راز تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی: طعمی خوشایند و منحصر به فرد!
خورشت مرغ و آلوچه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که اصالت آن به زنجان برمیگردد. این خورشت با طعم ملس و ظاهر جذاب طرفداران بسیاری دارد. برای تهیه این خورشت ابتدا آلوها را تمیز کرده و خوردنده، سپس پیازها را خرد کرده و تفت دهید. سپس تکههای مرغتان را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید. محلول زعفران، فلفل و رب گوجه فرنگی را همراه با آب جوش به مرغها اضافه کرده و به مدت درب بسته شده بپزانید. در نهایت آلوها را به خورشت اضافه کرده و تنظیم چاشنی را انجام دهید. این غذا را میتوانید با کته یا پلو سرو کنید. با رعایت تمام نکات فوق، به راحتی میتوانید خورشت مرغ و آلوچه خوشمزهای را تهیه کنید.
خورشت مرغ و آلوچه یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که اصالت آن به زنجان برمیگردد. این خورشت با طعمی ملس و ظاهری جذاب طرفداران بسیار زیادی دارد.
ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ طرز تهیه خورشت مرغ و آلوچه را به صورت مرحله به مرحله با ذکر تمام نکاتی که برای خوشمزهتر شدن این غذا باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه خورشت مرغ و آلو زنجانی
مواد لازم جهت تهیه خورشت مرغ و آلو زنجانی به شرح زیر است:
مرغ۳-۴ تکهپیاز۱ عددآلو خورشتی (آلو برقانی)۸-۱۰ عددمحلول زعفرانبه مقدار دلخواهنمک و فلفلبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریآب جوش ۱ پیمانه
مراحل تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی
مراحل تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی به شرح زیر است:
مرحله اول: آمادهسازی آلوها
در اولین مرحله به سراغ آماده سازی آلوها روید.
آنها را تمیز کنید و بشویید. حال با مقداری آب آلوها را بخیسانید و کنار گذارید.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز
در دومین مرحله به سراغ آمادهسازی پیاز روید.
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.
درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ خورشت را دارید کمی روغن بریزید و پیازها را به قابلمه اضافه کنید.
پیازها را کمی تفت دهید تا طلایی و سبک شوند، سپس به سراغ مرحله بعد روید.
مرحله سوم: افزودن مرغ
در سومین مرحله به سراغ تکههای مرغتان بروید.
تکههای شسته شده مرغ را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و کمی با پیازها تفت دهید تا بوی خامی مرغ گرفته شود.
مرحله چهارم: افزودن محلول زعفران و ادویهها
در مرحله چهارم مقداری فلفل و محلول زعفران به مرغها بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا مرغ ها طلایی و برشته شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت ترش سماق مازندرانی با مرغ
مرحله پنجم: پختن مرغ
در پنجمین مرحله ۱ پیمانه آب جوش را به محتوای درون قابلمه خورشت بیفزایید.
حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا پخت اولیه مرغ ها انجام شود.
مرحله ششم: آماده سازی رب گوجه فرنگی
در مرحله ششم درون تابه کوچکی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید.
رب گوجه فرنگی را به محتوای درون تابه بیفزایید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رب رنگ باز کند.
حال رب گوجه فرنگی خوشرنگ و لعاب تان را به محتوای قابلمه خورشت بیفزاید و در حد مخلوط شدن خورشت را بهم زنید.
مرحله هفتم: افزودن آلوها
در این مرحله آب آلوها را بگیرید و آلوهای خیسانده شده را به خورشت بیفزایید.
حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
۱۵-۲۰ دقیقهای زمان دهید تا آلوها با خورشت بپزند و خورشت شما به خوبی جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت گلابی زعفرانی با فیله مرغ
مرحله هشتم: تنظیم چاشنی و سرو غذا
در آخرین مرحله با مقداری نمک چاشنی خورشت بسیار جذابتان را تنظیم کنید و در صورتی که خورش به غلظت مناسب رسیده بود، حرارت را خاموش کنید و خورشت را در ظرف سرو بریزید.
این خورشت به سادگی طی مدت زمان کوتاهی همانطور که در این مطلب از مجله آشپزی تک فانمطالعه کردید، آماده می شود. آن را در کنار کته یا پلو میتوانید سرو و نوش جان کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.