سرمايه گذاري در زندگي: طرز تهيه شيريني اصيل جنوبی
سمبوسه یکی از خوراکیهای محبوب و خوشمزه در سراسر جهان است که از جنوب آسیا تا شرق اروپا و حتی آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد. این خوراکی با طعم و طراوت خاص خود مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. تهیهی سمبوسه بر اساس دستورپخت سنتی و محلی از مواد اصلی مانند برگهای نانساز و خمیر نیمآماده است. بعد از آماده سازی مواد، خمیر رمآمده با گوشت یا سبزیجات و ادویههای مخصوص تهیه میشود و سپس به صورت انواع شکلها مثل مثلث یا دایرهای شکل داده میشود. در نهایت، سمبوسهها با روشهای مختلف مثل سرخ کردن یا پختن در روغن سرد یا گرم آماده میشوند. این خوراکی معمولا با سس مخصوص یا ترشی و چتنی سرو میشود و به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و لذیذ شناخته میشود.
اول از همه دلیل اینکه نوشتم سمبوسه اصلی جنوب را براتون میگم. هیچ کدام از دستورهایی که در اینترنت هست را تایید نمی کنم. در واقع سمبوسه اصلی جنوب به هیچ وجه سیب زمینی ندارد و در پخت آن از خمیر استفاده نمی شود.
طرز تهیه سمبوسه اصلی جنوب
مواد لازم برای تهیه سمبوسه اصلی جنوب
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمپیاز درشت۱ عددجعفری خرد شده۱ بستهفلفل دلمه ای۱ عددفلفل قلمی۳ عددرب گوجه۳ قاشق غذاخوری پُرنان لواش۲ بستهروغن برای سرخ کردنبه مقدار لازمنمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیربه مقدار لازمآماده سازی:۶۰ دقیقهزمان پخت:۴۵ دقیقهمجموع زمان پخت:۱۰۵ دقیقه
طرز تهیه سمبوسه خوزستان :
اولین مرحله از طرز تهیه سمبوسه خرد کردن و سرخ کردن پیاز و فلفل دلمه ای است. پیاز را در تابه با کمی روغن سرخ میکنیم فلفل دلمه ای و فلفل قلمی را (در صورت تمایل) اضافه کرده و سه چهار دقیقه تفت می دهیم تا پیاز کمی طلایی بشه و خامی فلفل ها گرفته شود.
سپس گوشت را میریزیم و خوب سرخ میکنیم.
وقتی گوشت به روغن آمد ادویه ها ، نمک و جعفری را اضافه میکنیم و ۴ دقیقه تفت میدهیم سپس رب را ریخته و به مدت ۵ دقیقه می پزیم و خاموش می کنیم. مواد را می گذاریم سرد شود سپس نان ها را از وسط برش میزنیم.
و مقداری از مواد را میان نان ریخته و لوله میکنیم. در آخر هم در روغن سرخ میکنیم.
روش های پیچیدن سمبوسه
طرز تهیه سس سمبوسه :
اگر جنوب رفته باشید حتما می دانید که سمبوسه بدون سس انبه بی معنی است. پس این سس را برای سمبوسه اصلی جنوب خود تهیه کنید.
مواد لازم برای سس انبه :
پودر انبه : ۲ قاشق غذاخوریسرکه قرمز : نصف فنجانرب گوجه : ۴ قاشق غذاخوری پُرفلفل قرمز و نمک : به مقدار لازمآب : یک فنجان
طرز تهیه سس انبه :
همه مواد به جز سرکه را در قابلمه کوچکی ریخته و خوب هم میزنیم و به مدت ۳۰ دقیقه می جوشانیم، زمانی که غلظت آن به حد النصاب رسید سرکه را میریزیم و بعد از ۳ دقیقه خاموش میکنیم و همراه سمبوسه نوش جان کنید.
منبع : shahradam.niniweblog.com