کشف بیشتر از ۱۰۰۰ ویروس ناشناخته در چین
محققان چینی تقریباً 1700 نوع ویروس باستانی را در یخچال های طبیعی هیمالیا کشف کرده اند. مطالعه جدید منتشر شده در مجله Nature Geoscience نشان داد که این ویروس ها عمدتاً به دلیل قطعات DNA ویروسی که در یک هسته یخی منجمد شده بودند شناسایی شدند. بر اساس این مطالعه، آنها از یخچال طبیعی گولیا در فلات تبت پیدا شده اند.
به گزارش سرگرمی روز، اکنون محققان در حال تجزیه و تحلیل DNA این ویروس های باستانی و بررسی چگونگی سازگاری این ویروس ها با تغییرات آب و هوایی هستند. آنها در حال حاضر در حال جمع آوری اطلاعات تا حد امکان هستند.
بسیاری از محققان نسبت به آنچه در این مطالعه انجام می شود ابراز خوش بینی کردند و امیدوارند که همکاری آنها می تواند به معنای مقابله با طیف گسترده ای از مشکلات علمی باشد.
شی پینگژونگ، یکی از محققان این مطالعه، در بیانیهای فاش کرد که قبلاً کار زیادی روی این موضوع انجام نشده بود. وی افزود، ایده چگونگی ارتباط ویروس ها با تغییرات عمده در آب و هوای زمین ناشناخته باقی مانده است.
او خاطرنشان کرد که یخچالها واقعاً ارزشمند هستند و جامعه تحقیقاتی اغلب مقادیر زیادی از مواد مورد نیاز برای مطالعه ویروسها و میکروبها را در اختیار ندارند. این مقاله بیان میکند که ویروسها از 9 افق زمانی میآیند که در سه چرخه سرد به گرم در 41000 سال گذشته قرار دارند.
این هسته های یخی از حدود چهار مایلی بالاتر از سطح دریا در یخچال گلیا، در هیمالیا و شمال غربی تبت نمونه برداری شدند.
برخی از محققان ابراز نگرانی کردهاند که یکی از ویروسهای منجمد شده در یخچالهای تبت میتواند در نهایت با ذوب شدن یخچالهای طبیعی در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب و هوایی، انسانها را آلوده کند.
ژان میشل کلاوری، استاد دانشگاه اکس مارسی فرانسه که این مطالعه را هدایت میکند، میگوید: «اگر ویروسهای آمیب بتوانند برای مدت طولانی در یخهای همیشه زنده زنده بمانند، نشان میدهد که ویروسهایی که حیوانات و انسانها را آلوده میکنند، میتوانند زنده بمانند. همچنین عفونی باقی می ماند. ما همچنین می دانیم که DNA ویروس هایی که حیوانات و انسان ها را آلوده می کنند در منجمد دائمی یافت می شود.
این کشف نشان می دهد که چگونه ویروس های باستانی با تغییرات آب و هوایی سازگار شده و تکامل یافته اند. محققان همچنین برخی از جوامع را در هسته های یخی یافتند که قدمت آنها به حدود 11500 سال قبل می رسد.
جونگ اضافه کرد که این حداقل نشان دهنده ارتباط بالقوه بین ویروس ها و تغییرات آب و هوایی است.
این تیم افزود که حدود یک چهارم این ویروس ها با گونه های موجود در مناطق مختلف همپوشانی دارند.
پروفسور Lonnie Thompson خاطرنشان کرد که علم ابزار جدیدی است که می تواند به پاسخگویی به سوالات اساسی آب و هوا کمک کند.
ذوب یخچال ها در قرن گذشته افزایش یافته است و برخی از یخچال های طبیعی در هیمالیا، آلپ و آند متحمل خسارات قابل توجهی شده اند.
طبق گزارش سال 2023 مرکز بین المللی توسعه یکپارچه کوهستانی (ICIMOD)، تا سال 2100 بین 30 تا 50 درصد از حجم یخچال های طبیعی هیمالیا در صورت گرم شدن آب و هوا بین 1.5 تا 2 درجه ممکن است ذوب شود.