آشنایی با میوههای فراگیر و عجیب در دنیا
میوههای عجیب و غریب در جهان از تنوع فراوانی برخوردارند که برای بسیاری از ما عجیب به نظر میرسند. این میوهها از نظر شکل، طعم، و رنگ ممکن است از میوههای رایج متفاوت باشند، اما برای جوامع و فرهنگهای خاصی که در آن محل زندگی میکنند، میتوانند میوههای عادی و معمولی باشند.
از جمله میوههای عجیب در جهان میتوان به سیب سیاه که در نواحی خاصی کشت میشود اشاره کرد. همچنین انگور برزیلی که در کشورهای آمریکای جنوبی روییده و طعم متفاوتی دارد. همچنین میوههایی مانند ایریان شاخدار، کلم رومی، سیبزمینی بنفش و سیب ستارهای نیز از جمله میوههای منحصر به فردی هستند که ما ممکن است اطلاعات کمتری درباره آنها داشته باشیم.
هر یک از این میوهها و ویژگیهای منحصر به فرد آنها، دیدگاه جدیدی را به تنوع طبیعت و میوههای جهانی که مصرف میکنیم ارائه میدهد و ما را با تنوع و غنای طبیعت آشنا میکند.
همشهری آنلاین نوشت: میوههای زیادی در جهان وجود دارند که ما خیلی از آنها را نه دیدهایم، نه خوردهایم و نه حتی اسمشان را میدانیم؛ میوههایی که از نظر ما عجیب و غریب هستند، اما شاید برای شخصی دیگر در جایی دیگر عادیترین میوه در جهان باشند.
همه اینها بستگی به این دارد که در کجای دنیا زندگی میکنیم و در کدام فرهنگ رشد کردهایم. برخی از میوهها بومی مناطق خاصی هستند و در جاهای دیگر پرورش داده نمیشوند، اما با پیشرفتهای زیادی که در سیستم حملونقل ایجاد شده، خیلی از این میوههای عجیب راه خود را به سراسر دنیا پیدا کردهاند و برای بسیاری از مردم دیگر عجیب نیستند.
چند روزی است که فیلمی از برداشت ذرت سیاه در کشور پرو در شبکه های اجتماعی وایرال شده و برای ما که همیشه ذرت را زردرنگ دیدهایم، عجیب و جالب است؛ به همین دلیل سراغ برخی از میوههای عجیب در دنیا رفتهایم تا بیشتر با آنها آشنا شویم و ندیده و نشناخته نمانیم.
سیب سیاه
سیب سیاه، پوستی سیاه و تیره دارد و قسمت داخلی آن سفید و روشن است. این میوه نژادی نادر از خانواده سیبهای Hua Niu است که در منطقه تبتی نایینگچی کشت میشود.
انگور برزیلی
میوههای درخت جابوتی کابا، به جای شاخهها، روی تنه اصلی درخت میرویند. نام دیگر این درخت، انگور برزیلی است. این گیاه، بومی آمریکای جنوبی است و در کشورهایی مانند پاراگوئه، آرژانتین و برزیل میروید.
طالبی شاخدار
طالبی شاخدار ترکیبی از خانواده ملونها و خیارها بهحساب میآید. این میوه که داخلش شبیه ژله است، یکی از خوردنیهای سنتی آفریقاست.
کلم رومی
کلم رومی نه کاملا شبیه کلم بروکلی معمولی است و نه کاملا شبیه گلکلم، بلکه چیزی بین این دو است. این کلم نخستینبار در ایتالیا دیده شده و مزهاش کمی تردتر از گل کلم معمولی است.
سیبزمینی بنفش
سیبزمینی بنفش یکی از هزاران گونه سیبزمینی است که بهتازگی بهخاطر خواص و رنگ جذابش مورد استفاده قرار گرفته است. از مهمترین خواص آن میتوان به خاصیت ضدسرطان بودن و ضدآب مروارید و دیابت بودن آن اشاره کرد.
سیب ستارهای
سیب ستارهای یا میوه شیری یک درخت گرمسیری از خانواده چیکوئیان بوده که بومی غرب هند است. این میوه بسیار خوشمزه و شیرین است و زمانی که سرد خورده شود، خوشمزهتر است.
فراتوت
این میوه بوی بد و طعم تند و زنندهای دارد که معمولا برای مقاصد دارویی در اشکال مختلف استفاده میشود. این میوه برای برخی از بیماریها مفید است.
لیموترش اسپانیایی
اگرچه این میوه شبیه لیمو است و طعم آن هم شبیه لیمو است، ولی لیمو نیست. این میوه در اصل اسپانیایی نیست و بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است و بهصورت خام یا آبمیوه مصرف میشود.
خربزه ازبکستان
این خربزه یکی از بهترین انواع خربزه در جهان بوده و طعم آن با دیگر خربزهها متفاوت است.
مار میوه
سالاک یا میوه مار میوهای است استوایی با ظاهری عجیب و غریب که پوست فلسمانند و قهوهای رنگ آن شبیه پوست مار است و به همین دلیل مردم محلی آن را میوه مار یا میوه پوستمار نیز مینامند.
چیکو
چیکو میوهای گرد یا بیضیشکل است که پوستی نازک دارد. گوشت این میوه شبیه گلابی است و طعم شیرین و کمی اسیدی دارد.
پیوندهای مبارک!
میوههای پیوندی جزو عجیبترین و جالبترین میوهها هستند؛ چون همان میوههای آشنا، حالا تغییر شکل داده و ترکیبی از ۲ یا چند میوه شدهاند. برخی از میوههای پیوندی اینها هستند:
لیمو خونی
برخلاف آنچه از نام این میوه پیداست، لیمو خونی ترکیب لیمو و پرتقال خونی نیست، بلکه نوع خاصی از میوه پیوندی از مرکبات پیشرفته است. پوست لیمو خونی سبزرنگ و داخل آن نارنجی-قرمز است.
گوجه فرنگی سیاه
گوجه فرنگیهای سیاه یا بنفش در انگلستان بسیار محبوب هستند. این میوه از پیوند گوجهفرنگی با توتهای سیاه یا بنفش حاصل میشود و معمولا کوچکتر از گوجهفرنگیهای معمولی است.
کیوی بری
این میوه پیوندی جذاب از ترکیب کیوی و توت بهدست میآید. کیویبری گونهای از کیوی در اندازه کوچک است، با این تفاوت که مانند کیویهایی که تاکنون میشناختید روی پوست آن پرز وجود ندارد. در نتیجه، میتوانید بهراحتی آن را با پوست بخورید و طعم آن شیرینتر از کیوی معمولی است.
راضیه میرزاحیدری