نکات جذاب کمبود ویتامین K: راهکارهای موثر برای جلوگیری و مدیریت
ویتامین K یکی از ویتامینهای مهم برای سلامتی بدن است، زیرا در انعقاد خون و استحکام استخوانها نقش اساسی دارد. علاوه بر این، کمبود این ویتامین میتواند به علائمی مانند خونریزیهای طولانیمدت یا کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان منجر شود.
از جمله عواملی که میتوانند باعث کمبود ویتامین K شوند میتوان به مصرف داروهای خاصی اشاره کرد که با جذب ویتامین K تداخل داشته باشند، یا وجود شرایطی مانند سوءجذب در بدن فرد. حتی نوزادان تازه متولد نیز ممکن است به دلیل عدم مصرف مکملهای ویتامین K در خطر خونریزی قرار بگیرند.
بنابراین، حفظ سطح مناسب ویتامین K در بدن افراد بسیار حائز اهمیت است و باید از منابع غذایی مانند سبزیجات را تازه، ماهی، کره، تخم مرغ و جوانه گندم استفاده کرد تا از کمبود این ویتامین جلوگیری شود و بدن به درستی عملکردهای خود را انجام دهد.
ویتامین K گروهی از ویتامینهای محلول در چربی را شامل میشود. این ویتامین نقش مهمی در انعقاد خون و سلامت استخوانها ایفا میکند.
به گزارش ایسنا، کمبود این ویتامین در بزرگسالان نادر است، اما ممکن است در افرادی که داروهایی مصرف میکنند که با این ویتامین تداخل دارند (نظیر آنتی بیوتیک ها، داروهای ضدتشنج مثل فنی توئین و داروهایی که از جذب چربی جلوگیری میکنند مثل اورلیستات) و یا شرایطی که فرد دچار سوءجذب باشد (مثل افراد مبتلا به سندرم روده کوتاه، فیبروز سیستیک، بیماری سلیاک یا کولیت اولسراتیو)، رخ دهد.
کمبود ویتامین کا در نوزادان تازه متولد شده نیز ممکن است، مشاهده شود، زیرا این ویتامین از جفت عبور نمیکند و شیر مادر حاوی مقدار اندک از این ویتامین است. مقدار محدود پروتئینهای لختهکننده خون در بدو تولد، در صورت عدم مصرف مکملهای ویتامین K، خطر خونریزی را در نوزادان افزایش میدهد.
شایعترین علائم کمبود این ویتامین عبارت است از:
طولانیتر شدن زمان لازم جهت لخته شدن خون
– خونریزی
– کاهش تراکم استخوانی و یا پوکی استخوان