تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چگونه می‌توان به شکوه و زیبایی میز شام ایرانی در مهمانی‌ها دست یافت؟

برای داشتن یک میز غذای ایرانی می‌توانید با کمی خلاقیت و استفاده از عناصر سنتی ایرانی میز شامی بی‌نظیر و به یاد ماندنی برای مهمانان خود تدارک ببینید. در این مقاله از مجله اکالا، چند ایده جذاب برای چیدمان میز شام ایرانی را با هم بررسی می‌کنیم.

۱- انتخاب ظروف و وسایل سرو مناسب

انتخاب ظروف پذیرایی اصیل ایرانی برای شام، به شما کمک می‌کند تا یک سفره ایرانی زیبا داشته باشید.

این ظروف علاوه بر زیبایی، فرهنگ ایرانی را به مهمانان شما منتقل می‌کنند. بهترین انتخاب‌ها برای ظروف یک میز ایرانی استفاده از ظروف سفالی، مسی یا چوبی با طرح‌های ایرانی است.

در کنار این ظروف می‌توانید از لیوان‌های شیشه‌ای ساده و شفاف برای سرو آب و نوشیدنی‌های دیگر و از جای قاشق و چنگال‌های چوبی، فلزی یا پارچه‌ای استفاده کنید.

ظروف سفالی، با طرح‌ها و رنگ‌های متنوع، جلوه‌ای خاص و طبیعی به میز شما می‌دهند و برای سرو غذاهای ایرانی بسیار مناسب هستند.

ظروف مسی با طرح‌های قلم‌زنی شده، برای سرو چای، قهوه و شیرینی بسیار زیبا هستند. این ظروف علاوه بر کاربردی بودن، به عنوان نماد فرهنگ ایرانی نیز شناخته می‌شوند.

۲- انتخاب غذای اصیل ایرانی

برای داشتن یک میز غذای اصیل و ایرانی انتخاب غذای سنتی بسیار مهم است. هماهنگی انتخاب غذا با دسر و پیش غذاهای متناسب با آن‌ها نیز همیشه چالش‌برانگیز است.

با توجه به این که تنوع بسیار زیادی در غذاهای ایرانی وجود دارد شما به راحتی می‌توانید با کمک اطلاعاتی که در زیر به شما ارائه می‌دهیم غذاهای متناسب با مهمانی‌تان را تهیه کنید.

برای غذای اصلی می‌توانید باقلا پلو با ماهیچه، زرشک پلو با مرغ، کباب کوبیده، قورمه سبزی، خورش فسنجان، ته چین گوشت یا مرغ و لوبیا پلو تهیه کنید.

برای پیش غذا کشک و بادمجان، میرزا قاسمی، کوکو سبزی یا کوکو سیب زمینی انتخاب‌های مناسبی هستند و برای دسر نیز می‌توانید از
زیتون پرورده شمالی، سالاد شیرازی، شله زرد و باقلوای یزدی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ایده‌های تزیین شیک سینی میوه برای مراسم و مهمانی‌ها

۳- استفاده از رومیزی با طرح های سنتی

برای رومیزی می‌توانید از انواع پارچه‌های سنتی یا رانر استفاده کنید. استفاده از رومیزی‌های گل‌دار، ترمه یا حریر با طرح‌های سنتی ایرانی، به میز شما جلوه‌ای اصیل و نوستالژی می‌بخشد.

پارچه‌های گلدار برای بستن دور دستمال سفره یا ساخت روبان‌های کوچک برای تزیین قاشق و چنگال بسیار جذاب هستند.

شما با استفاده از یک رانر زیبا در هر ابعادی، می‌توانید میز را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید و هر بخش را به طور منظم تزیین و چیدمان کنید.

برای ایجاد کنتراست و جذابیت بیشتر، می‌توانید از یک رانر رنگی در وسط میز استفاده کنید. رنگ رانر را متناسب با رنگ ظروف و دکوراسیون خانه انتخاب کنید.

۴- استفاده از گل‌های طبیعی

استفاده از گل‌های فصلی مانند گل نرگس، گل سنبل و پامچال یا سایر گل‌های طبیعی مانند گل رز و لاله به میز شما طراوت و زیبایی بسیار زیادی می‌بخشد. گل‌ها و گیاهان طبیعی در جذب انرژی‌های منفی محیطی به شما کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ایده‌های تزیین هنری سالاد مجلسی برای مهمانی

۵- استفاده از شمع

برای داشتن فضایی رمانتیک و آرامش‌بخش از شمع‌های معطر و زیبا در قسمت‌های مختلف میزتان استفاده کنید. شمع‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و شما با توجه به جنس ظروفی که برای سرو غذا استفاده می‌کنید می‌توانید شمع‌های مناسبی را برای تزیین میزتان انتخاب کنید.

به طور مثال اگر از یک میز شیشه‌ای استفاده می‌کنید، می‌توانید از شمع‌های شناور در ظرف‌های شیشه‌ای کوچک آب استفاده کنید.

نکات طلایی برای چیدمان میز غذا

۷ نکته مهمی که قبل از چینش میز غذا باید به آن توجه کنید.

ظروفی را انتخاب کنید که با نوع غذایی که سرو می‌کنید، هماهنگ باشد. برای مهمانی‌های رسمی، از ظروف ظریف‌تر و برای مهمانی‌های دوستانه، از ظروف ساده‌تر استفاده کنید.سعی کنید از رنگ‌های هماهنگ و مکمل در تزیین میز استفاده کنید.از نورپردازی مناسب استفاده کنید تا زیبایی میز شما بیشتر به چشم بیاید.غذاهای فصل را در اولویت قرار دهید و با توجه به نوع مهمانی و تعداد مهمانان غذا طبخ کنید.از شلوغ کردن بیش از حد میز خودداری کنید.به ذائقه مهمانان خود توجه کنید و غذاهایی را انتخاب کنید که اکثر افراد از آن خوششان می‌آید. سعی کنید در انتخاب غذاها تنوع ایجاد کنید و غذاهای مختلف با طعم‌های متفاوت را سرو کنید.تزیین غذاها با سبزیجات تازه و مغزها، به جذابیت میز شما می‌افزاید.

امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در این مقاله از مجله سبک زندگی تک فانبرایتان مفید واقع شده باشد و شما با رعایت این نکات و استفاده از خلاقیت خود، میز شامی زیبا و به یاد ماندنی برای مهمانان خود تدارک ببینید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!