شگفتیهای تغذیه سالم با تخممرغهای جدید حاوی اسیدفولیک
در این خبر، محققان موفق به تولید تخم مرغ حاوی اسید فولیک با قابلیت جذب 95 درصدی در بدن شدند که این موضوع میتواند به بهبود وضعیت سلامت افراد، به ویژه مادران باردار و کودکان کمک کند. این تخم مرغها از طریق فناوری جدیدی که توسط یک شرکت دانشبنیان اصفهان تولید شدهاند، از فرم شیمیایی اسید فولیک استفاده میکنند که حدود 95 درصد آن توسط بدن جذب میشود. مصرف این تخم مرغهای غنی شده با اسید فولیک به خصوص برای زنان باردار، کودکان و افراد با بیماریهای قلبی و عروقی مفید است. به گفته مدیر عامل این شرکت، این تکنولوژی جدید در دنیا بسیار مورد توجه است و تولید غذاهای فراسودمند در سطح جهانی در دستور کار قرار دارد. این تولید که نیاز به اسید فولیک در بدن افزایش یابد، تخم مرغهای غنی شده با این ماده میتواند برای افراد با سن و جنس مختلف مفید باشد و در حال حاضر این محصول در بازار عرضه شده است.
در خبری خوشحالکننده برای افراد در هر سنی، به خصوص مادران باردار و کودکان، محققان موفق به تولید تخممرغهای حاوی اسیدفولیک با قابلیت جذب 95 درصدی در بدن شدند. این دستاورد علمی، میتواند به طور قابلتوجهی به پیشگیری از کمبود اسیدفولیک و ارتقای سلامت افراد کمک کند.
ایسنا نوشت: محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به یک فناوری دست یافتند که بر اساس آن تخممرغهایی حاوی اسید فولیک را به تولید رساندند و به گفته آنها بر خلاف اسید فولیک فرم شیمیایی، ۹۵ درصد اسید فولیک این تخم مرغ جذب بدن میشود.
محمدرضا عبادی، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان، این شرکت را یک شرکت تولیدکننده غذاهای فراسودمند توصیف کرد و گفت: غذاهای فراسودمند (Functional Food) غذاهایی هستند که علاوه بر دارا بودن خواص رساندن مواد غذایی به بدن، نقش مهمی در پیشگیری و درمان نیز دارند.
وی افزود: در این راستا یکی از غذاهای فراسودمند تولید شده در این شرکت، تخممرغهای غنی شده با اسید فولیک (B9) است. این تخم مرغ برای ۳ دسته از افراد، هدفگذاری شده که یکی از آنها زنان باردار، کودکان و افراد با بیماریهای قلبی و عروقی است.
عبادی خاطرنشان کرد: متخصصان زنان و زایمان قبل از آنکه زنان اقدام به بارداری کنند، قرص اسید فولیک برای آنها تجویز میکنند؛ چرا که کمبود آن عامل یک بیماری در کودکان بوده که باعث تشکیل نشدن یا نقص کانال نخاعی (NTD) میشود. این بیماری در صورتی که مادر باردار دچار کمبود و یا فقر اسید فولیک و آهن باشد، در نوزاد بروز میکند.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان یادآور شد: از این رو زنان باردار باید قرص اسید فولیک مصرف کنند، ولی از آنجایی که قرصهای اسید فولیک دارای فُرم شیمیایی هستند، بعد از مصرف، بدن باید آنها را مطابق با فرم بدن تبدیل کند، بنابراین با مصرف قرص اسید فولیک نوعی فشار متابولیکی به بدن وارد میشود.
وی با تاکید بر اینکه تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد اسید فولیک در فرم قرص به بدن وارد میشود، اظهار کرد: بر این اساس ما وارد تکنولوژی شدیم که اسید فولیک فرم شیمیایی را به جیره مرغهای تخمگذار وارد میکنیم و زمانی که مرغها از این جیره استفاده میکنند، فرم ۵متیل تتراهیدروفولات که دقیقا همان فرمی است که بدن انسان به آن نیاز دارد، ایجاد میشود.
عبادی تاکید کرد: از این رو تخم مرغی که غنی از اسید فولیک است، به تولید میرسد در حالی که میزان اسید فولیک آن ۶ تا ۸ برابر بیشتر از تخم مرغ عادی است، ضمن آنکه بیش از ۹۵ درصد اسید فولیک آن جذب بدن خواهد شد.
این محقق افزود: این فناوری امروزه در دنیا بسیار مورد اقبال قرار گرفته و بسیاری از کشورها به سمت تولید غذاهای فراسودمند رفتهاند.
عبادی در خصوص میزان مصرف تخم مرغهای غنی شده با اسید فولیک، توضیح داد: نیازهای روزانه افراد به اسید فولیک بسته به سن و جنس، متفاوت است و بیشترین نیازهای این ماده مربوط به زنان باردار است که نیاز به ۶۰۰ میکروگرم در روز دارند. یک تخم مرغ غنی شده با اسید فولیک که در این شرکت به تولید میرسد، حاوی نزدیک به ۱۰۰ میکروگرم اسید فولیک است؛ از این رو میتوان گفت یک تخم مرغ ما حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه زنان باردار را تامین میکند.
به گفته وی، برای یک کودک مصرف یک عدد از آن نیاز روزانه وی را تامین خواهد کرد.
عبادی با تاکید بر اینکه نیاز به اسید فولیک بر اساس سن افزایش مییابد، گفت: در حال حاضر این محصول وارد بازار شده است.
راضیه میرزاحیدری