8 راه برای نادیده گرفتن انتقادات اطرافیان و تمرکز بر خود باشید
تک فان-خط باریکی بین ارزش قائل شدن برای نظرات دیگران و اجازه دادن به آنها برای تعیین زندگیمان وجود دارد.
به گزارش تک فان، خیلیوقتها ما اجازه میدهیم که دیگران رفتارمان و واقعیتمان را کنترل کنند. کلید یک زندگی شاد اهمیت ندادن به همه افکار دیگران است.
در این مقاله با تک فان همراه باشید تا خیلی خلاصه 8روش ساده برای هنر اهمیت ندادن به فکر دیگران را با شما در میان بگذاریم.
1.فردیت و استقلال خودتان را حفظ کنید
همه ما دوست داریم که در جمع جا بگیریم و بیگانه نباشیم. درواقع جزوی از جمع بودن بخشی از هویت انسانی ماست. اما گاهی تمایل ما به جا دادن خودمان در گروه و جمع، منجر به گرفتن تصمیماتی بر مبنای خواست دیگران میشود. نخستین قدم در این سفر آن است که استقلال و فردیت خودتان را حفظ کنید. تفاوت داشتن چیز بدی نیست. درحقیقت، تفاوتهاست که ما را ما میکند. بنابراین از انتظارات جامعه خودتان را رها کنید و شروع به عمل بر اساس علایقتان بکنید. تصمیمات زندگی ما باید بر مبنای افکار، احساسات و تمایلات ما باشند نه دیگران.
2.الویتدهی را یاد بگیرید
قرار نیست که ما انتظارات همگان را برآورده کنیم و در آخر خودمان دچار استرس و غم شویم. وقتی عقاید دیگران را الویت خودتان قرار میدهد، سلامتی و بهروزی خودتان را به خطر میاندازید. حقیقت این است که شما نمیتوانید همه را خوشحال نگه دارید. خیلی زود یاد میگیرید که شادی و سلامت روانی خودتان را باید در الویت باشد.
مرزگذاری کردن و الویت تعیین کردن به معنی خودخواهی نیست بلکه به معنی خودآگاهی است.
3.ذهنآگاهی را تمرین کنید
ذهنآگاهی ابزاری قدرتمند برای آزاد کردن خودمان از وزن عقاید دیگران است. ذهنآگاه یعنی حاضر بودن در لحظه اکنون، اذعان کردن به احساسات لحظه و پذیرش بیقضاوت آنها. اما رسیدن به این لحظات همیشه آسان نیست. بسیاری از ما روزمان را درحالیکه فرمان به دست خلبان خودکار است سپری میکنیم و حقیقتا توجهی به احساساتمان و چرایی آنها نداریم. باید خودآگاهی را تمرین کنیم و بین افکار و صداهای مزاحم بیرونیمان تمایز بگذاریم.
4.خطاهای شناختی را به چالش بکشید
خطاهای شناختی ضرورتا خطاهایی در فکر ما هستند که باعث میشوند واقعیت در نظر ما مخدوش شود. یکی از این خطاها «ذهنخوانی» است که زمانی است که ما باور داریم میدانیم دیگران چه فکری دربارهمان میکنند. اغلب اوقات هم تصورمان این است که دیگران منفی دربارهمان فکر میکنند. اما حقیقت این است که اغلب آدمها آنقدر ذهنشان گرفتار زندگی خودشان است که وقت کمی برای قضاوت دیگران دارند. به این پدیده «پدیده نورافکن» گفته میشود. برای فائق آمدن بر پدیده نورافکن باید آن را به چالش بکشید. همان لحظاتی که در خودتان فرو رفتهاید و دارید فکر میکنید دیگران چه فکری دربارهتان میکنند، توقف کنید و از خودتان بپرسید: «آیا فکر من بر مبنای شواهد و حقایق است یا ناشی از حس ناامنی من است؟» بیشتر اوقات دومی درست است.
5.بپذیرید که قرار نیست که همه شما را دوست داشته باشند
شاید این خلاف غریزه به نظر برسد اما حقیقتا رهاییبخش است. حقیقت آن است که مهم نیست ما چگونه رفتار و عمل کنیم، همه از ما خوششان نمیآید و هیچ ایرادی نیست. تلاش برای کسب تأیید همگان باختن یک نبرد باطل است. درعوض، روی حقیقت وجودیتان تمرکز کنید، روابط معنادار بسازید و احترام به خودتان را حفظ کنید.
یادتان باشد بهتر است تعداد کمی به خاطر شخصیتی که دارید دوست داشته باشند تا اینکه تعداد زیادی به خاطر کسی که نیستید، دوستتان داشته باشند.
6.اعتماد به نفس را پرورش بدهید
اعتماد به نفس نقشی مهم در مراقبت از اندیشههایمان ایفا میکند. وقتی به تواناییها و تصمیمات خودتان اعتماد داشته باشید، عقاید دیگران کمترین اهمیت را برایتان پیدا میکند. اعتماد به نفس یکشبه ساخته نمیشود. به تلاش دائمی، خود-دوستی و صحبتهای مثبت با خود مرتبط است.
با تحسین دستاوردهایتان تا اینجای زندگی شروع کنید. مهم نیست که این دستاوردها چقدر کوچک باشند. دورتان را از اندیشهها و فعالیتهای مثبت و راهگشا پر کنید. فعالیتهایی را انجام دهید که هر بار با رسیدن به موفقیت حس اعتماد به نفس در شما تقویت شود.
7.به نقدهای گذشته گیر ندهید
چسبیدن به انتقادات گذشته میتواند مسیر اهمیت ندادن به نظرات دیگران را مسدود کند. مثل این مانند که یک چمدان سنگین با خودتان حمل میکنید که مدام خستهتان میکند و نمیگذارد آزادانه رو به جلو حرکت کنید. باید یاد بگیریم که انتقادهای گذشته، متعلق به گذشته هستند. گذشته، هویت حال یا آینده ما را تعیین نمیکند.
بهترین استراتژی تمرین بخشیدن خود است. به معنای فراموشی نیست، بلکه به معنای آزاد کردن خود از قید گذشته است.
8.اطرافتان را از مثبتاندیشی مثبت پر کنید
آدمهای اطراف تأثیر زیادی روی ذهنیت ما دارند. اگر مدام اطرافتان را از آدمهای قضاوتگر پر کنید، یا مدام با کسانی بپرید که منفیبافی میکنند، اهمیت ندادن به نظرات دیگران برایتان سخت میشود. به دنبال کسانی باشید که باعث پیشرفتتان میشوند، الهامبخشتان هستند و تشویقتان میکنند که خود حقیقیتان باشید. این افرد شما را در سفر اهمیت ندادن به نظرات و افکار دیگران یاری میکنند.
عاطفه رضوان نیا