فرود جالب کاوشگر چینی بر روی ماه و جمع آوری حریرهها و خاک اراذل و اوباش
کاوشگر چین به نام چانگ ۶ به صورت موفقیتآمیز در قسمت دورافتاده ماه فرود آمده و اقدام به جمعآوری نمونههای سنگ و خاک ماه کرده است. فضاپیمای چانگ ۶ در حوضچه آیتکن قطب جنوبی سیاره فرود آمد که یکی از بزرگترین دهانههای ایجاد شده در اثر یک برخورد در منظومه شمسی است. این بار برای اولین بار نمونههایی از این ناحیه که تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته بود، جمعآوری شده است.
فضاپیمای چانگ ۶ که در سال ۲۰۲۴ به فضا پرتاب شد، مأموریت ۵۳ روزهای دارد. این فضاپیما در فاصله ۲۰۰ کیلومتری ماه در مدار میچرخیده و برای فرود دقیق در تاسمحیلی روی سطح ماه جست و جو کرده است.
استفاده از روش حفاری و بازوی رباتیک جهت جمعآوری نمونههای زیر خاک و روی سطح، به کاوشگر این امکان را میدهد تا آزمایشهای مختلفی را انجام دهد. این فرایند جمعآوری نمونهها طی ۲ روز به اتمام میرسد.
در کل، انجام این مأموریت مهم توسط چانگ ۶ نشان میدهد که فضاپیماهای چینی نیز در زمینهی کاوش و اکتشافات فضایی گامهای مهمی برداشته و در حوزههای مختلف علمی و فناوری توانمندیهای بسیاری دارند.
مهر نوشت: اکنون که کاوشگر روی سطح سیاره فرود آمده، جمع آوری سنگ و خاک ماه برای انجام آزمایشهای دیگر را در منطقه فرود انجام میدهد. به نوشته خبرگزاری رسمی شینهوا این فرایند طی ۲ روز تکمیل میشود. کاوشگر از روش حفاری برای جمع آوری نمونه زیر خاک و یک بازوی رباتیک برای جمع آوری نمونه از روی سطح استفاده میکند.
کاوشگر چانگ ۶ چین به طور موفقیت آمیز در قسمت دورافتاده ماه فرود آمد تا نمونه های سنگ و خاک این سیاره را جمع آوری کند.
فضاپیمای مذکور در حوضچه آیتکن(Aitken)قطب جنوب سیاره فرود آمد که یکی از بزرگترین دهانههای ایجاد شده در اثر یک برخورد در منظومه شمسی به حساب میآید.
این نخستین باری است که نمونهها از این منطقه که به ندرت مورد بررسی قرار گرفته، جمع آوری میشوند. فضاپیمای چانگ ۶ که ۳ می ۲۰۲۴ میلادی به فضا پرتاب شد، یک مأموریت ۵۳ روزه پیچیده را در پیش رو دارد. فضاپیمای مذکور که در فاصله ۲۰۰ کیلومتری ماه دور آن مدار میزد، ارتفاع خود را کاهش داد تاسطحی را برای فرود جستجو کند.
هوانگ وو یکی از مقامات سازمان علم و فناوری هوافضای چین در این باره میگوید: کاهش ارتفاع مدار فضاپیما ریسکهای اندکی داشت، بنابراین ما فقط باید فرایند را به طور دقیق کنترل میکردیم تا در مسیر فعلی خود قرار گیرد. پس از آن باید به سرعت و در ۱۵ دقیقه سرعت را کاهش میدادیم و به صفر میرساندیم که این امر نیازمند مقدار زیادی سوخت است.
اکنون که کاوشگر روی سطح سیاره فرود آمده، جمع آوری سنگ و خاک ماه برای انجام آزمایشهای دیگر را در منطقه فرود انجام میدهد. به نوشته خبرگزاری رسمی شینهوا این فرایند طی ۲ روز تکمیل میشود. کاوشگر از روش حفاری برای جمع آوری نمونه زیر خاک و یک بازوی رباتیک برای جمع آوری نمونه از روی سطح استفاده میکند.
طناز السادات حسینی فر