طرز تهیه سیر لابا چینی (سیر ترشی چینی)+ نکات و فوتوفن ها
سیر ترشی سبز چینی یکی از ترشیهای جذاب و محبوب در فرهنگ آسیایی است که به نام سیر لابا معروف است. چینیها این ترشی را به عنوان غذای اصلی در روز عید و همراه کوفته در جشن بهار سرو میکنند. طعم این ترشی ترش و تند است و به خاطر رنگ سبزش دل همه را میبرد. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه سیر لابا چینی را به شما آموزش دهیم.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن سیر ترشی چینی ابتدا سیرها را پوست بگیرید و در آب جوش بریزید و بعد از چند دقیقه به آب سرد منتقل کنید. شکر، نمک و سیرها را با هم ترکیب کنید و برای چند دقیقه ماساژ دهید. سیرها را همراه فلفل قرمز در یک ظرف شیشهای تمیز بریزید و روی آن را با سرکه جوشیده داغ بپوشانید. شیشه را برای حداقل ۲ روز در جای گرم نگهداری کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این ترشی جذاب را با جزئیات بیشتری بخوانید.
مواد لازم سیر لابا چینی
سیر۵۰۰ گرمسرکه سفید۱ لیواننمک۲ قاشق غذاخوریشکر۲ قاشق غذاخوریفلفل قرمز خشک۱ عددآب جوشبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه سیر لابا چینی
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ تا ۳۰ دقیقهاین مقدار از مواد اولیه به شما یک شیشه یک لیتری ترشی میدهد.درجه سختی: آسان
مرحله اول: سیر را آماده کنید
ابتدا سیرها را پوست بگیرید و سر و ته آنها را با یک چاقو تیز جدا کنید. سپس برای ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید و بعد آنها را با آب سرد بشویید. این کار باعث میشود تا طعم تلخ و سفتی سیر از بین برود.
مرحله دوم: سیرها را طعمدار کنید
سیرها را خشک کنید و بعد در یک کاسه مناسب بریزید. شکر و نمک را به آنها اضافه کنید. سپس برای ۲ تا ۳ دقیقه سیرها را با دست ماساژ دهید تا کاملا به نمک و شکر آغشته شوند.
مرحله سوم: سرکه را بجوشانید
سرکه را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کلم پیچ شکمپر
مرحله چهارم: سیر را در ظرف بریزید
یک ظرف شیشهای خشک و تمیز انتخاب کنید. سیرها را همراه فلفل قرمز در ظرف بریزید و بعد سرکه را با همان دمای بالا و داغ روی سیرها بریزید به صورتی که روی آنها از سرکه پوشیده شود. سپس درب ترشی را محکم ببندید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی
مرحله پنجم: ترشی را در جای گرم نگه دارید
سیر ترشی را برای ۲ تا ۴ روز در یک محیط گرم قرار دهید تا جا بیفتد و آماده مصرف شود. بعد از اینکه ترشی آماده شد، میتوانید برای ماندگاری بیشتر آن را در یخچال نگهداری کنید.
نکات و فوتوفن درست کردن سیر ترشی سبز چینی
برای درست کردن سیر ترشی سبز چینی با طعم و کیفیت بهتر، به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میشود، دقت کنید. با ما همراه باشید.
بهتر است از سیرهای تازه و جوان استفاده کنید که بافت نرمتر و طعم بهتری دارند. سیرهای قدیمی ممکن است طعم ترشی را تلخ کنند.شوک دادن سیر در آب جوش و انتقال آن به آب سرد، یکی از نکات مهمی است که طعم تلخ و تند سیر را میگیرد.برای داشتن طعم قویتر و تندتر، میتوانید تکههای زنجبیل تازه یا مقداری سیر خشک به سرکه در حال جوش اضافه کنید.میتوانید به جای سرکه سفید از سرکه برنج استفاده کنید تا طعم ترشی ملایمتر شود.دقت داشته باشید که شیشهای که برای نگهداری سیرها استفاده میکنید تمیز و کاملا خشک باشد تا بعدا باعث ایجاد کپک در ترشی نشود.برای اینکه ترشی طعم تیزتری داشته باشد، میتوانید میزان سرکه را بیشتر کنید و برای داشتن طعم ملایمتر، میزان شکر را بیشتر کنید.اگر طعم تند در ترشی را نمیپسندید، میتوانید از فلفل قرمز خشک استفاده نکنید.میتوانید برای تنوع، از سبزیجات معطری مانند تره یا گشنیز استفاده کنید.بهترین زمان مصرف سیر ترشی چینی، یک هفته پس از درست کردن آن است.این ترشی را میتوانید برای ۲ ماه در یخچال نگهداری کنید.هرچه مدت زمان بیشتری از درست کردن سیر ترشی بگذرد، طعم آن تندتر و قویتر میشود.سیر ترشی سبز چینی به عنوان چاشنی در کنار غذاهایی مانند نودل یا برنج سرو میشود.
در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سیر ترشی سبز چینی را همراه نکات و فوتوفن آن به شما آموزش دادیم. درست کردن این ترشی بسیار راحت و سریع است، بنابراین پیشنهاد میکنیم حتما این ترشی جذاب را با این دستور تهیه آسان، درست کنید و از رنگ و طعم آن لذت ببرید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.