تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سه دلیل غرامت آور تپش قلب شدید بعد از خواب

بیدار شدن با تپش قلب شدید ممکن است در ابتدای روز برای بسیاری از افراد آزاردهنده باشد، اما این موضوع باید همیشه نگرانی‌های جدی را به همراه نداشته باشد. انواع علل ممکن برای تپش قلب پس از بیدار شدن شامل اضطراب، خواب ناکافی و یا حتی آریتمی قلبی می‌شود.

یکی از دلایل متداول برای تپش قلب پس از بیدار شدن، آپنه‌ی خواب است. آپنه‌ی خواب یک اختلال خواب است که تنفس برای چند ثانیه متوقف می‌شود و می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب نامنظم شود. وحشت شبانه و خواب‌های ناخوشایند نیز می‌توانند باعث افزایش تپش قلب شده و فرد را از خواب بیدار کنند.

سرماخوردگی یا تغییرات شدید دما نیز ممکن است باعث تغییراتی در ضربان قلب شود؛ زیرا بدن تلاش می‌کند تا دمای معمولی خود را حفظ کند. این تغییرات معمولاً با تنظیم فرآیند‌های بدن برای تنظیم دمای بدن رابطه دارند.

به طور کلی، برای اطمینان از سلامتی قلب و اطمینان از عدم وجود مشکل جدی، مشاوره با پزشک پیشنهاد می‌شود. اگر تپش قلب مداوم و آزاردهنده باشد، بهتر است تست‌های تشخیصی انجام داده شود.


بیدار شدن با تپش قلب شدید ممکن است آزاردهنده باشد، اما لزوماً نشانه یک اتفاق جدی نیست. اضطراب، خواب بی‌کیفیت یا آریتمی قلبی برخی از دلایل آن است.
به گزارش همشهری آنلاین، ضربان قلب سریع در آغاز روز و بلافاصله پس از بیدارشدن ممکن است دلایل زیادی داشته باشد که برخی از آن‌ها عبارتند از:
۱. آپنه خواب
وقفه تنفسی در خواب یا آپنه خواب (Sleep apnea) یک اختلال خواب است که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه (اما با تعداد دفعات زیاد) در طول خواب می‌شود و هر توقف می‌تواند حدود چندین ثانیه طول بکشد. تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که آپنه خواب خطر ضربان قلب نامنظم را افزایش می‌دهد. افت ناگهانی سطح اکسیژن خون می‌تواند فشار خون را افزایش داده و سیستم قلبی عروقی را تحت فشار قرار دهد.
۲. وحشت شبانه
کابوس‌ها و خواب‌های ناخوشایند باعث می‌شوند که با ضربان قلب تند از خواب بیدار شوید. وحشت شبانه نوعی اختلال خواب است که در آن فرد با حالت ترس و وحشت از خواب بیدار می‌شود. این اختلال بیشتر در کودکان خردسال رایج است.
۳. سرماخوردگی یا تب
هرگونه تغییر شدید در دمای بدن، مانند تب یا لرز، می‌تواند باعث تغییراتی در ضربان قلب شود. بدن در چنین شرایطی با تحریک فرآیند‌هایی برای تنظیم دما واکنش نشان می‌دهد که شامل انبساط و انقباض عروق خونی پوست است. در چنین شرایطی ضربان قلب افزایش می‌یابد، زیرا بدن برای حفظ دمای معمولی خود (۳۷ درجه سانتیگراد) ناچار است با شدت بیشتری کار کند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!