تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

علائم خطرناک مسمومیت از قارچ سمی

قارچ‌های سمی برای انسان خطرناک هستند و مصرف آن‌ها می‌تواند به مسمومیت و ایجاد عوارض جدی برای سلامتی انسان منجر شود. نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی شامل علائم گوارشی مانند دل‌پیچه، استفراغ، سردرد، سرگیجه و افزایش تپش قلب است. در موارد شدیدتر، مسمومیت با قارچ می‌تواند منجر به تشنج، مشکلات تنفسی و حتی نارسایی کلیوی شود. برای تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی، نیاز به مهارت و تجربه قارچ شناسی است و افراد غیر متخصص نمی‌توانند این تفاوت را تشخیص دهند. برای پیشگیری از مسمومیت با قارچ، بهتر است قارچ‌های خوراکی را از فروشگاه‌ها تهیه کرد و اطمینان حاصل کرد که از منابع معتبر خریداری شده‌اند. در صورت مشاهده هرگونه علامتی از مسمومیت با قارچ، به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به مصرف ممکن‌است قارچ را به پزشک اعلام کنید.

یک دکترای تخصصی قارچ‌شناسی پزشکی، در مورد نشانه‌های قارچ سمی و علائم و عوارض مسمومیت با این دسته از قارچ‌ها، توضیحاتی داد.

به گزارش مهر، انسیه لطفعلی، با بیان اینکه شایع‌ترین و رایج‌ترین نشانه مسمومیت با قارچ سمی، دل‌پیچه است، گفت: علامت‌های گوارشی مثل دل‌پیچه، استفراغ و یا سردرد و سرگیجه و یا افزایش تپش قلب از جمله نشانه‌های مسمومیت با قارچ‌های سمی است.یک دکترای تخصصی قارچ‌شناسی پزشکی، در مورد نشانه‌های قارچ سمی و علائم و عوارض مسمومیت با این دسته از قارچ‌ها، توضیحاتی داد.

انسیه لطفعلی، با بیان اینکه شایع‌ترین و رایج‌ترین نشانه مسمومیت با قارچ سمی، دل‌پیچه است، گفت: علامت‌های گوارشی مثل دل‌پیچه، استفراغ و یا سردرد و سرگیجه و یا افزایش تپش قلب از جمله نشانه‌های مسمومیت با قارچ‌های سمی است.

وی اضافه کرد: از دیگر نشانه‌های مسمومیت با قارچ با بالا رفتن تپش قلب، قرمز شدن پوست، افزایش حرارت پوست صورت و یا بدن است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه در موارد شدیدتر که توکسین‌ها بیشتر باشد و یا قارچ سمی‌تر، عارضه‌های بیشتری متوجه فرد است، اضافه کرد: تشنج، ایجاد مشکلات تنفسی و یا نارسایی کلیوی از دیگر عارضه‌های مسمومیت با قارچ است.

وی با بیان اینکه در برخی موارد مشکلات استفاده از قارچ‌های سمی می‌تواند خطرات جدی‌تری به دنبال داشته باشد، ادامه داد: حتی در مواردی استفاده از قارچ سمی فرد را به کما می‌برد و یا منجر به مرگ خواهد شد.

لطفعلی افزود: به هر میزان که فرد بعد از استفاده از قارچ علامت‌های بیشتر و سریع‌تری را نشان دهد، با عوارض کمتری در مقایسه با فردی که بعد از ۶ تا ۸ ساعت نشانه‌دار می‌شود، مواجه خواهد بود. یعنی بهتر است به محض مراجعه بیمار به مرکز درمانی این سوال که چند ساعت پیش قارچ سمی مصرف کرده از او پرسیده شود، هر چه ساعت طولانی‌تری از مصرف گذشته باشد تا فرد علامت‌دار شود، قطعاً بررسی‌ها باید جدی‌تر شود.

این متخصص قارچ‌شناسی پزشکی، با بیان اینکه چطور می‌توان به صورت تجربی قارچ سمی را از قارچ خوراکی تفکیک کرد، گفت: این کار نیاز به مهارت دارد و تنها یک قارچ شناس و یا کسی که مهارت کافی و تخصص دارد می‌تواند این مسئله را شناسایی کند؛ افراد غیرمتخصص با دیدن ظاهر قارچ نمی‌توانند قارچ سمی را از غیرسمی تفکیک کنند.

وی اضافه کرد: گروهی از خانواده قارچ‌ها وجود دارند به نام خانواده آمانیتا، این قارچ‌ها سمی‌ترین و کشنده‌ترین قارچ‌ها هستند، اگر قارچی در طبیعت باشد که هاگدان سفید داشته باشد، به احتمال بسیار زیاد سمی است و ضمناً رنگ قرمز در ساقه یا کلاهک قرمز قارچ، نشانه هشدار دهنده‌ای بر سمی بودن آن است.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نظر می‌رسد باید به همه افراد باید اعلام کنیم که تمام قارچ‌هایی که در طبیعت هستند، سمی هستند و قارچ خوراکی مورد نیاز را باید از فروشگاه‌ها تهیه کنند.

وی با بیان اینکه مسمومیت با قارچ به میزان مصرف، نوع قارچ و زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، ادامه داد: معمولاً در مراحل اولیه مسمومیت درمان‌ها موثرند، ولی در صورت مسمومیت شدید و یا کاهش افت هوشیاری درمان‌های پیچیده‌تر و در مراکز تخصصی مورد نیاز است، در این موارد بهتر است اطرافیان مقداری از قارچی که فرد مسموم شده از آن استفاده کرده به همراه داشته باشند تا میزان مسمومیت و خطرات احتمالی سریع‌تر تشخیص داده شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!