تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چرا زنان بیش از اندازه گرسنه هستند؟ 17 عامل موثر

گرسنگی یک احساس طبیعی است که توسط هورمون‌ها، سیگنال‌های عصبی و عوامل فیزیولوژیکی ایجاد می‌شود و به ما می‌گوید وقت غذا خوردن است. این احساس به عوامل مختلفی مانند افت قند خون، خالی شدن معده، عدم تعادل هورمونی، استرس، دیدن یا بوییدن غذا، کمبود خواب، داروها، بیماری‌ها، عادت‌های غذایی نامنظم، کم آبی بدن، پرخوری عصبی و سایر عوامل بستگی دارد. برای کنترل گرسنگی، مواردی مانند داشتن وعده‌های غذایی منظم و متعادل، مصرف غذاهای پر فیبر و پروتئین، کنترل استرس، دیدن یا بوییدن غذاها، کم‌آبی بدن جلوگیری از پرخوری و مصرف غذاهای سالم و مغذی پیشنهاد می‌شود. در صورتی که به صورت مداوم با گرسنگی مشکل دارید، بهتر است از متخصص تغذیه یا پزشک مشورت بگیرید تا علت این مشکل را مشخص کنند و راه حل‌های مناسبی به شما پیشنهاد دهند.

گرسنگی احساسی طبیعی است که به ما می‌گوید وقت غذاخوردن است. این احساس توسط هورمون‌ها، سیگنال‌های عصبی و عوامل فیزیولوژیکی دیگر ایجاد می‌شود. در این بخش از تک فانبلاگ به ۱۰ دلیل اصلی که موجب ایجاد بروز چنین احساسی در شما می‌شود خواهیم پرداخت.

شایع‌ترین علل گرسنگی مداوم در زنان

با شایع ترین علل گرسنگی و پرخوری در خانم ها همراه ما باشید.

۱- افت قند خون

یکی از مهم‌ترین دلایل گرسنگی، افت قند خون است. زمانی که گلوکز (قند) در خون شما کم می‌شود، بدن شما هورمون‌هایی مانند گرلین را ترشح می‌کند که به شما می‌گوید وقت غذا خوردن است.

داشتن وعده‌های غذایی و میان وعده‌های منظم و متعادل به شما کمک می‌کند تا سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید و از پرخوری در طول روز جلوگیری کنید.

باید از نوشیدن نوشیدنی‌های شیرین و پر کالری خودداری کنید، این نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث افزایش قند خون و گرسنگی شما شوند.

۲- خالی شدن معده

هنگامی که معده شما خالی می‌شود، دیواره‌های آن سیگنال‌هایی را به مغز شما ارسال می‌کند که باعث ایجاد احساس گرسنگی می‌شود.
بهتر است در طول روز از غذاهای پر فیبر و پروتئین‌دار استفاده کنید، این غذاها به شما احساس سیری بیشتری می‌دهند و به شما کمک می‌کنند تا برای مدت طولانی‌تری سیر بمانید.

۳- عدم تعادل هورمونی

تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی، بارداری، یائسگی و سایر مراحل زندگی زنان می‌تواند بر اشتها و احساس گرسنگی آنها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، سطح پروژسترون قبل از قاعدگی افزایش می‌یابد و این می‌تواند منجر به افزایش اشتها و ولع مصرف غذا شود.

۴- استرس

استرس می‌تواند باعث افزایش سطح کورتیزول، هورمونی که اشتها را تحریک می‌کند، شود. استرس را به روش‌های سالم مانند ورزش، مدیتیشن یا یوگا کنترل کنید. استرس می‌تواند باعث افزایش اشتها و پرخوری شود. از روش‌های تنش‌زا مانند مصرف زیاد کافئین و الکل خودداری کنید.

۵- دیدن یا بوییدن غذا

دیدن یا بوییدن غذاهای خوشمزه می‌تواند باعث تحریک اشتها و ایجاد احساس گرسنگی در شما شود، حتی اگر سیر باشید.

۶- کمبود خواب

به اندازه کافی بخوابید، کمبود خواب می‌تواند باعث اختلال در تعادل هورمون‌های اشتها در بدن شما شود و منجر به افزایش گرسنگی و پرخوری شود.

۷- برخی داروها

برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، استروئیدها و برخی از داروهای فشار خون می‌توانند به عنوان عارضه جانبی باعث افزایش اشتها و وزن شوند.

۸- بیماری‌ها

برخی از بیماری‌ها مانند دیابت، پرکاری تیروئید و سندرم پرادر – ویلی می‌توانند باعث افزایش گرسنگی و پرخوری شوند.

۹- عادت‌های غذایی

اگر عادت دارید در زمان‌های نامنظم غذا بخورید یا وعده‌های غذایی را حذف کنید، ممکن است بیشتر احساس گرسنگی کنید. آهسته غذا بخورید و خوب آن را بجوید. این کار به هضم بهتر غذا و احساس سیری زودتر کمک می‌کند.

در هنگام غذا خوردن، حواس خود را پرت نکنید. مثلاً تلویزیون تماشا نکنید یا با تلفن همراه خود کار نکنید. تمرکز روی غذا به شما کمک می‌کند تا از مقدار غذای مصرفی خود آگاه باشید و از پرخوری جلوگیری کنید.

۱۰- کم آبی بدن

به اندازه کافی آب بنوشید، کم آبی بدن می‌تواند باعث ایجاد احساس گرسنگی شود. گاهی اوقات، احساس گرسنگی می‌تواند به دلیل کم آبی بدن باشد. در این صورت، نوشیدن آب می‌تواند به رفع گرسنگی شما کمک کند.

۱۱- کمبود خواب

کمبود خواب می‌تواند منجر به عدم تعادل در هورمون‌های لپتین و گرلین شود که اشتها را تنظیم می‌کنند. کمبود لپتین (هورمون سیری) و افزایش گرلین (هورمون گرسنگی) می‌تواند منجر به افزایش اشتها و گرسنگی شود.

۱۲- رژیم غذایی

رژیم‌های غذایی کم کالری یا کم پروتئین می‌توانند منجر به احساس گرسنگی بیشتر در طول روز شوند

برنامه غذایی منظمی داشته باشید و در ساعات مشخص غذا بخورید. این کار به تنظیم قند خون و هورمون‌های اشتها کمک می‌کند و از افت ناگهانی قند و گرسنگی‌های ناگهانی جلوگیری می‌کند.

از حذف وعده‌های غذایی، به خصوص صبحانه، خودداری کنید. صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است و انرژی لازم برای شروع یک روز پربار را به شما می‌دهد.

در بین وعده‌های غذایی اصلی، از میان‌وعده‌های سالم و مغذی استفاده کنید. میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و لبنیات کم‌چرب گزینه‌های مناسبی برای میان‌وعده هستند.

۱۳- پرخوری عصبی

پرخوری عصبی یک اختلال خوردن است که با دوره‌های مکرر پرخوری و سپس پاک‌سازی (مثلاً استفراغ خود به خود یا سوء استفاده از ملین‌ها) مشخص می‌شود.

غذاهای سرشار از فیبر و پروتئین را در رژیم غذایی خود بگنجانید. این مواد به شما احساس سیری طولانی‌تری می‌دهند و از پرخوری جلوگیری می‌کنند.

از مصرف غذاهای فرآوری‌شده، پرچرب و پر شکر خودداری کنید. این غذاها نه تنها ارزش غذایی پایینی دارند، بلکه باعث نوسانات قند خون و افزایش اشتها می‌شوند. به اندازه کافی آب بنوشید. کم‌آبی بدن می‌تواند باعث ایجاد حس گرسنگی شود.

۱۴- مشکلات سلامتی

برخی از شرایط پزشکی مانند دیابت، پرکاری تیروئید و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می‌تواند منجر به افزایش اشتها و گرسنگی شود.

۱۵- عوامل ژنتیکی

برخی از افراد به طور ژنتیکی مستعد گرسنگی بیشتر و افزایش وزن هستند.

۱۶- بارداری

در دوران بارداری، زنان به دلیل رشد جنین و تغییرات هورمونی به کالری بیشتری نیاز دارند. این امر می‌تواند منجر به افزایش اشتها و گرسنگی شود.

۱۷- شیردهی

مادران شیرده به دلیل کالری و مواد مغذی که برای تولید شیر مادر نیاز دارند، به کالری بیشتری نیاز دارند. این امر می‌تواند منجر به افزایش اشتها و گرسنگی شود.

اگر با وجود تلاش‌هایتان، همچنان با گرسنگی‌های مداوم دست و پنجه نرم می‌کنید، به یک متخصص تغذیه یا پزشک مراجعه کنید. ممکن است یک مشکل سلامتی زمینه‌ای مانند دیابت یا پرکاری تیروئید باعث این مشکل شده باشد. امیدواریم که ارائه این مطلب در مورد دلایل گرسنگی برایتان مفید واقع شده باشد.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!