تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طعم لذت بخش ایتالیایی در خانه: راز تهیه بستنی جلاتو

بستنی جلاتو یک نوع بستنی ایتالیایی است که تفاوت‌هایی با بستنی‌های سنتی دارد. این نوع بستنی کمتر چربی دارد و در دمای کمتری نسبت به بستنی معمولی سرو می‌شود. همچنین حجم هوای کمتری دارد که باعث افزایش قدرت انتقال طعم در آن می‌شود. برای تهیه بستنی جلاتو میوه‌ای، شیر، خامه صبحانه، زرده تخم‌مرغ، شکر، توت فرنگی، موز، آبلیمو و وانیل شکری به میزان دلخواه مورد نیاز است. برای تهیه، ابتدا موز و توت فرنگی را پوره کنید و سپس شیر و شکر را گرم کرده و به تخم مرغ و ثعلب اضافه کنید. سپس آبلیمو را به پوره‌ها اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. نهایتا خامه و وانیل را اضافه کرده و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید. سپس با همزن بزنید و چند بار دیگر در فریزر قرار دهید. در نهایت بستنی جلاتو را تزیین کرده و سرو کنید.

ایرنا نوشت: معمولا بستنی جلاتو را به نام «بستنی ایتالیایی» هم می‌شناسند. «جلاتو» در زبان ایتالیایی به معنی بستنی است و در انواع مختلفی درست می‌شود. 

خیلی‌ها طعم بستنی جلاتو را چشیده‌اند بدون این که بدانند این نوع بستنی خاص و خوشمزه دقیقا چه تفاوتی با بستنی‌های دیگر دارد. جلاتو در اصل از واژه «جلاتوس» گرفته شده که به معنای یخ و سرد است. «جلاتو» در زبان ایتالیایی به معنی بستنی است و در انواع مختلفی درست می‌شود.

معمولا بستنی جلاتو را به نام «بستنی ایتالیایی» هم می‌شناسند. جلاتوهای شکلاتی و میوه‌ای دو نوع محبوب و متداول از این بستنی‌ها هستند. در این مطلب به آموزش طرز تهیه مدل بستنی جلاتو میوه‌ای پرداخته‌ایم.

فرق بستنی جلاتو با دیگر بستنی‌ها

تفاوت عمده جلاتو با ice cream در اصل در میزان چربی است که در آن وجود دارد. جلاتو چربی کمتری دارد. هر چند در طرز تهیه بستنی جلاتو هم از شیر پرچرب استفاده می‌شود. در حالی که چربی ice cream بیش از ۱۲ درصد است، این میزان برای جلاتو به ۷ تا نهایت ۱۰ درصد می‌رسد.

از طرف دیگر جلاتو در دمای کمتری نسبت به ice cream سرو می‌شود. از تفاوت‌های دیگر جلاتو با ice cream می‌توان به میزان حجم و هوای موجود در آن اشاره کرد. جلاتو هوای کمتری دارد و این موضوع باعث می‌شود قدرت انتقال طعم در این نوع بستنی بالاتر باشد. به طوری که نیازی نیست در آن از انواع اسانس ها یا طعم دهنده‌های صنعتی و کارخانه‌ای استفاده کنید. در ضمن با وجود حجم هوای کمتر، جلاتو بافت نرمی دارد و اصلا احساس خشک و تکه تکه بودن بستنی نخواهید داشت.

فوت و فن های طرز تهیه بستنی جلاتو

در دستور تهیه بستنی جلاتو می‌توانید از انواع میوه‌هایی که در دسترس دارید، استفاده کنید. کافی است اندازه مورد نیاز در طرز تهیه بستنی جلاتو را در نظر داشته باشید و فقط میوه‌های مختلف را جایگزین کنید.

برای این که کالری بستنی کمتر شود، می‌توانید به جای شکر، از همان میزان عسل استفاده کنید.

برای این که بستنی جلاتو بافت نرمی داشته باشد، حتما در هنگامی که ظرف بستنی را در فریزر گذاشته‌اید، چند بار بیرون بیاورید و با همزن بزنید.

بستنی جلاتو باید حداقل ۵ ساعت در فریزر بماند.

بعد از درست کردن بستنی جلاتو، روی آن را می‌توانید با برش های میوه، پودر بادام، پودر پسته، شکلات رنده شده، انواع ترافل رنگی و … به شکل دلخواه تزیین کنید.

بعد از آماده شدن و قبل از سرو کردن بستنی جلاتو، ظرف بستنی را کمی بیرون از یخچال بگذارید تا یخ آن باز شود. سپس آن را سرو کنید.

بستنی جلاتو را می‌توانید بین برش‌های نان میکادو بگذارید یا اسکوپ‌ها را در قیف‌های بستنی سرو کنید.

طرز تهیه بستنی جلاتو میوه‌ای

مواد لازم

شیر پر چرب: ۵۰۰ میلی لیتر

خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم

زرده تخم مرغ: ۲ عدد

ثعلب: ۲ قاشق سوپ خوری

شکر (خاک قند): ۲۰۰ گرم

توت فرنگی: ۲۵۰ گرم

موز: ۲۵۰ گرم

آبلیمو: ۱۲۵ میلی لیتر

وانیل شکری: ۱/۴ قاشق چای خوری

پودر پسته و برش های میوه (برای تزیین): به میزان دلخواه

طرز تهیه

مرحله اول: موزها را پوست بگیرید و پوره کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی جلاتو، موزها را پوست بگیرید و در مخلوط کن بریزید تا کاملا پوره شوند. سپس توت فرنگی را هم به همین روش پوره کنید.

مرحله دوم: شیر و شکر را روی شعله گرم کنید

یک قابلمه مناسب را روی حرارت بگذارید. شیر و شکر را در آن بریزید تا زمانی که گرم شود. زرده‌های تخم مرغ را با همراه ثعلب در ظرف دیگری بریزید و با همزن به خوبی بزنید.

مرحله سوم: تخم مرغ و ثعلب را به شیر اضافه کنید

شیر و شکری که گرم شده است را به آرامی به ثعلب و تخم مرغ اضافه کنید. مواد را با چنگال به هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. وقتی کاملا یکدست شدند، این مخلوط را به قابلمه برگردانید و به هم بزنید تا ثعلب و تخم مرغ، با شیر و شکر کاملا حل شوند.

مرحله چهارم: پوره‌ها و آبلیمو را جداگانه به شیر اضافه کنید

مواد داخل قابلمه را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و در سه ظرف جداگانه بریزید. باید ظرف‌ها طوری باشند که بتوانید روی حرارت قرار دهید. در یک ظرف پوره توت فرنگی بریزید. در ظرف دیگر پوره موز و در ظرف سوم، آبلیمو بریزید.

مرحله پنجم: مواد را به هم بزنید تا یکدست شود

شروع به هم زدن مواد کنید. حرارت را کم کنید تا ترکیب داخل ظرف‌هایتان جوش نیاید. مواد را مدام روی حرارت به هم بزنید. اجازه دهید کمی غلیظ شوند. سپس ظرف‌ها را از روی حرارت بردارید.

مرحله ششم: خامه و وانیل را اضافه کنید

به هر سه ظرف به اندازه مساوی خامه و وانیل اضافه کنید. کمی که مواد خنک شدند، ظرف‌ها را با سلفون بپوشانید یا در آنها را بگذارید. یه مدت یک ساعت بستنی‌ها را در فریزر قرار دهید.

مرحله هفتم؛ بستنی جلاتو را در فریزر بگذارید.

جلاتو را از فریزر بیرون بیاورید و با همزن بزنید. دور همزن را روی حالت کُند، تنظیم کنید. دوباره روی ظرف را بپوشانید و به فریزر برگردانید. با این کار بافت بستنی جلاتو نرم و لطیف خواهد شد.

هر یک یا دو ساعت یک بار، این کار را انجام دهید. ۳ تا ۴ بار این کار را تکرار کنید تا بستنی تان آماده شود. روی بستنی‌ها را با تکه‌های میوه و پودر پسته تزیین کنید.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!