تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز سندرم ناخن زرد: علائم و درمان این بیماری مرموز

سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که معمولا در افراد بالای ۵۰ سال بروز می‌کند و باعث ظاهری زرد رنگ شدن ناخن‌ها می‌شود. علت این بیماری هنوز مشخص نیست اما ممکن است ناشی از اختلالات در سیستم لنفاوی باشد. برخی از عوامل موجب تشدید بروز این بیماری شامل عوامل ژنتیکی، ابتلا به برخی انواع سرطان، نقص سیستم ایمنی، بیماری‌های مربوط به تیروئید، سندرم نفروتیک و قرار گرفتن در معرض تیتانیوم می‌باشد.

علائم این بیماری شامل زرد شدن رنگ ناخن، ضخیم شدن ناخن‌ها، منحنی شدن حالت ناخن، کند شدن یا متوقف شدن رشد ناخن، متورم شدن پاها، جدا شدن ناخن از بستر زیرین، مشکلات تنفسی، عفونت در بافت نرم کنار ناخن و شل شدن ناخن است. برای درمان این بیماری، استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های تنفسی، ویتامین E برای بهبود وضعیت ناخن‌ها، کورتون یا جراحی برای کاهش التهاب و ماساژ تخصصی برای بهبود گردش خون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هر یک از افراد بیمار بهتر است از یک پزشک متخصص کمک بگیرند و به طور دوره‌ای زیر نظر پزشک باشند تا مشکلاتشان تا آخر عمر مدیریت شود. افراد بزرگسال بالای ۵۰ سال، افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی، سرطان، آرتریت روماتوئید و بیماری‌های تیروئید بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بنابراین، شناخت علائم و پیشگیری از تشدید آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) یک نوع اختلال نادر است که موجب ایجاد تغییراتی خاص در ظاهر ناخن‌ها می‌شود. این بیماری معمولا در افراد بالای ۵۰ سال بروز می‌کند و ممکن است ناخن‌های دست یا پای فرد را درگیر کند. اما علت زردی ناخن چیست و این عارضه چه علائم دیگری دارد؟ در این مقاله از بخش سبک زندگی از تک فانبلاگ می‌توانید با نکاتی مهم در مورد سندرم ناخن زرد آشنا شوید.

علت بروز سندرم ناخن زرد چیست؟

سندرم ناخن زرد بیماری است که در پی آن مایع لنفی زیر ناخن تجمع پیدا می‌کند و موجب می‌شود ناخن‌های فرد ظاهری زرد رنگ پیدا کند. این بیماری ممکن است نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. کارشناسان هنوز به طور قطع نمی‌دانند که چه چیزی موجب بروز این بیماری می‌شود اما برخی از آن‌ها بر این باور هستند که بروز مشکلات در سیستم گردش خون و غدد لنفاوی موجب بروز این عارضه می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد افراد مبتلا به این عارضه بیشتر در معرض بروز بیماری‌های ریوی و بیماری‌های مربوط به سیستم لنفاوی قرار دارند. به طور کلی علت بروز این مشکل هنوز به طور کامل مشخص نیست، اما برخی عوامل موجب تشدید بروز آن می‌شود. در ادامه می‌توانید با مهم‌ترین دلایل ابتلا به سندرم ناخن زرد آشنا شوید.

۱- عوامل ژنتیکی

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که این بیماری می‌تواند از مادر و پدر به فرزند منتقل شود. اگر در خانه شما فردی به این بیماری مبتلا است، ممکن است شما هم در آینده به این عارضه دچار شوید.

بیشتر بخوانید: درمان زردی ناخن با راهکارهای سریع

۲- ابتلا به برخی از انواع سرطان

ابتلا به برخی از سرطان‌ها می‌تواند خطر بروز آن عارضه را افزایش دهد. افرادی که به سرطان مغز استخوان، سرطان ریه، سرطان پستان، کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم مبتلا هستند، بیشتر در معرض ابتلا به سندرم ناخن زرد قرار دارند.

۳- نقص سیستم ایمنی

کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG) یک نوع کمبود آنتی بادی در بدن است که در این شرایط بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و از همین رو فرد با مشکلات نقص سیستم ایمنی و عفونت‌های مکرر روبرو می‌شود. معمولا خطر ابتلا به سندرم ناخن زرد در این افراد بیشتر از سایرین است.

۴- بیماری‌های مربوط به تیروئید

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ابتلا به این بیماری با بیماری‌های تیروئید در ارتباط است و افراد مبتلا به پرکاری و کم کاری شدید تیروئید ممکن است با این عارضه مواجه شوند.

۵- سندرم نفروتیک

هر چند احتمال بروز این مشکل در افراد مبتلا به سندرم نفروتیک بسیار کم است، اما برخی از افراد مبتلا به این سندرم به ناخن زرد دچار می‌شوند. سندرم نفروتیک بیماری است که در آن کلیه‌ها به درستی کار نمی‌کنند.

۶- قرار گرفتن در معرض تیتانیوم

برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فلز تیتانیوم می‌تواند خطر بروز این سندرم را افزایش دهد. جالب است بدانید که در بسیاری از کرم‌های آرایشی مثل ضد آفتاب‌ها، لوازم آرایشی، داروها، غذاها و همچنین مواد کاشت و پر کردن دندان از این فلز استفاده می‌شود. هر چند قرار گرفتن در معرض تیتانیوم خطر بروز این عارضه را افزایش می‌دهد، اما باید بدانید درصد زیادی از افرادی که هر روز در معرض این فلز قرار دارند، هیچگاه با چنین بیماری مواجه نمی‌شوند.

علائم سندرم ناخن زرد چیست؟

افرادی که به این عارضه مبتلا می‌شوند، معمولا علائم خاصی را تجربه می‌کنند. به خاطر داشته باشید که زرد شدن رنگ ناخن‌ها در بسیاری از افراد به دلیل کاشت ناخن و استفاده مکرر از لاک ناخن ایجاد می‌شود، پس علائم این بیماری را با چنین مشکلاتی اشتباه نگیرید. در ادامه به رایج‌ترین علائم این بیماری اشاره شده است.

زرد شدن رنگ ناخنضخیم شدن ناخن‌هامنحنی شدن حالت ناخنکند شدن یا متوقف شدن رشد ناخنمتورم شدن پاها به خصوص مچ پاهاجدا شدن ناخن از بستر زیرینمشکلات تنفسیعفونت در بافت نرم کنار ناخناز دست دادن کوتیکول‌های ناخنشل شدن ناخندرد قفسه سینه، سرفه و تنگی نفسابتلا به عفونت‌های سینوسی، برونشیت یا ذات الریه

درمان سندرم ناخن زرد چگونه است؟

درمان این عارضه معمولا با توجه به علائمی که بیمار تجربه می‌کند، متفاوت است. در بسیاری از موارد، متخصصان برای درمان این بیماری از آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های تنفسی استفاده می‌کنند. استفاده از ویتامین E برای بهبود وضعیت ناخن‌ها نیز بسیار رایج است و برای کاهش التهاب در پوشش ریه و حفره قفسه سینه نیز ممکن است پزشک از کورتون یا جراحی استفاده کند.

بسیاری از پزشکان از ماساژ تخصصی برای کمک به بهبود گردش خون استفاده می‌کنند تا مشکل تخلیه نامناسب لنفاوی کنترل شود. فراموش نکنید که این سندرم تنها موجب زرد شدن ظاهر ناخن‌ها نمی‌شود و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر کند و خطر بروز بیماری‌های مزمن را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: لکه های سفید روی ناخن چه معنایی دارند؟

بنابراین در صورت مشاهده علائم بیماری بهتر است از یک پزشک متخصص کمک بگیرید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هر ۱ نفر از ۳ نفری که تحت درمان قرار می‌گیرند، به طور کامل بهبود پیدا می‌کنند، اما این افراد باید به طور منظم تحت نظر پزشک باشند تا دوباره با مشکلات این بیماری روبرو نشوند. به طور کلی این بیماری معمولا خطرناک یا کشنده نیست اما نیاز به مراقبت و مدیریت مداوم دارد و فرد باید تا آخر عمر مراقب علائم باشد.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به سندرم ناخن زرد قرار دارند؟

به طور کلی این بیماری بیشتر در افراد بزرگسال بالای ۵۰ سال ایجاد می‌شود و به ندرت در کودکان نیز بروز می‌کند. معمولا افرادی مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی، افراد مبتلا به سرطان، آرتریت روماتوئید و بیماری‌های تیروئید بیشتر از سایر افراد در معرض بروز این بیماری قرار دارند.

به طور کلی هیچ راهکار تضمینی برای پیشگیری از سندرم ناخن زرد وجود ندارد، اما شما می‌توانید با تشخیص به موقع این بیماری از تشدید علائم جلوگیری کنید. معمولا متخصصان برای تشخیص این بیماری از تست‌های عملکرد ریوی و همچنین آزمایش ناخن برای بررسی عفونت‌های قارچی و پسوریازیس استفاده می‌کنند. هر چند این اختلال بسیار نادر است، اما می‌تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد و مشکلات جدی ایجاد کند. بنابراین اگر ناخن‌هایتان زرد شده و برخی دیگر از علائم این بیماری را نیز دارید، بهتر است هر چه سریع‌تر از یک متخصص برای بررسی‌های بیشتر کمک بگیرید.

منابع: clevelandclinic، webmd

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!