تصمیم گیری مهم: اجازه ندهید عجله ی شما رانندگان تاکسیهای اینترنتی را متاثر کند
این متن درباره اظهارات متناقض مراجع دولتی درباره حذف گزینه “عجله دارم” از پلتفرمهای تاکسی اینترنتی است. به نظر میرسد که سازمان تعزیرات حکومتی ابتدا این گزینه را مصداق گرانفروشی اعلام کرده است اما معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار تصریح کرده است که این گزینه مصداق گرانفروشی نمیباشد. این اختلاف نظرها نشان از ناتوانی و عدم توافق مراجع دولتی در این زمینه دارد. از سوی دیگر، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز بیان کرده است که مستندات لازم درباره اظهارات معاون مرکز ملی مطالعات باید ارائه شود تا براساس قوانین عمل کرد. به نظر میرسد که این اختلاف نظرها نشان از عدم شفافیت و هماهنگی میان نهادهای مختلف دولتی در ایران است.
ایلنا نوشت: «طبق پیگیریها و بررسیهای این مرکز گزینه عجله دارم، مصداق گرانفروشی نیست. به گفته وی معاونت حقوقی رییس جمهوری صراحتا در این باره اظهار نظر کرده است و در اظهار نظر خود تصریح کرده که سازمان تعزیرات باید اقدام اصلاحی لازم را انجام دهد.»
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درباره اظهارات معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار مبنی براینکه معاونت حقوقی ریاست جمهوری صراحتا درباره حذف گزینه «عجله دارم» از سوی سازمان تعزیرات اظهار نظر کرده و تصریح کرده که سازمان تعزیرات باید اقدام اصلاحی لازم را در این زمینه انجام دهد، واکنش نشان داد.
پس از آن که سازمان تعزیرات حکومتی در اسفند ماه سال گذشته گزینه عجله دارم را مصداق گرانفروشی اعلام کرد و پلتفرمهای تاکسی اینترنتی مجبور به حذف این گزینه از خدمات خود شدند، در خردادماه سال جاری، محمدرضا حاجی جعفری معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار اعلام کرد؛ طبق پیگیریها و بررسیهای این مرکز گزینه عجله دارم، مصداق گرانفروشی نیست.
به گفته وی معاونت حقوقی رییس جمهوری صراحتا در این باره اظهار نظر کرده است و در اظهار نظر خود تصریح کرده که سازمان تعزیرات باید اقدام اصلاحی لازم را انجام دهد. چراکه سازمان تعزیرات صلاحیتی درباره تصمیمگیری برای حذف یا فعال بودن گزینه «عجله دارم» را ندارد و طبق قانون سازمان تعزیرات مسئول گرانفروشی درباره موضوعاتی است که برای آن کالا یا خدمات نرخ دولتی رسمی وجود داشته باشد حال اینکه تاکسیهای اینترنتی شامل نرخ رسمی دولتی نمیشوند.
علیرغم اظهارات حاجی جعفری اما محمدهادی عبادی – معاون برنامهریزی معاونت حقوقی رئیسجمهوری درباره اخبار منتسب به این معاونت مبنی بر اینکه «گزینه عجله دارم در سکوهای مربوط به تاکسیهای اینترنتی مصداق گرانفروشی نیست»، اعلام کرد: معاونت حقوقی ریاستجمهوری مرجع تشخیص گرانفروشی نیست و برابر قوانین مراجعی مثل سازمان تعزیرات حکومتی این مهم را بر عهده دارند.
در همین خصوص محمد علی اسفنانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در واکنش به اظهارات معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار و ادعاهای مطرح شده از سوی وی گفت: ادعایی که مطرح کردهاند هیچ مبنایی ندارد.
وی ادامه داد: در واقع مدعی شده بودند که معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرده است که سازمان تعزیرات نباید در خصوص حذف گزینه عجله دارم در تاکسیهای اینترنتی «تپسی و اسنپ» ورود کند. اما ما چنین اظهارنظر مکتوبی از معاونت حقوقی ریاست جمهوری تاکنون ندیده ایم. اگر چنین چیزی است برای ما هم بیاروند، ثانیا معاونت حقوقی ریاست جمهوری چنین اظهار نظری را تکذیب کرده است و تاکنون از سوی معاونت حقوقی ریاست جمهوری درخصوص این مبحث به ما موضوعی اعلام نشده است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی خاطرنشان کرد: اگر مستنداتی درباره اظهار نظر معاونت حقوقی رییس جمهور درخصوصعدم ورود سازمان تعزیرات به این موضوع وجود دارد، مسئولان تاکسیهای اینترنتی یا معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار به ما ارائه دهند. ما هم آنچه را که قانون میگوید براساس آن عمل میکنیم.
اسفنانی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که آیاعدم رعایت قیمتهای مصوب شورای شهر درخصوص مجموعههایی مانند سالنهای ورزشی وابسته به شهرداری تهران و یا پارکینگهای طبقاتی مصداق گرانفروشی است و مردم میتوانند این تخلف را به تعزیرات گزارش دهند، گفت: درخصوص مراکزی مانند پارکینگهای عمومی و مراکزی که به نوعی زیرمجموعه شهرداری هستند و مشمول قانون خاصی نباشند و مصداقی درباره آنها مطرح نشده باشد در صورتعدم رعایت قیمتهای مصوب مرتکب تخلف شده اند.
وی ادامه داد: اگر این مجموعهها تخلفاتی مانند گران فروشی یا کم فروشی داشته باشند حتما مشمول برخورد تعزیراتی خواهند شد.
طناز السادات حسینی فر