آفت تب کریمه کنگو به اوج خود در فصل گرما میرسد
با شروع فصل گرما، بیماری تب کریمه کنگو که یک بیماری ویروسی و خطرناک است، شیوع پیدا کرده است. این بیماری باعث سقوط سیستم ایمنی بدن میشود و ممکن است باعث مرگ شود. بنابراین سازمان دامپزشکی با اعلام هشدار توصیه میکند که افراد از تمامی نکات بهداشتی و احتیاطی پیروی کنند.
با اتخاذ اقداماتی نظیر حذف کنه ناقل از دامها، سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی، خودداری از تماس با ترشحات و خون حیوانات آلوده، و نگهداری گوشت تازه به شکل مناسب، میتوان از ابتلا به این بیماری خطرناک جلوگیری کرد. همچنین پختن گوشت بهدرستی، از پخش ویروس جلوگیری میکند و افراد مشتبه به ابتلا به این بیماری باید به زودی به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
با توجه به کاهش ۵۰ درصدی موارد ابتلا در سال جاری نسبت به سال گذشته، میتوان گفت که اقدامات پیشگیرانه از سوی سازمان دامپزشکی کشور نتیجه داده است. برای جلوگیری از انتقال بیماری، افراد در تماس با حیوانات باید اصول بهداشتی را رعایت کنند و در صورت بروز هرگونه علامت مشکوک، به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
ایرنا نوشت: سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: با شروع فصل گرما، بیماری تب کریمه کنگو شیوع پیدا کرده که لازم است شهروندان توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.
از سازمان دامپزشکی کشور، در این اطلاعیه آمده است: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون چهار نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که یک نفر از آنان فوت کرده است، بنابراین انتظار می رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.
این اطلاعیه میافزاید: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.
در پی اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع، میزان ابتلا در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است. همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت موجب از بین رفتن آن می شود.
تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، بهسرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ بهطور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روشهای انتقال ویروس CCHF را میتوان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو اشاره کرد.
راضیه میرزاحیدری