تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

روز دهم از آموزش: طعم فراموش نشده مرغ های فلسطینی

مرغ فلسطینی یکی از روش‌های خاص و خوشمزه برای پخت مرغ در کشور‌های عربی است که با استفاده از ادویه‌های خاصی مثل سماق، رب انار، آب لیموترش و رب گوجه فرنگی طهی می‌شود. این روش پخت مرغ در ترکیب با زعفران دم کرده غلیظ و تکه‌های پیاز می‌تواند یک طعم بی‌نظیر و خوشمزه ایجاد کند. طبق آموزش داده شده، تکه‌های مرغ ابتدا با زعفران مزه‌دار می‌شوند و سپس با پیاز در ماهی‌تابه پخته می‌شوند. در مرحله بعد، موادی مانند روغن مایع، سماق، آب لیموترش، رب انار و رب گوجه فرنگی به همراه ادویه‌های دیگر برای تهیه سس غلیظ استفاده می‌شوند. این سس سپس بر روی تکه‌های مرغ ریخته می‌شود و مرغ برای مدتی پخته می‌شود تا طعم فوق‌العاده ایجاد شود. این غذای خوشمزه می‌تواند با کته زعفرانی ملس و لذیذ سرو شود. اگر از این روش خوشمزه استفاده کنید، حتما از مواد تازه و کیفیت‌بالا استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

فراروـ  به نظر من به تعداد آشپز‌های دنیا روش‌های پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ می‌کند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، می‌تواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزه‌تر هم باشد. اگر از درست کردن مرغ‌های تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون می‌خواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفت‌زده خواهید شد. مرغ فلسطینی یا مرغ سماقی یکی از روش‌های خاص پخت مرغ در کشور‌های عربی است که طی آن مرغ داخل سسی از سماق، رب انار، روغن و آب لیمو و ادویه پخته می‌شود و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. اگر دوست دارید این روش خوشمزه پخت مرغ را امتحان کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با هم این مرغ فلسطینی خوشمزه را در منزل تهیه کنیم.

مواد لازم

ران یا ساق مرغ: ۳ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
روغن مایع: نصف فنجان
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری
سماق: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این مرغ خوشمزه ابتدا تکه‌های مرغ را با زعفران دم کرده غلیظ مزه‌دار کنید و نیم ساعت کنار بگذارید تا مرغ با زعفران مزه‌دار شود. پیاز را به صورت خلالی برش بزنید و داخل ماهی تابه بریزید و مرغ‌های مزه‌دار شده را روی پیاز‌های خلالی بچینید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ با آب پیاز و زعفران کمی بپزد.

در مرحله بعد روغن مایع، آب لیمو ترش، سماق، رب انار، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر را داخل یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند. وقتی آب مرغ کمی کشیده شد، این سس را روی تکه‌های مرغ بریزید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغ کم کم بپزد و سس غلیظ شود. در این مرحله مرغ فلسطینی خوشمزه شما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ چاشنی اصلی سس مرغ لبنانی سماق است؛ بنابراین آن را از دستور حذف یا با چاشنی دیگری جایگزین نکنید.

۲ ـ عرب‌ها معمولا این مرغ را داخل فر می‌پزند، اما با این روش نیز مرغ سماقی بسیار خوشمزه می‌شود. اگر خواستید این مرغ را داخل فر بپزید، بعد از اینکه سس را روی تکه‌های مرغ ریختید، حتما روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را به مدت ۳۵ دقیقه داخل فر ۱۸۵ درجه قرار بدهید.

۳ ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه مرغ فلسطینی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید.

۴ ـ وقتی می‌خواهید مرغ بخرید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد. به طور کلی برای تهیه این غذا مرغ تازه مناسب‌تر است.

۵ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

آشپز‌ها و کدبانو‌های عزیز و کاربران گرامی! آیا از آموزش ده روزه ده مدل پخت مرغ خوشمزه ما راضی بودید؟ دوست دارید آموزش ده روزه بعدی، چه غذایی باشد؟ لطفا نظرات خودتان را در کامنت‌ها برای ما بنویسید، بی‌صبرانه منتظریم!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!