4 روش تهیه شلغم پلو+ نکات و فوتوفن ها
شلغم یکی از صیفیجات مفید و پرخاصیت است که در روزهای سرد پاییز و زمستان سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این ماده غذایی با ارزش را هم میتوانید به تنهایی هم مصرف کنید هم در غذا از آن استفاده کنید. یکی از غذاهایی که میتواند با شلغم درست کنید ترکیب آن با برنج است. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه چند مدل شلغمپلو را به شما آموزش دهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن شلغم پلو ساده ابتدا شلغمهای خرد شده را همراه پیازهای نگینی، زردچوبه و نمک تفت دهید. سپس با برنج آبکش شده دم کنید. برای درست کردن شلغم پلو با مرغ، شلغمهای خرد شده را تفت دهید سپس با مرغ پخته ریش ریش شده، رب گوجه فرنگی و ادویه ترکیب کنید و همراه برنج آبکش شده دم کنید. برای درست کردن شلغم پلو با گوشت چرخ کرده، شلغمهای خرد شده را تفت دهید. گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه را جداگانه تفت دهید و در آخر با برنج آبکش شده همه مواد را ترکیب و دم کنید. برای درست کردن شلغم پلو گیاهی، عدس را بپزید و شلغمهای خرد شده را تفت دهید و در آخر هر دو مواد را با برنج آبکش شده دم کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه هر کدام از روشها را با جزئیات بیشتری بخوانید.
مواد لازم شلغم پلو ساده
برنج۲ پیمانهشلغم متوسط۳ عددپیاز۱ عددزردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازمروغنبه میزان لازم
مراحل طرز تهیه شلغم پلو
مدت زمان آماده سازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقه
مناسب برای: ۳ نفر
درجه سختی: آسان
مرحله اول: شلغم را آماده کنید
ابتدا شلغمها را پوست بگیرید و به صورت مکعبی آنها را خرد کنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید
پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله سوم: شلغم را تفت دهید
بعد از طلایی شدن پیازها، شلغمهای خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید، سپس به صورت لایه لایه از برنج و مخلوط پیاز و شلغم در قابلمه بریزید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم شلغم پلو با مرغ
برنج۲ پیمانهشلغم متوسط۲ تا ۳ عددمرغ۳۰۰ گرمپیاز بزرگ۱ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه میزان لازم
مراحل طرز تهیه شلغم پلو با مرغ
مدت زمان آماده سازی: ۶۰ تا ۷۵ دقیقه
مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: مرغ را بپزید
ابتدا مرغ را همراه کمی آب، زردچوبه و نمک در یک قابلمه بپزید. بعد از اینکه مرغ پخته شد، آنها را ریش ریش کنید.
مرحله دوم: شلغم را آماده کنید
شلغمها را بشویید و پوست بگیرید، سپس به صورت مکعبی آنها را خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت گل کلم با گوشت چرخکرده
مرحله سوم: مواد را تفت دهید
در یک تابه کمی روغن بریزید و شلغمهای خرد شده را همراه رب گوجه فرنگی و زردچوبه تفت دهید. بعد از گذشت چند دقیقه مرغ ریش ریش شده را همراه زعفران دم کرده، فلفل سیاه و دارچین به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس کف قابلمه کمی روغن بریزید و در صورت تمایل نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده کف آن بچینید. برنج و مخلوط شلغم و مرغ را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم شلغم پلو با گوشت چرخکرده
برنج۲ پیمانهشلغم بزرگ۲ عددگوشت چرخکرده۲۰۰ گرمزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازمروغنبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه شلغم پلو با گوشت چرخکرده
مدت زمان آماده سازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقه
مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: پیاز را تفت دهید
ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید.
مرحله دوم: گوشت را اضافه کنید
بعد از اینکه پیازها سبک شدند، گوشت چرخکرده را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه راویولی چغندر بدون خمیر
مرحله سوم: شلغم را آماده کنید
شلغمها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس در یک تابه جداگانه با کمی روغن تفت دهید. بعد از اینکه به اندازه کافی شلغمها تفت داده شد، آنها را همراه زعفران دم کرده به گوشت چرخکرده اضافه و مخلوط کنید.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس کف قابلمه کمی روغن بریزید و در صورت تمایل نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده کف آن بچینید. برنج و مخلوط شلغم و گوشت چرخکرده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم شلغم پلو گیاهی
برنج۲ پیمانهشلغم۳ عددعدس۱ پیمانهزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازمروغنبه میزان لازم
مراحل طرز تهیه شلغم پلو گیاهی
مدت زمان آماده سازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقه
مناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
درجه سختی: آسان
مرحله اول: عدس را بپزید
عدس را پاک کنید تا سنگریزههای آن جدا شود، سپس آن را بشویید و در یک قابلمه همراه آب بریزید تا بپزد.
مرحله دوم: شلغم را آماده کنید
شلغمها را بشویید و پوست بگیرید، سپس به صورت مکعبی خرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و شلغمهای خرد شده را همراه کمی زردچوبه تفت دهید. در آخر زعفران دم کرده را به شلغمها اضافه کنید.
مرحله سوم: برنج را دم کنید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و به صورت لایهای برنج، شلغم و عدس را بچینید تا مواد تمام شود. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.
نکات و فوتوفنهای درست کردن شلغم پلو
برای اینکه کیفیت غذایی که درست میکنید بالاتر برود، بهتر است به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میشود را در نظر داشته باشید.
بهتر است از شلغمهای با پوست نازک و بدون لکه استفاده کنید.شلغمها را به صورت مکعبی و یکدست برش بزنید تا به صورت یکنواخت پخته شوند.برای گرفتن بوی شلغم میتوانید برای چند دقیقه آنها را با کمی نمک و یک تکه چوب دارچین بپزید.میتوانید شلغم را با کره تفت دهید تا طعم و عطر ملایمی پیدا کند.برای کم کردن بوی شلغم میتوانید هنگام تفت دادن آن، از چند قطره آبلیمو یا سرکه سیب استفاده کنید.استفاده از زردچوبه، دارچین و زنجبیل در غذا باعث کاهش بوی شلغم میشود.میتوانید از کشمش، خلال بادام یا زرشک در لایههای پلو استفاده کنید تا غذا طعم خاصتری داشته باشد.
در این مقاله از مجله اکالا، ۴ روش تهیه شلغم پلو را همراه نکات و فوتوفنهای آن به شما آموزش دادیم. این غذای مقوی و خوشمزه یک انتخاب عالی برای افراد گیاهخوار است.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.