معنی ایه فطرت در دیکشنری فارسی چیست؟
در این مطلب از سایت انتخاب روز پاسخ دقیق ایه فطرت در دانشنامه آزاد واژگان فارسی را پیدا خواهید کرد.
ایه فطرت در دانشنامه آزاد فارسی:
[ویکی شیعه] آیه فطرت. آیه فطرت آیه ۳۰ سوره روم است که به سرشت الهی و نوع آفرینش انسان ها پرداخته است و گرایش انسان به خدا و دین را فطری و برخاسته از درون آن می داند.
فَأَقِمْ وَجْهَک لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیهَْا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَالِک الدِّینُ الْقَیمُ وَ لَکنَّ أَکثرََ النَّاسِ لَا یعْلَمُون (ترجمه: پس روی خود را متوجّه آیین خالص پروردگار کن! این فطرتی است که خداوند، انسان ها را بر آن آفریده؛ دگرگونی در آفرینش الهی نیست؛ این است آیین استوار؛ ولی اکثر مردم نمیدانند)
قرآن در سوره روم پس از استدلال برای اثبات خدا و ضرورت معاد، به فطری بودن خداشناسی و مجموعه معارف دین اشاره نموده و شناخت خداوند را از راه درون و مشاهده باطنی پیشنهاد می کند و می گوید: روی خود را متوجه آئین پاک و خالص پروردگار کن! زیرا این دین بر اساس فطرتی است که خداوند انسان ها را بر آن آفریده، دگرگونی در آفرینش خدا نیست.
wikishia: آیه_فطرت
[ویکی اهل البیت] آیه فطرت. آیه 30 سوره روم/30 را «آیه فطرت» گفته اند. این آیه به سرشت الهی و نوع آفرینش انسان ها پرداخته است و خطاب به پیامبر صلی الله علیه و آله می فرماید: توجه خودت را به طور کامل به سوی دین معطوف کن و ملازم همان چیزی باش که سرنوشت و نوع آفرینش تو (فطرت) اقتضا می کند؛ آن نوع آفرینش که خدا انسان ها را بر آن سرشته و آفریده است:
«فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لَا یَعْلَمُونَ»
بر اساس تفسیری، مفاد آیه این است که احکام دین به ویژه احکام ریشه ای و پایه ای دین، با فطرت انسانی موافق است.
wikiahlb: آیه_فطرت