لذتهای جدید با پختن لوبیا پلو را امتحان کنید!
لوبیا پلو یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که در اکثر مناسبتها، از جمله مهمانیها و جشنهای خصوصی، به عنوان یک غذای اصلی سرو میشود. این غذا از ترکیب برنج، لوبیا سبز، گوشت، زعفران و ادویههای مختلف به دست میآید. یکی از روشهای زیبای تزیین لوبیا پلو از خمیر فیلو است که به شکل گلهای چروک بر روی لوبیا پلو قرار میگیرد و ظاهر زیبا و خاصی به این غذا میبخشد.
برای طبخ لوبیا پلو ابتدا برنج و لوبیا را جداگانه پخته و آماده میکنیم. سپس گوشت، زعفران دمکرده و سایر ادویهها را همراه با لوبیا سبز تفت داده و طبق لایههای مختلف، لایهلایه بر روی همراه با برنج در قالب قرار میدهیم. در نهایت، با تهیه گلهای چروک از خمیر فیلو و تزئین لوبیا پلو، آن را در فر میپزیم تا طعم و ظاهر شگفتانگیزی به دست آید.
در نکات این غذا میتوان از گوشت چرخکرده یا ادویههای متنوع برای افزودن عطر و طعم بیشتر استفاده کرد. همچنین برای حداکثر تردی، میتوان از خمیر فیلو فریزر استفاده کرد.
برترینها نوشت: لوبیا پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در بسیاری از مناسبتها، از جمله مهمانیها، سرو میشود. این غذا ترکیبی از برنج، لوبیا سبز، گوشت، زعفران و ادویه جات است.
لوبیا پلو مجلسی با استفاده از خمیر فیلو به صورت گل های چروک تزئین می شود که ظاهری زیبا و جذاب به این غذا می دهد.
مواد لازم
برنج: 3/5 پیمانه
لوبیا سبز: 280 گرم
گوشت: به میزان دلخواه
زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
چوب دارچین: 1 عدد
پودر دارچین: به میزان دلخواه
پودر گل محمدی: 1 قاشق چایخوری
خمیر فیلو: به میزان لازم
کره: به میزان دلخواه
طرز تهیه
برنج را با آب و نمک بپزید.
لوبیا سبز را به صورت خلالی خرد کنید و با مقداری آب بپزید.
گوشت را با مقداری پیاز و ادویه جات پخته و ریش ریش کنید.
زعفران دم کرده را با کمی آب مخلوط کنید.
در یک تابه، مقداری روغن بریزید و لوبیا سبز، گوشت، و زعفران دم کرده را با هم تفت دهید.
در یک قالب مناسب، مقداری از مایه لوبیا پلو را بریزید و روی آن یک لایه برنج بپاشید.
این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
لایه آخر را با برنج بپوشانید و روی آن را با پودر دارچین و پودر گل محمدی بپاشید.
خمیر فیلو را به صورت گل های چروک درآورید و روی لوبیا پلو بچینید.
قالب را در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 50 دقیقه قرار دهید.
پس از پخت، لوبیا پلو را از فر خارج کنید و با کره ذوب شده روی آن را تزئین کنید.
نکات
برای اینکه لوبیا پلو مجلسی تر شود، می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
برای اینکه لوبیا پلو خوش عطرتر شود، می توانید از مقداری ادویه جات دیگر مانند زردچوبه، فلفل سیاه، و آویشن نیز استفاده کنید.
برای اینکه لوبیا پلو تردتر شود، می توانید از خمیر فیلو فریزر استفاده کنید.
راضیه میرزاحیدری