خوردن پوست میوهها؛ آیا این عملیت مفید یا مضر است؟
پوست کردن میوهها و سبزیجات ممکن است تا ۲۵ درصد از ریزمغذیهای مورد نیاز بدن را از بین ببرد. البته باید توجه داشت که آفتکشها باعث حفظ جوندگان و حشرات از میوهها و سبزیجات میشوند اما مصرف افت کشها ممکن است باعث بروز بیماریهای جدی شود. در فرانسه، ۹۷٪ از محصولات حاوی سطحی کمتر از حداقل باقیمانده مجاز از آفتکش هستند. مصرف میوه و سبزیجات آلی میتواند جایگزین مناسبی برای این محصولات باشد. همچنین، برای حفظ مواد مغذی میوهها و سبزیجات، میتوانید از پوستکن های خاص استفاده کرده یا بخشی از پوست را برای سبزیجات مانند کدو سبز و بادمجان نگه دارید. همچنین برای سبزیجات دارای پوست ضخیمتر مانند سیب زمینی و هویج، میتوانید آنها را با اسفنج زبر یا مسواک به خوبی شستشو دهید تا بتوانید از تمام مزایای آنها بهرهمند شوید.
بر اساس دادههای منتشر شده در وبسایت سلامت ویدال، پوست کندن یک میوه یا سبزی تا ۲۵ درصد از ریزمغذیهای ضروری آن را از بین میبرد.
خطرات ناشی از پوست میوهها و سبزیجات
به گزارش یورونیوز، ماموریت اصلی آفتکشها دور نگه داشتن جوندگان، نرم تنان و حشرات از میوهها و سبزیجات است. این حق ماست که به هر قیمتی شده از مصرف مواد شیمیایی اجتناب کنیم، زیرا این مواد حاوی ترکیباتی سرطان زا هستند و مصرف منظم آنها میتواند منجر به بیماریهای جدی شود.
استفاده از آفتکشها در فرانسه به خوبی کنترل میشود و ۹۷٪ از محصولات فروخته شده در این کشور حاوی سطحی کمتر از حداقل باقیمانده مجاز (MRL) از آفتکش مطابق با مقررات است.
۳ درصد باقیمانده شامل فلفل، گوجه فرنگی، اسفناج، نارنگی، کاهو و انگور هستند، میوهها و سبزیجاتی که به طور مرتب مصرف میشوند. حال سوال اینجاست که آیا میوه و سبزیجات با برچسب اورگانیگ (BIO) میتواند جایگزین مناسبی برای در امان ماندن از آفتکشها باشد؟
راه حل دور ماندن از آفت کشها؟
راه حلهای دیگری نیز وجود دارد تا از خود در برابر علف کشها، قارچ کشها، حشره کشها یا حتی نیتراتها محافظت کنید و در عین حال بخش زیادی از مواد مغذی موجود در میوهها و سبزیجات تازه را حفظ کنید. اگر میخواهید که پوست میوهها را جدا کنید بهتر است که این کار را با یک پوستکن که بخش نازکی از پوست میوهها را جدا میکند انجام دهید. این کار باعث میشود که بسیاری از مواد معدنی و ویتامینهای موجود در نزدیکی پوستمیوهها به خوبی حفظ شود.
برای برخی از سبزیجات مانند کدو سبز، بادمجان یا خیار، میتوانید پس از آنکه آنها را به خوبی شستید، بخشی از پوستشان را نگه دارید. برای سبزیجات با پوستی ضخیمتر مانند سیب زمینی، هویج، تره فرنگی و شلغم میتوان آنها را قبل از مصرف با یک اسفنج زبر یا یک مسواک به خوبی شستشو داد تا بتوان به اندازه کافی با از بین بردن بقایای آفت کشها از تمام مزایای آنها بهرهمند شوید!