راز تهیه حلوای گلابی خانگی: روشی ساده، دلپذیر و سنتی
حلوای گلابی یکی از خوشمزهترین و خوشطعمترین حلواهایی است که میتوانید در فصل تابستان با گلابی تهیه کنید، این حلوا خوشمزه نه تنها یک دسر دلچسب است، بلکه یک منبع غنی از ویتامینها و مواد معدنی نیز است. حلوا گلابی یکی از قدیمیترین حلوای سنتی ایرانی است. در این مقاله از مجله اکالا با یک دستور پخت ساده و گام به گام، یاد میگیرید که چگونه از گلابیهای تازه و شیرین، حلوا خانگی خوشمزهای تهیه کنید.
مواد لازم جهت تهیه حلوای گلابی
گلابی ۱ کیلوگرمکره ۱۰۰ گرمشکر ۲۰۰ گرمگلاب ۱/۲ پیمانهآرد برنج ۲۵۰ گرممحلول زعفران به مقدار دلخواهدانه هل ۱-۲ عدد
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه حلوا گلابی خانگی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این حلوا ۳۰-۴۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۵ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این حلوای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این حلوا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی گلابی
گلابیها را بشویید و پوست بگیرید. هسته و قسمتهای سفت میوه را با کمک چاقو جدا کنید. گلابیها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. برای تهیه حلوا گلابی بهتر است از گلابیهای شیرین و آبدار استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا گل سرخ؛ ساده و خوشبافت
مرحله دوم: پختن گلابیها
گلابیهای خرد شده را درون قابلمه مناسبی بریزید. کمی آب به آنها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد سپس حرارت را کمی کمتر کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید گلابیها به آرامی بپزند و نرم شوند.
مرحله سوم: آماده سازی شربت
شکر و گلاب را درون قابلمه مناسبی بریزید. کمی به هم زنید و قابلمه را روی حرارت کم گذارید.
مدام شربت را به هم زنید تا دانههای شکر در گلاب حل شود. پس از حل شدن دانههای شکر ۴-۶ دقیقهای زمان دهید تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.
مرحله چهارم: آماده سازی آرد برنج
آرد برنج را الک کنید تا ناخالصیهایش گرفته شود.
آرد الک شده را درون تابه مناسبی بریزید و تابه را روی حرارت کم گذارید.
مدام آرد برنج را به هم زنید تا نسوزد. ۳-۶ دقیقه آرد را تفت دهید تا بوی خامیاش گرفته شود.
توجه داشته باشید برای اینکه حلوا به روغن بیفتد، باید در این مرحله آرد برنج را به خوبی تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا آلبالو مجلسی؛ ساده و رژیمی
مرحله پنجم: افزودن گلابیهای پخته شده
گلابیهای پخته شده را به آرد برنج تفت داده شده اضافه کنید و مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید.
مرحله ششم: افزودن شربت
شربتی که در مرحله سوم آماده کردید را کمکم به محتوای درون تابه بیفزایید و مدام حلوا را به هم زنید تا بافتی یکدستی به خود گیرد.
مرحله هفتم: افزودن طعم دهندهها
دانه هل را پودر و آسیاب کنید. پودر هل را به همراه کره و محلول زعفران به محتوای حلوا اضافه کنید و مدام به هم زنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و حلوا بافت یکنواختی به خود گیرد.
برای طعمدار کردن حلوا میتوانید از سایر ادویهها مانند پودر دارچین، زنجبیل یا میخک نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید حلوا شما رنگ زردتری داشته باشد، میتوانید مقدار زعفران را افزایش دهید.
مرحله هشتم: پخت نهایی حلوا
پس از ترکیب شدن همه مواد حلوا باید حرارت را کم کنید. ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا حلوای شما به آرامی بپزد و آب اضافیاش تبخیر شود.
توجه داشته باشید که در این مرحله نیز مانند مراحل قبل باید مدام حلوای گلابی را به هم زنید تا حلوا ته نگیرید.
مرحله نهم: تزیین و سرو حلوا
پس از پخت کامل حلوا حرارت را خاموش کنید و حلوا را در ظرف سرو بریزید. با کمک قاشق، سیخ فلزی یا هر ابزار دیگری که در دسترس دارید حلوا را تزیین کنید.
برای تزیین بیشتر حلوا میتوانید از خلال بادام، پسته یا پودر نارگیل استفاده کنید.حلوا گلابی را میتوانید در یخچال به مدت چند روز نگهداری کنید.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیا جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز با رعایت این نکات، یک حلوا گلابی خوشمزه و خانگی تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.