راههای شناسایی روغن کرچک اصلی به روشهای جذاب
روغن کرچک به عنوان یکی از محصولات طبیعی با خصوصیات و ویژگی های خاص خود، برای مصرف کننده معمولی ممکن است برای تشخیص اصالت آن کمی شک داشته باشند. اما برای راحتی خریداران برخی ویژگی های ظاهری و محتوایی برای تشخیص روغن کرچک اصلی به کمک آن ها می آید.
روغن کرچک اصلی دارای رنگ تیره و متمایل به سبز کدر می باشد. همچنین خواص ویسکوز و لزج این روغن نیز برای تشخیص آن مفید است، زیرا بافت و سیالیت اصلی برای روغن کرچک خاص است. بوی این روغن نیز بستگی به تصفیه شدن و شیوه تولید دارد. بوی گیاه کرچک و بوته آن در روغن اصلی حفظ می شود که بوی ملایمی را ایجاد می کند.
بنابراین برای تشخیص روغن کرچک اصلی، می توانید به ویژگی های رنگ، بافت، سیالیت و بوی این روغن توجه کنید و بر اساس آن ها تصمیم بگیرید.
فرارو نوشت: تشخیص روغن کرچک اصل برای مصرف کننده و خریدار عادی به راحتی ممکن نیست؛ اما برخی ویژگیهای ظاهری به آنها در این امر کمک میکند. در ادامه با راه های تشخیص روغن کرچک اصل آشنا میشوید.
تشخیص روغن کرچک اصل برای مصرف کننده و خریدار عادی به راحتی ممکن نیست؛ اما برخی ویژگیهای ظاهری به آنها در این امر کمک میکند:
۱. رنگ روغن کرچک: رنگ روغن اولین ایتمی است که خریدار هنگام خرید روغن کرچک به چشمش میآید و بررسی را با آن شروع میکند. روغن کرچک بکر و خالص اگر فیلتر و تصفیه نشده باشد، رنگ تیره و متمایل به سبز کدر دارد و اگر در درجه بعد فیلتر شود، روغنی شفاف است که رنگ آن به زرد مات متمایل میشود. همچنین اگر روغن کرچک را کاملا تصفیه شیمیایی کنند، کاملا شفاف و یا متمایل به زرد کمرنگ میشود.
۲. بافت و سیالیت روغن کرچک: حتما در مورد روغن کرچک اصل شنیدهاید که یکی از ویژگیهای متمایز آن ویسکوز بودنش نسبت به روغنهای دیگر است. به زبان سادهتر روغن کرچک همانند دیگر روغنها روان و سیال نیست؛ بلکه مانند عسل کمی لزج و چسبناک است. همین ویژگی باعث شده است که استفاده از آن بهتنهایی روی پوست یا مو کمی سخت باشد و معمولا میگویند که آن را با روغن دیگری ترکیب کنید.
۳. بوی روغن کرچک: بوی روغن کرچک اصل را زمانی بهتر متوجه میشوید که با بوی گیاه کرچک آشنا باشید. از آنجا که تولید روغن کرچک بکر در دمای بسیار پایین صورت میگیرد، بوی تازگی گیاه در آن حفظ میشود؛ بنابراین بوی سوختگی نمیدهد و بوی ملایمی از گیاه و دانه کرچک به مشام میرسد. در صورتی هم که روغن کاملا تصفیه شود، هیچ بویی نباید داشته باشد.
راضیه میرزاحیدری