چگونه چلو گوشت خود را به یک غذای لذیذ و مخصوص رستوران تبدیل کنید؟ ۷ راز برای بهتر شدن طعم آن + طرز تهیه
چلو گوشت یکی از غذاهای محبوب و مجلسی ایرانی است که برای طبیعیتر شدن و لذیذتر شدن آن میتوانید از گوشت ران یا سردست گوسفند استفاده کنید. برای تهیه چلو گوشت لازم است گوشت را با ادویههای مخصوص همراه با پیاز و فلفل سیاه تفت داده و سپس آب مناسب برای تهیه خورشت اضافه کرد. از آب گوسفند، پیاز، هویج، ساقه کرفس و زردچوبه برای آب خورشت استفاده میشود که باید حدود سه ساعت جوش بخورد و سپس به گوشت تفتداده شده اضافه شود.
هنگام تهیه چلو گوشت باید توجه کنید که آب سرد را به گوشت اضافه نکنید، زمانی که ادویهها را به گوشت اضافه میکنید نمک را اضافه نکنید و آن را به محض پخت گوشت انجام دهید تا چاشنی بهتری به غذا ببخشید. همچنین، پس از آماده شدن خورشت، آخرین مرحله آمادهسازی زرشک است که با اضافه کردن خلال بادام و پسته به آن طعم و ظاهر زیبایی به آن میبخشد. با رعایت این نکات و رازها میتوانید چلو گوشت خوشمزه و لذیذی درست کنید.
همشهری آنلاین نوشت: اگر می خواهید چلو گوشتی لذیذ داشته باشید بهترِ از گوشت ران یا سردست گوسفند استفاده کنید.
چلو گوشت جزء غذاهای اصیل و مجلسی ایرانی است که در کنار ته چین، زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو و انواع کباب پای ثابت مهمانی ها و مجالس است. چلو گوشت غذای نسبتا سادهای است، اما مثل همه غذاهای دیگر نکات و فوت و فنهایی دارد که اگر رعایت کنید در نهایت غذای خوشمزه و لذیذی خواهید داشت.
اگر می خواهید چلو گوشت مجلسی و خوشمزه داشته باشید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با ۷ راز خوشمزه تر شدن این غذای آشنا بشید.
راز اول؛ گوشت گوسفندی یا گوساله؟
برای تهیه چلو گوشت میتونید براساس ذائقه خودتون از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید، اما اگر میخواین چلو گوشتی لذیذ داشته باشید بهترِ از گوشت ران یا سردست گوسفند استفاده کنید.
راز دوم؛ مزه دار کردن گوشت
گوشت چلو گوشتُ با پیاز نگینی خرد شده، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و فلفل دلمه ای به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت تفت بدید. حتما از فلفل دلمه ای هایی استفاده کنید که انتهاش ۳ برجستگی دارن اون هایی که ۴ برجستگی دارن برای خام خوردن مناسبتن.
راز سوم؛ آب قلم فراموش نشه
مهم ترین قسمت تهیه انواع خورشت ها از جمله چلو گوشت درست کردن آب اونِ برای تهیه آب خورشت چند تکه قلم گوسفند + پیاز + هویج + ساقه کرفس + زردچوبه را داخل قابلمه بریزید به قلم ها به اندازه ای که روی اون ها رو بگیره آب اضافه کنید اجازه بدید ۳ ساعت با در بسته بجوشه. بعد از ۳ ساعت این آبُ صاف کنید و به گوشت تفت داده شده اضافه کنید. اگر وقت و حوصله کافی نداشتید از قرص استاک گوشت استفاده کنید.
راز چهارم؛ آب سرد به گوشت اضافه نکنید
وقتی گوشت و پیاز را با هم تفت می دهید به هیچ عنوان نباید آب سرد اضافه کنید چون در این حالت گوشت گرم است با اضافه کردن آب سرد به آن شوک وارد می شود و سفت می گردد برای جلوگیری از سفت شدن گوشت به آن آب ولرم اضافه کنید
راز پنجم؛ نمک آخر سر اضافه کنید
هنگام اضافه کردن ادویه ها به گوشت، نمکُ اضافه نکنید. در این صورت گوشت شما به زمان بیشتری برای پخت نیاز پیدا خواهد کرد. همیشه نمک را بعد از پخت گوشت، اضافه کنید.
راز ششم؛ از دارچین غافل نشید
وقتی خواستید گوشت تفت بدید چوب دارچین بهش اضافه کنید فقط یادتون باشه در انتها از خورشت خارجِش کنید. میتونید از پودر دارچین هم استفاده کنید اما رنگ خورشتتون تیره میشه.
راز هفتم؛ حدالامکان از زودپز استفاده نکنید
یکی از مهمترین رازهای خوشمزه تر شدن غذاهای ایرانی اینِ که اونُ روی شعله بسیار ملایم بپزید. استفاده از زودپز هر چند باعث میشه غذاتون زودتر بپزه ولی هرگز طعم یک غذای جا افتاده رو بهتون نمیده.
در ادامه طرز تهیه چلو گوشت مناسب برای ۴ نفر را به شما آموزش می دهیم:
زمان پخت: ۴ ساعت
مواد لازم
موادمقدارآب جوشدو و نیم پیمانهگوشت ران گوسفندییک کیلوگرمکره۵۰ گرمسیر۴ حبهپیاز متوسط۳ عددمیخک۳ عددهل۲ عددبرگ بو۱ عددچوب دارچین۱ عددجوز هندینصف یک عددفلفل دلمهاینصف یک عددپودر پاپریکای دودی۱ قاشق غذاخوریرب گوجهفرنگی۱ قاشق غذاخوریرب نارنج۱ قاشق غذاخوریشکر۱ قاشق غذاخوریخلال پسته۲ قاشق غذاخوریخلال بادام۲ قاشق غذاخوریتخم گشنیز۱ قاشق چایخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریزرشکنصف پیمانهزعفران دم کردهبه مقدار لازمنمکبه مقدار لازمفلفل سیاه درشتبه مقدار لازم
طرز تهیه چلو گوشت
دو عدد پیاز متوسط یا یک پیاز بزرگ را درشت خرد کنید. ۵۰ گرم کره و مقداری روغن را داخل تابه بریزید. پیازها را با آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا سبک شوند.
یک کیلو گوشت گوسفندی با استخوان (ترجیحا ران گوسفند) را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. ۴ یا ۵ حبه سیر هم اضافه کنید. نصف یک عدد فلفل دلمهای را هم درشت خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
ادویهها را که شامل ۲ عدد برگ بو، ۱ عدد چوب دارچین، فلفل سیاه درشت، ۳ عدد هل، ۵ عدد میخک، نصف جوز هندی، یک قاشق چایخوری تخم گشنیز، یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق غذاخوری پودر پاپریکای دودی است را به گوشت اضافه کنید و تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود تفت دهید.
دو و نیم پیمانه آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید تا دو ساعت گوشت تقریبا بپزد.
در این فاصله یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و داخل روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شود. نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق غذاخوری سرپر رب گوجهفرنگی اضافه کرده و تفت دهید.
بعد از ۲ ساعت که گوشتها تقریبا پختند، گوشتها را خارج کرده و آب گوشت را از صافی عبور دهید و به پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید. سپس گوشتها را داخل سس قرار داده و مقداری زعفران دم کرده غلیظ را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا دو ساعت دیگر گوشتها در حرارت ملایم کاملا پخته و خورشت جا بیفتد.
بعد از ۲ ساعت خورشت کاملا جا افتاده است. حالا مقداری نمک و یک قاشق غذاخوری رب نارنج یا به دلخواه آب نارنج یا آبلیمو یا هر چاشنی دیگر به خورشت اضافه کنید.
نصف پیمانه زرشک را از ۱۵ دقیقه قبل در آب خنک خیس کنید و سپس آبکش کنید. داخل مقداری روغن با یک قاشق غذاخوری شکر در حد یک دقیقه تفت دهید.
۲ قاشق غذاخوری خلال بادام و دو قاشق غذاخوری خلال پسته هم به زرشک اضافه کنید. حالا از برنج دم کشیده یک کفکیر به زرشک اضافه کنید و در آخر کمی زعفران اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید.
راضیه میرزاحیدری