تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

کشف فوق العاده یک گنج فضایی در قلب لرستان

شهاب سنگ‌ها، قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله‌دار هستند که در فضا سرگردان بوده و به زمین فرود می‌آیند. این شهاب سنگ‌ها دارای ساختارهای مختلفی هستند که بیشترین بهره را از چهار میلیارد سال قبل گرفته‌اند و بدون تغییر شیمیایی قابل توجه، در فضا حرکت می‌کنند. وقتی این شهاب سنگ‌ها به زمین فرود می‌آیند به آنها شهاب سنگ می‌گویند.

در این زمینه، تحقیقات جدیدی انجام شده که نشان می‌دهد یک نمونه سنگ فلزی با چگالی بالا و جذب آهنربای قوی که به معنای وجود بافت ویدمن اشتاتن مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک است، در ایران فرود آمده است. این نمونه تحلیل شده و بررسی‌های دقیق نشان داده که این شهاب سنگ با حدود ۹۰٪ خلوص آهن و مقدار نیکل حدود ۸٪، یک شهاب سنگ آهنی است.

این تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که این شهاب سنگ ممکن است در اثر برخوردهای فضایی متلاشی شده و قطعات آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و در نهایت در زمین ایران فرود آمده است. این یافته‌ها می‌تواند نقش مهمی در درک و بررسی آسمان شیما و تاریخچه فضایی ما داشته باشد.

ایسنا نوشت: پژوهشگر و محقق زمین شناسی گفت: یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهنربای قوی بوده را مورد آزمایش قرار دادیم. در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک ها و ستاره های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می آیند. این سنگ ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می گویند. هنگامی که این سنگ ها بر روی زمین سقوط می کنند به آنها شهاب سنگ گفته می شود.

وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستاهای استان لرستان قطعه ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن(بافت مخصوص شهاب سنگ های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخوردهای فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!