لذت لازانیای بادمجان در سفر شبانه به ایتالیا
لازانیای بادمجان، یک غذای ترکیبی و ابتکاری است که از تلفیق طعم و مزه لازانیای ایتالیایی با اصالت و هنر آشپزی ایرانی خلق شده است. در این مقاله از تک فانبلاگ طرز تهیه لازانیای بادمجان را به صورت مرحله به مرحله و با تمام نکات مهم آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه لازانیای بادمجان
مواد لازم جهت تهیه لازانیای بادمجان به شرح زیر است:
بادمجان بزرگ۳ عددگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمپیاز بزرگ۱ عددفلفل دلمهای۱ عددسیر۲ حبهرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریپنیر موزارلا۵۰۰ گرمپنیر پارمسان۱۰۰ گرمزردچوبه۱ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمورقه لازانیا۱ بستهریحان تازهبه مقدار لازم
مراحل تهیه لازانیای بادمجان
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این لازانیا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این لازانیای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این لازانیا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی بادمجان
بادمجان ها را شسته و پوست آنها را به صورت راه راه برش بزنید.
در یک کاسه بزرگ، بادمجانهای برش زده را با ۲ قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید و به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود.
پس از ۳۰ دقیقه، بادمجان ها را آبکش کنید و با دستمال آشپزخانه آنها را خشک کنید.
در یک تابه بزرگ، روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
بادمجانها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
بادمجانهای سرخ شده را از تابه خارج کرده و روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن آنها گرفته شود.
مرحله دوم: تهیه سس گوشت
پیاز را نگینی خرد کرده و در یک قابلمه با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
فلفلدلمهای را نگینی خرد کرده و به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
سیر را رنده کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنید و با قاشق چوبی آن را خرد کنید.
رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به گوشت اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ رب گوجه فرنگی باز شود و سس گوشت جا بیفتد.
۲ پیمانه آب به سس گوشت اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا به آرامی بپزد و غلیظ تر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیا رولی با سس بشامل
مرحله سوم: آماده سازی سس بشامل
در یک قابلمه کوچک، کره را ذوب کنید.
آرد را به کره ذوب شده اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط شوند.
شیر را به تدریج به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا سس بشامل صاف و یکدست شود.
نمک، فلفل سیاه و جوز هندی را به سس بشامل اضافه کنید و به هم بزنید.
سس بشامل را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
مرحله چهارم: مونتاژ لازانیا
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
کف یک ظرف پیرکس یا قالب مناسب لازانیا را با سس بشامل بپوشانید.
یک لایه از ورقههای لازانیا را روی سس بشامل بچینید.
روی ورقه های لازانیا، مقداری از سس گوشت و بادمجان سرخ شده پخش کنید.
مقداری پنیر موزارلا و پنیر پارمسان رنده شده روی مواد بپاشید.
به همین ترتیب، لایه های بعدی را با همین ترتیب بچینید تا مواد تمام شوند.
در آخر، روی لازانیا را با سس بشامل و پنیر موزارلا و پارمسان رنده شده بپوشانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیای نخود فرنگی
مرحله پنجم: پخت لازانیا
ظرف لازانیا را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید تا طلایی و حباب دار شود.
مرحله ششم: سرو لازانیای بادمجان
لازانیای بادمجان را از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود.
لازانیا را به دلخواه برش بزنید و با ریحان تازه خرد شده تزیین کنید.
حتما لازانیا را داغ سرو کنید تا پنیر آن کش بیاید و طعم و مزه آن به بهترین شکل باشد.
نکات و فوت و فنهای تهیه لازانیای بادمجان
در تهیه لازانیای بادمجان به ۳ نکته مهم زیر توجه کنید:
برای اینکه بادمجان ها روغن کمتری جذب کنند، می توانید به جای سرخ کردن، آنها را گریل کنید.
در صورت تمایل می توانید از سس گوجه فرنگی آماده به جای تهیه سس گوشت استفاده کنید.
می توانید مقداری اسفناج خرد شده را لابه لای لایه های لازانیا قرار دهید.
با رعایت نکات ساده ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانمیتوانید یک لازانیای بادمجان خوشمزه و خانگی تهیه کنید و از عطر و طعم بی نظیر آن در کنار اعضای خانواده و دوستان لذت ببرید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.