پرهیز از مصرف این میوه ها برای جلوگیری از سرفه!
سرفه یک عارضه آزاردهنده است که میتواند خواب و فعالیت روزانه را تحت تأثیر قرار دهد. اما بیشتر مردم از آنچه باید میدانند، چگونه باید بر روی سرفه خود کنترل داشته باشند. یکی از نکاتی که باید در این زمینه مواظب باشیم، نوع میوههایی است که ممکن است سرفه را تشدید کنند. برخی از میوهها، مانند مرکبات ترش، میتوانند با رفلاکس اسید شوند که در نتیجه سبب تحریک گلو و بدتر شدن سرفه میشوند. میوههای دیگر مانند کیوی، موز و انگور نیز ممکن است سرفه را تحریک کنند یا علائم آلرژی را بدتر کنند. هرچند تحقیقات بیشتری برای تأیید این مطالب لازم است، اما احتیاط همیشه مفید است. بهتر است از میوههای خشک نیز در زمان سرفه خودداری کنید. از همین رو، انتخاب میوههای مناسب در رژیم غذایی خود و کنترل در مصرف آنها میتواند برای بهبود وضعیت سرفه موثر باشد.
سرفه می تواند آزاردهنده باشد و خواب و فعالیت شما را مختل کند. اما آیا می دانستید که برخی از میوه ها می توانند سرفه شما را تشدید کنند؟ در این مقاله، به بررسی میوه هایی که برای افراد مبتلا به سرفه مضر هستند می پردازیم و به شما کمک می کنیم تا رژیم غذایی خود را برای تسریع روند بهبودی تنظیم کنید.
مثبت سبز نوشت: باید مرکبات را در لیست میوههایی قرار دهیم که در هنگام سرفه بهتر است از آنها پرهیز شود؛ به این دلیل که مرکبات میتوانند باعث رفلاکس اسید شوند. در این شرایط، رفلاکس اسید بر گلو تاثیر منفی میگذارد و سرفه را بدتر میکند. حتی اگر همیشه این اتفاق نیفتد، بهتر است احتیاط کنید.
میوهها به طور کلی در هر رژیم غذایی برای سلامت بدن مورد نیاز هستند. باید به یاد داشته باشید که تعداد زیادی میوه در لیست میوه های مضر برای سرفه، وجود ندارد. نکته مورد توجه، خودداری از خوردن میوههای نگهداری شده در یخچال است.
سرد بودن این میوهها ممکن است شرایط بیماری را تشدید کند. در ادامه به بررسی برخی میوه های مضر برای سرفه میپردازیم؛ اما باید بدانید که تحقیقات در این رابطه کامل نیست و ممکن است این نتایج قطعی نباشند. چه میوههایی برای سرفه ضرر دارد؟
مرکبات ترش
باید مرکبات را در لیست میوههایی قرار دهیم که در هنگام سرفه بهتر است از آنها پرهیز شود؛ به این دلیل که مرکبات میتوانند باعث رفلاکس اسید شوند. در این شرایط، رفلاکس اسید بر گلو تاثیر منفی میگذارد و سرفه را بدتر میکند. حتی اگر همیشه این اتفاق نیفتد، بهتر است احتیاط کنید.
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو ترش و گریپ فروت نمونههایی از میوههایی هستند که باید در هنگام سرفه از آنها اجتناب کنید. البته اعتدال و نحوه مصرف آنها نیز مهم است. به طور مثال نوشیدن آب گرم همراه با چند قطره لیمو میتواند کمک کننده باشد.
کیوی، از میوه های مضر برای سرفه
کیوی میوهای خوشمزه، مغذی و سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است. با این حال، محتوای هیستامین بالایی نیز دارد که میتواند علائم را در افراد مبتلا به آلرژی یا عدم تحمل هیستامین بدتر کند. هیستامین یک ماده شیمیایی است که میتواند باعث التهاب، عطسه و آبریزش بینی شود. اگر سرماخوردگی یا سرفه دارید، بهتر است از خوردن کیوی خودداری کنید یا مصرف خود را به مقادیر کم محدود کنید.
موز
موز جزء رایج رژیم غذایی بسیاری از افراد است و با مغذی بودن شناخته میشود. با این حال، ممکن است هنگام سرفه بهترین انتخاب نباشد. برخی از مردم معتقدند که موز میتواند باعث ایجاد گرفتگی بیشتر در سینه شود؛ زیرا ممکن است تولید مخاط را افزایش دهد.
همچنین تصور میشود که منیزیم موجود در موز میتواند راههای هوایی را بیش از حد شل کند که ممکن است منجر به تحریک و مخاط بیشتر شود. بنابراین، موز ممکن است برای سرفه خوب نباشد.
انگور، از میوه های مضر برای سرفه
انگور دارای مقدار زیادی هیستامین است که ممکن است واکنشهای آلرژیک بدن را قویتر کند. انگور ممکن است با ایجاد خلط بیشتر سرفه یا سرماخوردگی را بدتر کند. اگر هنگام سرفه هوس انگور کردید، میتوانید به مقدار کم انگور که در یخچال نگهداری نشده، مصرف نمایید. اما سعی کنید زیاده روی نکنید. مصرف بیش از حد انگور میتواند باعث بدتر شدن سرماخوردگی و سرفه شود.
میوههای خشک
میوههای خشک میتوانند قند زیادی داشته باشند و همچنین هضم آنها سخت است. این میوهها همچنین میتوانند باعث نفخ، گاز و یبوست شوند که میتواند غذا خوردن را سخت کند. اگر سرماخوردگی یا سرفه دارید، بهتر است از خوردن میوههای خشک پرهیز کنید یا مصرف خود را به مقادیر کم محدود کنید.
سخن پایانی
ممکن است در لیست “چه میوه هایی سرفه را تشدید میکند؟” میوههایی را دیده باشید که انتظار ندارید، فکر میکنید در هنگام سرفه باید مصرف شوند یا مصرف آنها به شما کمک کرده است. توصیه ما چیست؟ کاری را انجام دهید که برای خود شما مناسب بوده و قبلا جواب داده است.
نتایج فردی در مورد موضوع میوه های مضر برای سرفه متفاوت است، زیرا همه این میوهها دارای مواد مغذی مهمی هستند. تا زمانی که میوهها را مستقیما و سرد از یخچال مصرف نکنید، مصرف متعادل آنها اشکالی ندارد. اما اگر هنوز شک دارید، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و از این میوهها برای مدتی اجتناب کنید.
طناز السادات حسینی فر