تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

نکات خاص تهیه خورش کنگر در تهران و شیراز

خورشت کنگر یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که در شهرهای تهران و شیراز به طرزهای متفاوتی تهیه می‌شود. این خورشت معمولا در فصل بهار بیشتر از دیگر فصول سال طبخ می‌شود. تفاوت اصلی بین خورشت کنگر تهرانی و شیرازی در تهیه آن و مواد استفاده شده است.

در خورشت کنگر شیرازی، از لپه بجای لپه به عنوان مواد اصلی استفاده می‌شود و طعم و مزه‌ای متفاوت به آن می‌بخشد. همچنین، در تهیه خورشت کنگر شیرازی از آبغوره به عنوان چاشنی استفاده می‌شود، اما در خورشت تهرانی از موادی مانند لیمو عمانی و آلو استفاده می‌شود.

علاوه بر این، در تهیه خورشت کنگر شیرازی از رب استفاده نمی‌شود، اما در تهیه خورشت کنگر تهرانی از رب برای ایجاد طعم خاص استفاده می‌شود.

هر دو نوع خورشت کنگر شیرازی و تهرانی با برنج یا کته سرو می‌شوند و هر یک طعم و طرز تهیه خاص خودشان را دارند. این خورشت‌ها با ترکیبات متنوع از گوشت، سبزیجات و ادویه‌ها تهیه می‌شوند و به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه محسوب می‌شوند.

نمناک نوشت: خورشت کنگر یکی از خورشت های خوشمزه است که در تهران و شیراز طرز تهیه متفاوتی دارد و هرکدام طعم لذیذ خاص خودشان را دارند.

تفاوت طرز تهیه  خورش کنگر تهرانی و شیرازی، نوبرانه فصل بهار

در ایران به دلیل تنوع قومی و فرهنگی هر غذایی متفاوت از شهرهای دیگر طبخ می شود مثلاً خورش کنگر را هر کس در خانواده که هیچ، در هر گوشه ایران به شکل خاص خودش درست می‌کند. خورش کنگر از آن دست خورشت‌های قدیمی، خوشمزه و فصلی می باشد که در فصل بهار بیشتر از دیگر فصول طبخ می شود.

تفاوت خورش کنگر شیرازی و خورش کنگر تهرانی

اغلب شیرازی ها خورش کنگر را با لپه تهیه نمی کنند بلکه با سبزی های معطر تهیه کرده و خورش آنها بیشتر شبیه قورمه سبزی است تا مانند تهرانی ها شبیه به قیمه.شیرازی ها اغلب برای تهیه خورش کنگر از آبغوره به عنوان چاشنی استفاده می کنند اما تهرانی ها از لیمو عمانی و آلو و…شیرازی ها اغلب از رب برای تهیه خورش کنگر استفاده نکرده اما در دستور تهیه خورش کنگر تهرانی ها رب به کار می رود.

شیرازی ها در طرز تهیه خورش کنگر:

ابتدا پیاز را خرد کرده و با گوشت و ادویه جات و فلفل تفت داده و اجازه می دهند با کمی آب گوشت بپزد.کنگر را پاک کرده و خرد می کنند و در ظرفی ریخته و با حرارت کم اجازه می دهند کمی نیم پز شود، بعد که رنگش تغییر کرد کمی روغن ریخته و سرخ می کنند.نعنا و جعفری خرد شده را تفت می دهند.وقتی گوشت نیم پز شد، کنگر، نعنا و جعفری سرخ شده را به خورشت اضافه می کنند.کنگرها را به خورش می افزایند.نمک، آبغوره و زعفران دم کرده به خورشت افزوده و حدود 30 دقیقه دیگر صبر می کنند تا خورشت با حرارت ملایم بجوشد و کاملا جا بیفتد.برخی از افراد برای درست کردن خورش کنگر از سبزی قرمه سبزی استفاده می کنند که هیچ اشکالی ندارد.خورش کنگر را در ظرف کشیده وهمراه با برنج کته یا آبکش شده سرو می کنند.

تهرانی ها برای طرز تهیه خورش کنگر خوشمزه:

ابتدا لپه را خیس و برای 1 ساعت کنار می گذارند.کنگرها را پاک کرده و خرد می کنند.در یک قابلمه پیاز را نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت می دهند تا طلایی شود.گوشت خورشتی خرد شده را به همراه ادویه ها اضافه و به همراه پیاز تفت می دهند تا رنگ گوشت تغییر کند.وقتی گوشت تغییر رنگ داد،کمی زعفران و رب را اضافه و تفت می دهند تا بوی خامی رب گرفته شود.لپه را نیز اضافه و تفت می دهند.کمی آب جوش به قابلمه افزوده و اجازه می دهند گوشت بپزد.کنگر را با کمی روغن تفت داده و در 15 دقیقه انتهای به همره آبغوره یا غوره تازه اضافه می کنند.برخی افراد نیز به خورش به جای آبغوره لیمو عمانی می افزایند.پس از جا افتادن خورش نمک اضافه کرده و اجازه می دهند با نمک بجوشد.سپس این خورش را با پلو سرو می کنند.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!