تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

رازهای جدیدی که علت آلزایمر را برملا می‌کنند

یک مطالعه جدید نشان داده است که لحظات وحشتناک در زندگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. دانشمندان بر اساس نمونه‌های مایع نخاعی شرکت‌کنندگان، متوجه شدند که افرادی که استرس بیشتری داشته‌اند، میزان بالاتری از پروتئین‌هایی که با بیماری آلزایمر مرتبط هستند در بدن آن‌ها وجود داشت. به گفته محققان، این موضوع فقط در صورتی صحت دارد که رویداد‌های استرس‌زا در کودکی یا میانسالی رخ داده باشد.

بیماری آلزایمر یکی از بیماری‌های پراکنده در دنیاست که اما علت دقیق آن هنوز مشخص نشده است. مطالعات بیشتر نشان می‌دهد که تجربه تروماتیک و استرس در زمان‌های حساس زندگی، می‌تواند این بیماری را تحریک کند. اضافه بیشتر پروتئین‌ها با نام آمیوید و تاو در بدن افراد با استرس بالا، نشان‌دهنده این موضوع است. این تحقیقات می‌تواند راهنمای مفیدی برای تشخیص زمانی که کسی در حال توسعه بیماری آلزایمر است، فراهم کند.

فرارو- بر اساس یک مطالعه جدید، لحظات وحشتناک در زندگی فقط باعث استرس نمی‌شوند، بلکه ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را نیز افزایش دهند. دانشمندان کشف کردند که اگر فردی در سنین کم تجربه تروماتیک مانند طلاق یا مرگ داشته باشد، احتمال بروز علائم بیماری آلزایمر در او بیشتر از کسانی است که بدون آسیب بوده‌اند.

به گزارش تک فانبه نقل از دیلی میل؛ با گرفتن نمونه‌هایی از مایع نخاعی شرکت‌کنندگان، آن‌ها متوجه شدند که افرادی که استرس بیشتری داشته‌اند، میزان بالاتری از پروتئین‌هایی که با بیماری آلزایمر مرتبط هستند در بدن آن‌ها وجود دارد. این تحقیق همچنین نشان داد که این موضوع فقط در صورتی صحت دارد که این رویداد‌های استرس‌زا در کودکی یا میانسالی رخ داده باشند.

با وجود دهه‌ها تحقیق اختصاصی و اینکه تقریباً هفت میلیون آمریکایی در حال حاضر با بیماری آلزایمر زندگی می‌کنند، دانشمندان نتوانسته‌اند علت این بیماری را مشخص کنند. شواهد کمی وجود دارد که نشان می‌دهد این بیماری ممکن است ناشی از ژن‌ها باشد و برخی شواهد نیز حاکی از آن است که ممکن است با محیط ارتباط داشته باشد. اما محققان می‌دانند که وقتی فردی در حال توسعه بیماری آلزایمر است، بدن او شروع به تولید بسیار بیشتر دو نوع پروتئین می‌کند که آمیوید و تاو نامیده می‌شوند.

از آنجا که مغز به طناب نخاعی متصل است، می‌توان مایع را از حفره نخاعی خارج کرد تا فهمید که آیا مغز شما این پروتئین‌ها را بیشتر تولید می‌کند یا خیر. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ توسط دانشگاه کلمبیا با شرکت ۱۰۱۶ بیمار به این نتیجه رسید که این ممکن است روشی دقیق برای تشخیص بیماری آلزایمر باشد.

این همان آزمایشی است که محققان اسپانیایی در مقاله جدید خود انجام دادند که در انجمن نورولوژی آمریکا منتشر شده است. با آزمایش مایع نخاعی ۱۲۹۰ شرکت‌کننده، محققان کشف کردند که افرادی که در اوایل یا اواسط زندگی خود رویداد استرس‌زایی را پشت سر گذاشته بودند، میزان بالاتری از آمیوید و تاو داشتند. کارولین اپدبک، استاد ارشد روانشناسی در دانشگاه متروپولیتن منچستر در انگلستان، در مقاله‌ای در The Conversation نوشت که این شواهد نشان می‌دهد «رویداد‌های استرس‌زای زندگی، مانند مرگ یک عزیز یا طلاق، خطر ابتلا به زوال عقل در اواخر زندگی را افزایش می‌دهد».

محققان توضیحات مختلفی برای یافته‌های خود ارائه کرده‌اند. اول اینکه، آن‌ها گفتند، اضطراب در پاسخ به رویداد‌های استرس‌زا رایج است. دانشمندان می‌دانند که اضطراب و استرس برای بدن مضر هستند. دکتر سوزان آلبس، روانشناس در کلینیک کلیولند، گفت: «وقتی استرس دارید، سیستم ایمنی بدن شما واکنش نشان می‌دهد گویی آسیب دیده‌اید و التهاب در سراسر بدن شما ایجاد می‌شود که می‌تواند روند پیری را تسریع کند».

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!