طرز تهیه شاورما با گوشت و مرغ + نکات کلیدی
شاورما، غذایی خوشمزه و پرطرفدار است که ریشه در دوران عثمانی و منطقه شام دارد. این غذا، امروزه به عنوان یک غذای خیابانی محبوب در خاورمیانه شناخته میشود. در این بخش از مجله اکالا با ما همراه باشید تا با طرز تهیه شاورما با گوشت و مرغ آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای تهیه شاورمای مرغ، ابتدا سینه مرغ را به صورت نواری برش داده و با مخلوطی از ماست، پیاز، آبلیمو، روغن زیتون، سیر و ادویههای دلخواه مزهدار کنید. مرغ مزهدار شده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. سپس، مرغ را در تابه سرخ کنید تا طلایی شود. در نهایت، نان پیتا را با سس طحینه، مرغ سرخ شده و سبزیجات پر کرده و رول کنید.
برای تهیه شاورمای گوشت، ابتدا گوشت را به صورت نوارهای باریک برش بزنید و با پیاز، سیر و ادویهها مخلوط کنید. حداقل یک ساعت در یخچال استراحت دهید. گوشت مزهدار شده را در تابه با روغن زیتون سرخ کنید تا طلایی شود. در نهایت، نان پیتا را با سس طحینه، گوشت سرخ شده و سبزیجات پر کرده و نان را رول کرده و سرو کنید.
برای تهیه سس طحینه، کافیست ماست چکیده، سیر رنده شده، آب لیمو ترش، ارده و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. برای مطالعه طرز تهیه شاورما به صورت مرحله به مرحله، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه شاورمای مرغ
برای تهیه این غذا با سینه مرغ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
سینه مرغ۲ عددماست چکیده۱ پیمانهپیاز متوسط (خلالی شده)۱ عددروغن زیتون۱/۳ پیمانهآب لیموترش۱/۳ پیمانهسیر رنده شده۲ حبهزیره سبز۱/۲ قاشق چایخوریپودر گشنیز۱/۲ قاشق چایخوریپاپریکا۱ قاشق غذاخوریزردچوبه۱/۲ قاشق غذاخوریپودر کاری، زنجبیل و دارچین۱ قاشق چایخوری (از هر کدام)فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمکبه مقدار لازمروغن (برای سرخ کردن)به مقدار لازمنان پیتابه تعداد لازمگوجه، خیارشور، جعفری و پیاز (برای سرو)به مقدار لازمسس طحینهبه مقدار لازم
مراحل تهیه شاورمای مرغ
زمان آمادهسازی و پخت: ۲ الی ۳ ساعتمناسب برای: ۳ الی ۴ نفر
مرحله اول: آمادهسازی مرغ
برای شروع باید سینه مرغ را به تکههای باریک و بلند برش بزنید. بهتر است ضخامت مرغها یکسان باشد تا به صورت یکنواخت پخته شوند.
مرحله دوم: طعمدار کردن مرغ
در یک ظرف مناسب، مرغ را با ماست، پیاز خلالی شده، آب لیموترش، روغن زیتون، سیر رنده شده و همه ادویهها خوب مخلوط کنید تا همه جای مرغ به مواد آغشته شود. روی ظرف را سلفون بکشید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ طعمدار شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لازانیا اصل ایتالیایی با سس بشامل
مرحله سوم: پخت مرغ
بعد از اینکه مرغ به خوبی مزهدار شد، ظرف را از یخچال خارج کنید. در یک تابه، روغن را گرم کنید و تکههای مرغ را به مدت چند دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا طلایی و پخته شود.
مرحله چهارم: سرو شاورمای مرغ
برای سرو، ابتدا نان پیتا را کمی گرم کنید. سپس، یک لایه نازک از سس طحینه را روی سطح داخلی نان پخش کنید. تکههای مرغ سرخ شده را به طور یکنواخت روی سس قرار دهید. برشهای گوجه، خیارشور، جعفری و پیاز را نیز به دلخواه اضافه کنید. در نهایت، نان را به آرامی رول کنید. نوش جان!
مواد لازم جهت تهیه شاورمای گوشت
برای تهیه شاورما گوشت به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
گوشت گوسفندی (فیله یا راسته)۵۰۰ گرمروغن زیتون۱ قاشق غذاخوریپیاز (خلالی شده)۱ عددنمک۱/۲ قاشق چایخوریدارچین۱ قاشق چایخوریهل یا میخک۱/۲ قاشق چایخوریپودر گشنیز۱ قاشق چایخوریزردچوبه۱/۵ قاشق چایخوریزنجبیل۱/۲ قاشق چایخوریپاپریکا۲ قاشق چایخوریجوز هندی۱ قاشق چایخوریزیره سبز۲ قاشق غذاخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخورینان پیتابه تعداد لازمگوجه، خیارشور، جعفری و پیاز (برای سرو)به مقدار لازمسس طحینهبه مقدار لازم
مراحل تهیه شاورمای گوشت
زمان آمادهسازی و پخت: ۲ الی ۳ ساعتمناسب برای: ۴ الی ۵ نفر
مرحله اول: آماده کردن گوشت
برای شروع باید گوشت را به صورت نوارهای بلند و باریک برش بزنید. ضخامت برشها باید به اندازهای باشد که پخت یکنواختی داشته باشند.
مرحله دوم: مزهدار کردن گوشت
گوشت برش خورده را به همراه کل ادویهها و پیاز خلالی شده داخل ظرف مناسب بریزید و به خوبی هم بزنید تا تمام سطح گوشت به ادویهها آغشته شود. ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت به خوبی طعمدار شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه همبرگر خانگی
مرحله سوم: پخت گوشت
یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن زیتون به آن اضافه کنید. گوشتهای مزهدار شده را از یخچال خارج کرده و در تابه سرخ کنید تا به رنگ طلایی و پخته شوند. برای جلوگیری از چسبیدن گوشت به تابه، میتوانید از تابه نچسب استفاده کنید.
مرحله چهارم: سرو شاورما
برای سرو باید نان پیتا را کمی گرم کنید. روی سطح داخلی هر نان پیتا یک لایه نازک از سس طحینه بمالید. تکههای گوشت سرخ شده را روی نان پیتا بچینید. سپس، برشهای گوجه فرنگی، خیارشور، جعفری، پیاز و هر سبزیجات دیگری که دوست دارید را روی گوشت قرار دهید. در نهایت، نان را به آرامی رول کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گوزلمه ترکیهای با پنیر پیتزا
مواد لازم جهت تهیه سس طحینه
برای تهیه سس تاهینی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
ماست چکیده۳ قاشق غذاخوریسیر رنده شده۱ حبهآب لیموترش۳ قاشق غذاخوریارده۱ قاشق غذاخورینمک و فلفلبه مقدار لازم
مراحل تهیه سس طحینه
زمان آمادهسازی: ۵ دقیقه
مرحله اول: مخلوط کردن مواد
برای تهیه سس طحینه که سس مخصوص شاورما است باید همه مواد را داخل یک ظرف با هم به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ساندویچ کوکتل پنیری
مرحله دوم: سرو سس
سس را چند دقیقه در یخچال قرار دهید. سپس، میتوانید برای سرو شاورما مرغ یا گوشت از این سس استفاده کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه شاورما با گوشت و مرغ
برای اینکه شاورمای شما طعمی فوقالعاده داشته باشد، به چند نکته مهم توجه کنید:
فیله مرغ بهترین گزینه برای شاورمای مرغ است، اما میتوانید از قسمتهای دیگر مرغ هم استفاده کنید. فقط یادتان باشد که حتما استخوانها را جدا کنید.مزهدار کردن گوشت و مرغ نقش بسیار مهمی در طعم شاورما دارد. هرچه که گوشت و مرغ به خوبی مرینیت شوند، شاورما خوشمزهتر خواهد بود.برای از بین بردن بوی زهم مرغ میتوانید از فلفل دلمه استفاده کنید.میتوانید گوشت و مرغ را در تابه سرخ کنید یا در فر بپزید. هر دو روش طعم لذیذی به گوشت میدهند.نان پیتا بهترین انتخاب برای شاورما است، اما اگر به آن دسترسی ندارید، میتوانید از نان لواش هم استفاده کنید.برای سرو شاورما میتوانید سبزیجات داخل آن را به دلخواه تغییر دهید.برای طعمدار کردن گوشت میتوانید علاوه بر موارد ذکر شده، از آبلیمو، سیر رنده شده و روغن زیتون نیز استفاده کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه شاورمای گوشت و مرغ را به شما آموزش دادیم تا بتوانید این ساندویچ محبوب را با سادهترین روش در خانه تهیه کنید. اگر از غذاهای تکراری خسته شدهاید، این غذا یک انتخاب عالی برای ایجاد تنوع در برنامه شام یا ناهار شماست.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!