تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چای و قهوه: رونق بخشندگان روزانه شما

متخصصان به محدود کردن مصرف چای و قهوه توصیه می‌کنند زیرا می‌گویند که این دو نوشیدنی می‌توانند وابستگی فیزیولوژیک را به انسان ایجاد کنند. مقدار توصیه شده کافئین در روز ۳۰۰ میلی‌گرم است که تقریبا دو تا سه فنجان قهوه معادل آن می‌باشد. تانن موجود در چای و قهوه می‌تواند جذب آهن را از غذا کاهش دهد و باعث کمبود آهن و کم‌خونی شود. مصرف چای بدون شیر می‌تواند بهبود گردش خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان معده را فراهم کند. اما نوشیدن بیش‌از‌حد چای و قهوه ممکن است مشکلاتی مانند بی‌خوابی و مشکلات قلبی ایجاد کند. بهتر است از جایگزین‌هایی مانند چای سبز و چای گیاهی استفاده کرد و مصرف این نوشیدنی‌ها را در حد اعتدال نگه داشت.

متخصصان توصیه به محدود کردن مصرف چای و قهوه کرده‌اند؛ زیرا به گفته آن‌ها این دو نوشیدنی وابستگی فیزیولوژیک (جسمانی) ایجاد می‌کنند.

به گزارش همشهری‌آنلاین، مقدار توصیه‌شده روزانه مصرف کافئین ۳۰۰ میلی گرم است که حدود دو تا سه فنجان قهوه است.

دکتر سوارب دوباله درباره توصیه‌های پزشکی مربوط به مصرف این دو نوشیدنی توضیح می‌دهد: مدت زمانی است که باید قبل یا بعد از غذا برای یک فنجان چای یا قهوه صبر کرد ۶۰ دقیقه است، زیرا تانن موجود در این نوشیدنی‌ها می‌تواند جذب آهن را از غذا کاهش دهد و منجر به کمبود آهن و حتی کم خونی شود.

به گفته این پزشک، نوشیدن چای بدون شیر فوایدی مانند بهبود گردش خون و کاهش خطر بیماری عروق کرونر و سرطان معده دارد. چای و قهوه سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کنند و می‌توانند وابستگی فیزیولوژیکی (فیزیکی یا جسمانی) ایجاد کنند.

مسکان سونی متخصص تغذیه هم درباره مضرات دیگر این دو نوشیدنی می‌گوید: نوشیدن بیش از حد چای و قهوه با قند می‌تواند برای دیابتی‌ها مضر باشد، زیرا می‌تواند باعث نوسانات سطح قند خون شود. کافئین سیستم عصبی را فعال می‌کند. نوشیدن مکرر آن ممکن است منجر به بی خوابی و مشکلات قلبی شود. نوشیدن چای با معده خالی می‌تواند منجر به ریفلاکس اسید معده شود.

او می‌افزاید: نوشیدن چای و قهوه با شیر نیز می‌تواند منجر به اسیدیته شود، زیرا شیر ماهیتی اسیدی دارد. اطمینان حاصل کنید که این نوشیدنی‌ها را در حد اعتدال می‌نوشید.

رادا پاتیل، متخصص تغذیه می‌گوید: جایگزین‌های چای معمولی چای سبز بابونه، چای هیبیسکوس و چای گیاهی است. برای قهوه، جایگزینی وجود دارد که در آن دانه‌های خرما بو داده و آسیاب می‌شوند تا به عنوان قهوه استفاده شوند. از میزان آنتی اکسیدان‌های موجود در این جایگزین‌ها زمانی که این نوشیدنی‌ها با شیر مخلوط می‌شوند، کاسته می‌شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!