طرز تهیه حلوای هویج ارومیه+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
5 نفر
زمان آماده سازی
20 دقیقه
حلوا هویج ارومیه یک نوع حلوای مخصوص است که بافت و طعم متفاوتی نسبت به دیگر حلواها دارد. برای درست کردن این حلوا از ترکیب هویج، گردو و شیره انگور استفاده میشود. این حلوا هم در مجالس عزاداری و افطار سرو میشود و هم یک سوغاتی و میان وعده خوشمزه از شهر ارومیه است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه حلوای هویج ارومیه ساده و با ژلاتین آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این حلوا ابتدا باید هویجها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت درشت رنده کنید. شکر و هویج را در یک قابلمه بریزید و آن را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید.
بعد از یک ساعت شیره انگور را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. زمانی که شیره غلیظ شد، میتوانید پودر هل و گردو را اضافه کنید. در آخرین مرحله گلاب را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.
برای درست کردن این حلوا با ژلاتین، میتوانید مقداری پودر ژلاتین را با آب حل کنید و در انتهای پخت حلوا در آن بریزید. رسپی این حلوای مخصوص را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای حلوا هویج ارومیه برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازهویج۵۰۰ گرمشکر۲۰۰ گرمشیره انگور۱۰۰ گرمگردو۳۰ عددگلاب۴ قاشق غذاخوریپودر هل۱ قاشق مرباخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه حلوا هویج ارومیه
مدت زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ تا ۵ نفر
مرحله اول: هویجها را رنده کنید
برای شروع باید هویجها را بشویید و پوست نازک روی آنها را با پوست گیر یا یک چاقوی تیز جدا کنید. در ادامه هویجها را به صورت درشت رنده کنید.
مرحله دوم: هویج و شکر را بجوشانید
هویج رنده شده را همراه با شکر در قابلمه بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید. بهتر است در این مرحله هویجهای رنده شده را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا آب بیندازند.
در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا مواد برای یک ساعت روی حرارت بپزند و هویج آب بیندازد و آب اضافه آن به طور کامل تبخیر شود.
مرحله سوم: شیره انگور را اضافه کنید
بعد از این که آب اضافه هویجها بخار شد، میتوانید شیره انگور را به قابلمه اضافه کنید. مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا شیره به خورد هویجها برود و غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا زعفرانی
مرحله چهارم: هل و پودر گردو را اضافه کنید
بعد از غلیظ شدن شیره، نوبت اضافه کردن پودر هل به حلوا است. کمی بعد میتوانید گردوهای خرد شده را در حلوا بریزید. مدام حلوا را روی حرارت ملایم هم بزنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله پنجم: حلوا را سرو کنید
در این مرحله نوبت اضافه کردن گلاب به حلوا است. گلاب را به حلوا اضافه کنید و مواد را هم بزنید و زمانی که بوی گلاب بلند شد، شعله گاز را خاموش کنید.
اجازه دهید حلوا کمی خنک شود و بعد آن را در ظرف مناسب بریزید. برای تزیین این حلوا میتوانید از مقداری پودر پسته یا گردو استفاده کنید.
حلوای هویج ارومیه با ژلاتین
در برخی رسپیها برای درست کردن این حلوا از مقداری پودر ژلاتین استفاده میشود. در این روش باید حلوا را به روشی که پیشتر گفته شد، آماده کنید. سپس بعد از اضافه کردن گلاب، نصف قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را با ۲ قاشق آب سرد ترکیب کنید و در حلوا بریزید.
مواد را برای چند دقیقه دیگر هم بزنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. اضافه کردن ژلاتین به این حلوا، موجب غلیظتر شدن بافت آن میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا آغوز (حلوا سیاه گردویی)
نکات و فوتوفن های طرز تهیه حلوای هویج ارومیه
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت حلوا هویج ارومیه اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این حلوا باید هویجها را به صورت درشت رنده کنید تا بافت آنها در حلوا مشخص باشد.در صورت تمایل میتوانید مقداری زعفران دم کرده غلیظ به این حلوا اضافه کنید.قبل از سرو کردن این حلوا بهتر است حدود ۲ ساعت یا یک شب حلوا را در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد و بعد آن را میل کنید.گلاب را در آخرین مرحله از پخت حلوا به آن اضافه کنید تا حلوای شما خوش عطرتر شود.برای درست کردن حلوای هویج مجلسی باید از شیره انگور مرغوب استفاده کنید.بعد از رنده کردن هویجها میتوانید آنها را برای یک شب در یخچال قرار دهید تا آب بیندازند و بعد حلوا را آماده کنید.برای افزایش انسجام این حلوا میتوانید به جای ژلاتین، در انتهای پخت، کمی عسل به آن اضافه کنید.اگر به شیره انگور دسترسی ندارید، میتوانید برای پخت این حلوای خوشمزه از مقداری شیره توت نیز استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید بعد از پخت هویجها، مقداری وانیل و گلوکز نیز به حلوا اضافه کنید.برای تزیین این حلوای هویج خوشمزه و خوشرنگ میتوانید مقداری کنجد به آن اضافه کنید.از حلوای هویج ارومیه به عنوان یک دسر در شب یلدا نیز استفاده میشود.اضافه کردن شیره انگور به این حلوا موجب کشدار شدن و غنی شدن بافت آن میشود.برای مزه دار کردن این حلوا بهتر است از پودر هل سبز تازه استفاده کنید.اگر دوست دارید حلوای شما مثل حلوای بازاری شفاف شود، باید از مقداری گلوکز استفاده کنید. برای این کار میتوانید بعد از پخت هویجها، ۱ قاشق مرباخوری گلوکز به مواد اضافه کنید. اضافه کردن گلوکز موجب کشدار شدن بافت حلوا نیز میشود.به منظور جلوگیری از ته گرفتن این حلوا باید آن را به صورت مرتب هم بزنید.اگر به پودر هل دسترسی ندارید، میتوانید از اسانس هل نیز برای مزه دار کردن این حلوا استفاده کنید.اضافه کردن شکر به این حلوا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید یا از مقدار شکر کمتر و شیره بیشتری در این حلوا استفاده کنید.به خاطر داشته باشید که اضافه کردن شیره به این حلوا، موجب تیره شدن رنگ آن میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه حلوای هویج ارومیه و همه فوتوفن های درست کردن این حلوا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این حلوای خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…