار خون، خواص ضد سرطان، کمک به سلامت قلب و بهبود عملکرد دستگاه گوارش اشاره کرد.
همچنین کدو سبز در رژیم غذایی افرادی که رژیم گیاهخواری دارند بسیار دیده میشود. کدو سبز را به روشهای مختلفی میتوان مصرف کرد؛ بخارپز کردن، سرخ کردن یا پختن آن به همراه یک خورش از جمله روشهایی هستند که میتوان از کدو سبز در غذای مصرفی روزانه استفاده کرد.
کدو سبز را میتوان در وعدههای غذایی مختلف استفاده کرد. در این مطلب از مجله آشپزی تک فانغذاهایی که میتوان با کدو سبز پخت را معرفی میکنیم. پس در این بخش از بلاگ اکالا با ما همراه باشید.
۱- کوکو کدو سبز
کوکو کدو سبز، غذایی سریع و آسان است که برای وعده ناهار یا شام سبک بسیار مناسب است.
کوکوی کدو، کوکوی بسیار سالم و رژیمی با طعم متفاوت است. این کوکو نیز همانند کوکوی سیبزمینی یا سبزی زیاد شناخته شده نیست و کمتر از آن استفاده میشود، اما قطعا به شما توصیه میکنیم حتما یک بار طعم بسیار متفاوت و خوشمزه این کوکو را یک بار امتحان کنید.
برای آموزش طرز تهیه کوکو کدو سبز، این مطلب را بخوانید.
۲- خورش کدو سبز با لپه
خورش کدو سبز را میتوان جزو غذاهای قدیمی و بسیار خوش طعم ایران به حساب آورد.
خورش کدو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است و به واسطه کدو که در آن استفاده می شود که سرشار از آهن، پتاسیم و بتاکاروتن می باشد یک غذای بسیار سالم و مفید برای بدن می باشد.
برای آموزش طرز تهیه خورش کدو با لپه این مطلب را بخوانید.
۳- سوپ کدو سبز
سوپ کدو سبز خیلی راحت و ساده و در مدت زمان کمی آماده میشود. این سوپ به روشهای مختلف و با مواد مختلفی تهیه میشود که ما در اینجا به شما طرز تهیه سوپ کدو سبز با ریحان را آموزش میدهیم.
در ابتدا برای تهیه سوپ کدوها را به خوبی بشویید و با پوست به قطعات کوچکتر خرد کنید. پیاز و سیر را هم کمی خرد کنید.در قابلمه ی مناسبی مقداری روغن زیتون بریزید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. کمی که نرم شد سیر را اضافه کنید.
برای ادامه طرز تهیه سوپ کدو سبز به مقاله آن مراجعه کنید.
۴- خورش کدو
خورش کدو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که سرشار از آهن، پتاسیم و بتاکاروتن است و یک غذای بسیار سالم و مفید برای بدن به حساب میآید. خورش کدو را هم میتوان به صورت گیاهی و بدون هیچگونه گوشتی درست کرد و هم میتوان آن را با گوشت گوسفند، مرغ یا حتی بوقلمون تهیه کرد.
مراحل تهیه خورش کدو
مراحل تهیه خورش کدو به شرح زیر است:
در مرحله اول پیاز و سیر را پوست بگیرید و بشویید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و سیر را رنده کنید.یک قابلمه را انتخاب کنید و مقداری روغن مایع درون آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید.صبر کنید تا روغن داغ شود، سپس پیاز خرد شده را به همراه سیر رنده شده به قابلمه اضافه کنید و مقداری آن ها را تفت دهید.بعد از اینکه مقداری سیر و پیاز تفت خوردند و نرم شدند به آن زردچوبه و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم یکدست شوند و تفت بخورند.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مقوی روی لینک طرز تهیه خورش کدو کلیک کنید.
۵- کدو پلو یا کئی پلا مازندرانی
کدو پلو یکی از خوشمزهترین و بهترین غذاهای شمالی است که اصالت آن به شهر آمل برمیگردد. این غذای بسیار خوشمزه و متفاوت با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی تهیه و طبخ میشود. کدو تنبل، عضو اصلی و جدا نشدنی این غذای سنتی و اصیل است.
مراحل تهیه کدو پلو یا کئی پلا
مراحل تهیه کدو پلو یا کئی پلا به شرح زیر است:
در اولین مرحله به سراغ آماده سازی کدو حلوایی روید. کدو را بشویید و با چاقو تیزی آن را برش زنید. کدو را به ابعاد مناسب مکعبی کوچکی برش زنید و کنار گذارید.سپس به سراغ فیلههای مرغ روید. تکههای مرغ را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. حال با کمک چاقوی تیزی آنها را به صورت مکعبی برش زنید و کنار گذارید.درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. پیازهای نگینی را درون تابه کمی تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.مقداری زردچوبه و فلفل به آن بیفزایید و مجدد به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. در همین مرحله تکههای فیله مرغ را به تابه اضافه کنید و مجدد به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ مرغها تغییر کند و طلایی رنگ شوند.
برای ادامه رسپی این غذای خوشطعم و مخصوص مازندرانی روی لینک طرز تهیه کدو پلو یا کئی پلا کلیک کنید.
۶- یتیمچه کدو سبز
یتیمچه کدو سبز یکی از انواع غذاهای خوشمزه ارومیه است که با نان سرو میشود. مواد اولیه ساده و در دسترسی دارد و در زمان کوتاهی آماده میشود و یک پیشنهاد بسیار خوب برای روزهای شلوغ شماست. اگر جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال کاهش سطح کلسترول خون هستید از کدو سبز استفاده کنید.
مراحل تهیه یتیمچه کدو سبز
مراحل تهیه یتیمچه کدو سبز به شرح زیر است:
در اولین مرحله به سراغ آماده سازی پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، حال آن را به صورت نگینی خرد کنید. درون قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طلایی رنگ و سبک شوند. در همین مرحله سیر را بشویید و پوست بگیرید.با کمک سیر له کن آن را پوره کنید و به محتوای درون قابلمه بیفزایید. اگر سیر لهکن در دسترس نداشتید میتوانید با کمک چاقو سیر را ریز خرد کنید. کمی سیر را تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.حال به سراغ افزودن ادویهها روید. زردچوبه و فلفل را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.اکنون باید کدو سبزها را برای طبخ آماده کنید. آنها را بشویید و پوست بگیرید. حال با کمک چاقو به صورت نگینی خرد کنید.
برای ادامه رسپی این غذای رژیمی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه یتیمچه کدو سبز کلیک کنید.
۷- کدو شکم پر
کدو سبز از سبزیجات پرخاصیت و مفید است که این روزها علی رغم خواص بسیار زیادی که دارد خیلی کمتر در سبد غذایی خانوار یافت میشود! از این صیفی یا سبزی مقوی به روشهای مختلفی میتوان استفاده کرد که از جمله این موارد میتوان به کدو شکم پر اشاره کرد.
کدو شکم پر را میتوانید به عنوان یک غذای کامل در وعده ناهار یا شام تهیه و مصرف کنید یا اینکه برای پیش غذا تدارک ببییند و به عنوان پیش غذا حتی در مهمانیها آماده کنید.
مراحل تهیه کدو شکم پر
مراحل تهیه کدو شکم پر به شرح زیر است:
برای تهیه کدو شکم پر، ابتدا کدوها را کامل بشویید و پوست بگیرید. در صورت تمایل حتی با پوست میتوانید استفاده کنید. کدوها را از وسط برش دهید. سپس به وسیله قاشق یا اسکوپ بستنی داخل کدوها را خارج کنید تا مطابق تصویر خالی شود.دقت کنید که لبههای انتهایی کدوها را برش ندهید تا به اصطلاح سر و ته کدوها باز بماند! چون در این صورت بعد از ریختن مواد میانی، داخل شکم کدوها، ممکن است مواد بیرون بریزید و به خوبی داخل کدوها نماند.وقتی داخل کدوها را خالی کردید، آنها را به کمی روغن زیتون آغشته کنید. مواد کدو را که از مرکز کدوها خارج کردید دور نریزید و نگه دارید. چون برای پخت مواد گوشتی به آن نیاز دارید! آنها را با چاقوی تیز برشهای کوچکتر بزنید و کنار بگذارید.کدوهایی که داخلش را خالی کردید را داخل سینی فر یا ظرفی که مقاوم به حرارت فر باشد قرار دهید. سپس روی کدوهایی که شکمش را خالی کردید کمی نمک، فلفل سیاه و آویشن بپاشید. ظرف محتوای کدوها را کنار بگذارید.حال برای تهیه مواد داخلی و شکم کدوها، پیاز و سیر را خرد کنید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و متفاوت روی لینک طرز تهیه کدو شکم پر کلیک کنید.
امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!