تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

ماده‌ای خطرناک در سیب زمینی سرخ‌کرده!

پوسته قهوه‌ای روی سیب زمینی‌های سرخ شده یا رنگ تیره نان تست برشته حاکی از وجود یک ماده شیمیایی است که می‌تواند برای سلامت بدن انسان مضر باشد. 

به گزارش عصر ایران به نقل از «تودی»، آکریلامید، آلاینده‌ای است که هنگام سرخ کردن، کباب کردن، پختن یا روش‌های دیگر پخت در دماهای بالا – بیش از ۱۲۰ درجه سلسیوس – تولید می‌شود. 

مطالعه‌ای جدید که توسط پژوهشگران انگلیسی انجام شد، نشان می‌دهد که بیشتر مردم از وجود آکریلامید هیچ اطلاعی ندارند. اما آیا باید نگران آن باشید؟ در ادامه بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

بر اساس مطالعات صورت گرفته روی حیوانات، آکریلامید به عنوان یک ماده سرطان‌زا احتمالی برای انسان در نظر گرفته شده است، اما مطالعات انسانی همچنان ناقص هستند. 

کدام مواد غذایی تحت تاثیر قرار گرفته اند؟

آکریلامید بیشتر در غذاهایی که از محصولات گیاهی و غلات تهیه شده و در دماهای بالا پخت می‌شوند، یافت می‌شود. همچنین، این ماده شیمیایی زمانی که دانه‌های قهوه بو داده می‌شوند نیز در قهوه شکل می‌گیرد. 

سازمان استاندارد غذایی بریتانیا بیشترین میزان تراکم آکریلامید را در تنقلات، سیب زمینی‌ها – به ویژه سیب زمینی‌های سرخ شده – و غلات صبحانه یافته است. مطالعات دیگر به این نکته اشاره داشته‌اند که چیپس‌های سیب زمینی و سیب زمینی سرخ شده سطوح بالاتری از آکریلامید را نسبت به مواد غذایی دیگر دارا هستند. 

از سوی دیگر، لبنیات، گوشت و ماهی، یا غذاهایی که بخارپز یا جوشانده می‌شوند، کمترین میزان آکریلامید را داشته یا فاقد آن هستند. 

آیا باید مصرف غذاهای سرخ شده یا کباب شده را متوقف کنید؟

پاسخ سازمان غذا و داروی آمریکا منفی است. این سازمان به مردم توصیه کرده است که یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنند و از مصرف غذاهای بیش از اندازه سرخ شده یا کباب شده پرهیز کنند. پخت سیب زمینی تا زمانی که رنگ زرد طلایی به خود بگیرد و به رنگ قهوه‌ای درنیاید، به کاهش شکل گیری آکریلامید کمک می‌کند و این مساله درباره نان تست شده قهوه‌ای روشن در برابر قهوه‌ای تیره نیز صادق است. 

همچنین، توصیه می‌شود از نگهداری سیب زمینی در یخچال پرهیز شود زیرا می‌تواند سطوح آکریلامید را افزایش دهد. بهتر است سیب زمینی‌ها را در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید. 

اگر نگران آکریلامید هستید، مصرف مواد غذایی آب‌پز یا بخارپز، به ویژه برای سبزیجاتی مانند سیب زمینی، به جای سرخ یا کبابی کردن آن‌ها می‌تواند اقدامی عاقلانه باشد. اگر به غذای سرخ کرده یا کبابی علاقه دارید، این کار را گاه به گاه انجام دهید و اندازه وعده‌های غذایی را کوچک انتخاب کنید و از مصرف بخش‌های بسیار قهوه‌ای یا سوخته پرهیز کنید. 

کنار گذاشتن سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس برای کاهش مواجهه با آکریلامید، به ویژه برای افرادی که مصرف زیادی دارند، مفید است و همچنین، این کار فضای بیشتری را برای مصرف انواع مختلف سبزیجات، میوه‌ها و پروتئین‌های بدون چربی مانند ماهی و مغزهای خوراکی فراهم می‌کند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!

be careful with my heart episodes online pinoycinema.org tv patrol april 11 2023 xxxsex videos.com tubepatrolporn.com hindesaxvideo erotic sex vedio eroanal.net www indin sex vidio com bengali honeymoon sex momandboyporn.net south indian girls nude tamil hd sex vedio freepakistaniporn.com x videos.
porn vido havazona.info www.yes porn please.com افلام سكس محارم مترجمه عربى rjvend.com سكس يسره hachishaku hachiwa keraku meguri: igyou hentai-pics.net natsucomi جنس مترجم عربي tubepatrol.pro منة شلبى سكس x veidos alohaporn.me xhaamster
xvrdio hdsexword.mobi sexy bp hindi mai tamilauntysareesex pornharbour.net india sharing porn my love story hentai hentaicredo.com yuri and friends 9 mei haruka javstreams.mobi 無修正 人妻 中出し bengali sex.com amateurporntrends.com call girls from bangalore