تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سریع و آسان: طرز تهیه باقلاقاتق، نمایی خوشمزه از آشپزی گیلان

باقلاقاتق یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که از لوبیا کشاورزی، شوید خشک، تخم مرغ و سیر تهیه می‌شود. این غذای گیاهی ، ترکیبی از طعم‌های جذاب دارد و به سرعت آماده می‌شود. برای تهیه باقلاقاتق، ابتدا لوبیاها را برای مدتی در آب خیس می‌کنیم و سپس پوست آنها را گرفته و به دو نیم قسمت می‌کنیم. سپس سیر را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم. بعد از برداشتن بوی سیر، لوبیاها را اضافه کرده و تا نیم پز شدن آنها را می‌پزیم. بعد از اضافه کردن شوید خشک و اضافه کردن آب، مواد را برای ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم پخت می‌کنیم. در نهایت، دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشکنیم و پخت می‌دهیم تا خورشت به روغن بیفتد. می‌توان باقلاقاتق را با برنج یا نان سرو کرد و از آن لذت برد.

ایرنا نوشت: باقلاقاتق یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که گیاهی است و ترکیبی از انواع طعم‌های جذاب است و سریع هم درست می‌شود. 

حتی گوشت‌خوارها هم گاهی اوقات از خوردن گوشت و مرغ خسته می‌شوند و هوس یک غذای گیاهی به سرشان می‌زند. چه چیز بهتر از اینکه سراغ غذاهای محلی بدون گوشت و مرغ برویم؟ باقلاقاتق یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که گیاهی است و ترکیبی از انواع طعم‌های جذاب است و سریع هم درست می‌شود.

مواد لازم:

لوبیا کشاورزی: ۲ لیوان

شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۲ عدد

سیر: ۴ حبه

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. لوبیاها را از چند ساعت قبل در آب جوش خیس دهید و ۲ بار بار آب آن را تعویض کنید. سپس پوست روی لوبیا را گرفته و آن را به دو نیم قسمت کنید. سیر را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید ، پس از اینکه بوی سیر بلند شد لوبیاها را اضافه کنید و همراه با سیر چند دقیقه تفت دهید تا نیم پز شود. سپس شوید خشک را به خورش باقلا اضافه کنید.

۲. پس از اینکه کمی مواد را تفت دادید حدود ۲ – ۳ لیوان آب اضافه کنید (آب باید تا ۱ بند انگشت روی مواد را بگیرد)، در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید باقلا بپزد و آب خورش کم شود (هر ۵ دقیقه به آرامی خورش را کمی هم بزنید تا ته نگیرد).

۳. پس از پختن باقلاها دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشکنید و با حرارت ملایم بگذارید تخم‌مرغ‌ها بسته شوند و خورش به روغن بیفتد. سپس خورش را در ظرف بریزید و همراه با برنج یا نان سرو کنید.

فوت و فن‌ها:

– از ابتدا نمک را به خورشت اضافه نکنید زیرا باعث دیر پختن لوبیاها می‌شود. اگر به بوی سیر تازه حساسیت دارید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید. اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده میکنید مقدار شوید را به دو برابر افزایش دهید و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید.

– مقدار تخم مرغ در این خورشت کاملا سلیقه ای است. می‌توانید از تخم مرغ تنها در داخل خورشت استفاده کنید یا فقط به عنوان تزئین روی آن تخم مرغ نیمرو کنید و قرار دهید. مقدار غلظت این خورشت به ذائقه افراد بستگی دارد، اگر خورش را سفت‌تر می‌پسندید کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود. در صورت موجود نبودن این نوع باقلا از باقلای سبز ریز یا لپه باقالی هم می‌توانید استفاده کنید.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!