راز بلندمدت زندگی در ژاپن: غذاهایی که باعث افزایش عمر میشوند
رژیم غذایی ژاپنیها بهدلیل مصرف کمتر گوشت قرمز و بیشتر ماهی، سویا، و چای سبز از سایر کشورها متمایز است. این مصرف مواد غذایی سالم و طبیعی، به همراه سبک زندگی فعال و بدون استرس، باعث افزایش میانگین عمر ژاپنیها میشود. همچنین، مصرف کم شکر و فرآوردههای لبنی در رژیم غذایی آنها، به جلوگیری از بیماریهای قلبی و سرطان کمک میکند. بهطور متوسط، ژاپنیها در طول روز کمتر از ۲۶۹۷ کیلوکالری مصرف میکنند که این نشاندهنده مصرف کمتر غذا ناسالم است. از طرفی، عواملی مانند ژنتیک و سبک زندگی نیز نقش مهمی در طولانی بودن عمر ژاپنیها دارد، زیرا آنها به باورهای خاصی در مورد زندگی و سلامتی پایبند هستند. این ترکیب منحصر به فرد از رژیم غذایی، فعالیت بدنی، و تمرین روحانی، ممکن است یکی از دلایل طولانی بودن عمر در کشور ژاپن باشد.
ژاپنیها رژیمهای غذایی متفاوتی دارند. سبک زندگی آنها هم خاص است و شاید با سبک زندگی ما ایرانیها خیلی فرق داشته باشد، اما چیزی که خیلی واضح و مشخص است، اینست که ژاپنیها به طور میانگین عمر طولانی دارند.
به گزارش نمناک، مردان ژاپنی معمولاً به طور میانگین تا سن ۸۱ سالگی عمر میکنند و زنان آنها هم به طور میانگین به سن ۸۷ سالگی میرسند. در صورتی که در بسیاری از کشورها چنین اتفاقی نمیافتد. مهمترین مزیت شان این است که آنها در سنین بالا هم بدن سالمی دارند. به نظر شما راز طولانی بودن عمر ژاپنیها چیست؟
رژیم غذایی سالم
اگر بخواهیم ژاپن را با کشورهای مختلف مانند ایران، کانادا، فرانسه، ایتالیا و آمریکا مقایسه کنیم، متوجه میشویم که ژاپنیها گوشت قرمز کم تری مصرف میکنند. مقدار مصرف لبنیات، شکر، شیرین کننده، سیب زمینی و حتی میوه در آنها کمتر است.
بیشتر به سراغ غذاهای دریایی، ماهی، برنج، سویا و چای رفته اند. مطالعات و نظرسنجیهای سال ۲۰۱۷ نشان میدهد که ژاپنیها به طور میانگین در طول روز ۲۶۹۷ کیلو کالری مصرف میکنند که این عدد برای کشورهای بزرگ دیگر بسیار بیشتر است.
مصرف کم گوشت قرمز در مقایسه با مصرف بالای ماهی
بالاتر هم اشاره کردیم که ژاپنیها بیشتر به دنبال غذاهای دریایی میروند. به جای این که بخواهند گوشت قرمز مصرف کنند، ترجیح میدهند که گوشت ماهی بخورند. گوشت ماهی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد. مصرف کمتر گوشت قرمز هم باعث میشود که سطح چربی و تری گلیسیرید در بدن کاهش پیدا کند.
سویا
سویا یکی از مواد خوراکی اصلی در کشورهای آسیایی مخصوصاً ژاپن است و فواید بسیار زیادی دارد. همچنین یک منبع پروتئینی بسیار کامل محسوب میشود و باعث افزایش سلامت قلب و عروق میگردد که ژاپنیها هم زیاد از آن استفاده میکنند.
شکر
ژاپنیها سعی میکنند که شکر و نشاسته کم تری مصرف کنند که از چاقی در آنها جلوگیری میکند. همچنین مصرف کم شکر عامل جلوگیری کننده برای ابتلا به بیماریهایی مثل بیماری قلبی یا سرطان سینه است.
چای سبز
ژاپنیها معمولاً چای سبز میخورند و هیچ شکری به آن اضافه نمیکنند. مطالعات نشان میدهد که مردم ژاپن به چای سبز اهمیت زیادی میدهند و معتقدند که خطر مرگ و میر و بیماریهای عروقی را کاهش میدهد.
سه وعده غذایی ژاپنیها شامل موارد زیر است:
غذای گیاهی و ماهی
ژاپنیها در یکی از وعدههای غذایی خود حتما از سبزیجات، میوه، حبوبات، سیب زمینی، قارچ، غذاهای دریایی، گوشت ماهی و برنج استفاده میکنند.
نان و لبنیات
یکی از وعدههای ژاپنیها از نان، لبنیات یا میوه و شکر تشکیل شده است که میزان شکر آن بسیار کم است.
غذاهای حیوانی و روغنها
ژاپنیها معمولاً در یکی از وعدههای خود به مقدار کمی گوشت حیوانی یعنی گوشت قرمز استفاده میکنند. تخم مرغ و روغنهای سبزیجات هم در وعده غذایی آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
تاثیر ژن و سبک زندگی
بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان تا حد زیادی ارثی هم هستند و به سبک زندگی افراد مانند رژیم غذایی، میزان استفاده از سیگار، ورزش و … هم بستگی دارد. ژاپنیها معمولا سبک زندگی سالمی دارند و بیماری قلبی عروقی در آنها بسیار کم است. سطح کلسترول بدن مردم ژاپن خیلی زیاد نیست. معمولاً مردم ژاپن به فشار خون هم کمتر دچار میشوند و علت آن؛ سبک زندگیِ سالم شان است.