تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راه های نگهداری جذاب برنج هاشمی؛ برای حفظ عطر و طعم

برنج هاشمی یکی از کیفیت ترین انواع برنج ایرانی است که برای حفظ کیفیت آن باید از روش های مناسب برای نگهداری استفاده کرد. باید برنج را در مکانی خشک و دور از رطوبت نگهداری کرد و از نور خورشید، گرما و رطوبت دوری کرد. استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری برنج، استفاده از سنگ نمک یا گیاهان مقوی برای دوری از شپشک، و نگهداری برنج در ظروف شیشه ای از جمله روش های موثر برای حفظ کیفیت برنج هاشمی است. همچنین می توان برنج هاشمی را در یخچال یا فریزر نگه‌داری کرد یا در کیسه های پارچه‌ ای در تراس یا انباری نگهداری کرد. هر چند روز یکبار بررسی و کنترل برنج، می‌تواند به حفظ کیفیت برنج بیشتر کمک کند. انجام چندین روش همزمان می‌تواند بهترین راه برای حفظ و نگهداری از برنج هاشمی باشد.

برنج هاشمی یکی از باکیفیت‌ترین و خوش عطر و طعم‌ترین انواع برنج ایرانی است که اگر برای نگهداری آن از روش درستی استفاده نکنید، مثل سایر انواع برنج در معرض کرم و شپشک قرار می‌گیرد. اما بهترین روش نگهداری برنج به مدت طولانی چگونه است؟ در این مقاله از تک فانبلاگ می‌توانید با نحوه نگهداری برنج هاشمی آشنا شوید.

روش نگهداری برنج هاشمی

برنج هاشمی باید در فضایی خشک و دور از رطوبت نگهداری شود. رطوبت، گرما و نور خورشید موجب کاهش کیفیت دانه‌های برنج می‌شود و آن را در معرض آسیب قرار می‌دهد. اگر برنجی که تهیه کرده‌اید، تازه است، باید برای ۲ تا ۳ ماه آن را در مکانی خشک نگهداری و بعد مصرف کنید.

برنجی که برای مدتی بماند و کهنه شود، رطوبت اضافه خود را از دست می‌دهد و کیفیت آن بیشتر می‌شود و از طرفی نگهداری از آن نیز راحت‌تر خواهد بود. کهنه شدن برنج موجب خوشپخت شدن آن می‌شود. در ادامه این بخش به بهترین روش‌های نگهداری برنج به مدت طولانی اشاره شده است.

۱- نگهداری برنج در دبه پلاستیکی

بهترین روش برای نگهداری برنج خشک برای مدت طولانی استفاده از ظروف پلاستیکی بزرگ است. در این روش باید یک دبه یا ظرف پلاستیکی درب دار تهیه کنید.

سپس برنج را در کیسه پارچه‌ای که رطوبت را به خود جذب می‌کند، بریزید و درب آن را محکم ببندید. در ادامه برنج را داخل ظرف قرار دهید و درب آن را محکم ببندید و دبه را در مکانی خشک و خنک و دور از رطوبت قرار دهید.

۲- نگهداری برنج هاشمی در مکان مناسب

برای نگهداری برنج باید آن را در مکانی دور از نور خورشید و رطوبت و گرما قرار دهید. نور خورشید موجب خرد شدن دانه‌های برنج می‌شود و عطر و بوی آن را از بین می‌برد.

از طرف دیگر رطوبت موجب کاهش کیفیت برنج و رشد کرم و شپشک در برنج می‌شود. بهتر است مکانی را برای نگهداری برنج انتخاب کنید که دمای آن زیر ۴ درجه است و تهویه مناسبی دارد.

به هیچ عنوان برنج را به دیوار یا کف زمین نچسبانید و بهتر است آن را روی قفسه یا مکانی بلندتر و دور از دیوار قرار دهید. به خاطر داشته باشید که نباید برنج را در نزدیکی بخاری و شوفاژ قرار دهید و حتما قبل از نگهداری کیسه برنج را وکیوم کنید تا هوا وارد آن نشود.

۳- نگهداری برنج در شیشه نوشابه

از آن جایی که شیشه نوشابه نفوذ ناپذیر است و درب آن به خوبی محکم می‌شود، می‌توانید برای نگهداری برنج به مدت طولانی، آن را در شیشه‌های نوشابه یا آب معدنی بریزید و سپس درب شیشه را محکم ببندید. در ادامه شیشه نوشابه‌ها را در مکان مناسبی قرار دهید.

۴- استفاده از سنگ نمک برای نگهداری برنج

یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای نگهداری برنج هاشمی استفاده از سنگ نمک است. نمک رطوبت و آفات را از برنج دور می‌کند و مانع تغییر کیفیت برنج می‌شود.

در این روش باید مقداری سنگ نمک را خرد کنید و داخل کیسه برنج بریزید. با این روش می‌توانید برای طولانی مدت از برنج نگهداری کنید. در این روش می‌توانید یک سنگ نمک در کیسه برنج بگذارید یا آن را خرد کنید و با برنج ترکیب کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی برنج هاشمی؛ عطر و طعم اصیل ایرانی

۵- استفاده از برگ بو، فلفل، سیر و میخک

راهکار بعدی برای محافظت از برنج در برابر رشد شپشک، استفاده از گیاهان موثر است. در این روش باید چند عدد میخک، یا چند حبه سیر و مقداری فلفل یا برگ بو داخل کیسه برنج قرار دهید.

این کار از رشد شپشک جلوگیری و آن‌ها را از برنج دور می‌کند. در این روش باید بعد از اضافه کردن این گیاهان به برنج، درب آن را محکم ببندید تا هوا وارد کیسه نشود. سپس آن را در مکان مناسبی قرار دهید و به صورت دوره‌ای برنج را بررسی کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید.

۶- قرار دادن برنج در فریزر و یخچال

اگر برنج شما در حد یک یا ۲ کیلو است، می‌توانید آن را در کیسه‌های زیپ دار یا ظروف درب دار بریزید و سپس در یخچال یا فریزر قرار دهید. در این روش باید از کیسه زیپ دار تمیز و خشک استفاده کنید و درب کیسه را به صورت محکم ببندید.

به خاطر داشته باشید که این روش برای مقدار زیاد برنج هاشمی مناسب نیست و نباید برای مدت زمان طولانی استفاده شود، زیرا ممکن است روی طعم و مزه برنج شما تاثیر بگذارید.

۷- نگهداری برنج هاشمی در تراس

در این روش باید برنج را در کیسه‌های پارچه‌ای بریزید و در آن را محکم کنید. سپس آن را داخل ظروف شیشه‌ای بگذارید و دور از نور خورشید و در مکانی کاملا سایه قرار دهید. در این روش دقت کنید که برنج حتما چند سانتی‌متر بالاتر از سطح زمین باشد و با دیوار فاصله داشته باشد.

۸- نگهداری برنج در انباری

برای این که برنج را در انباری نگهداری کنید، باید آن را در کیسه پارچه‌ای مناسب بریزید و سپس در کیسه پلاستیکی بزرگ قرار دهید. در ادامه درب کیسه را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود.

به خاطر داشته باشید که اگر در انباری شما رطوبت و آلودگی وجود دارد، به هیچ عنوان نباید آن برنج را در آن قرار دهید. انبار باید کاملا تمیز باشد، سپس کیسه برنج را کمی بالاتر از سطح زمین و با کمی فاصله نسب به دیوار قرار دهید.

بیشتر بخوانید: برنج طارم؛ بررسی کامل خصوصیات و ویژگی‌های آن

۹- نگهداری برنج در ظروف شیشه‌ای

بهترین ظرف برای نگهداری برنج ظرفی است که رطوبت و هوا وارد آن نشود. ظروف شیشه‌ای غیر قابل نفوذ هستند و اگر درب محکمی داشته باشند، ورود هوا و آب به آن‌ها امکان پذیر نخواهد بود.

از طرف دیگر این ظروف برای جلوگیری از حمله شپشک ها نیز مفید هستند. اما از آن جایی که ظروف شیشه‌ای شکستنی هستند و وزن زیادی دارند، امکان نگهداری برنج به مقدار زیاد در این ظروف وجود ندارد. می‌توانید برای نگهداری مقدار محدود برنج هاشمی، از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید.

۱۰- نگهداری برنج با پوست گردو

پوست گردو رطوبت را به خود جذب می‌کند و از همین رو می‌توانید از آن برای نگهداری برنج استفاده کنید. در این روش باید پوست گردوها را در کیسه برنج بریزید و بعد درب کیسه را محکم ببندید.

۱۱- نگهداری برنج با کمک چوب کبریت

چوب کبریت حاوی گوگرد است و از همین رو رطوبت را به خود جذب می‌کند. برای جلوگیری از رشد شپشک ها در برنج و همچنین جلوگیری از فساد برنج می‌توانید چند جعبه کبریت را داخل کیسه برنج قرار دهید. سپس درب کیسه را محکم ببندید و آن را در مکانی مناسب، دور از رطوبت و نور قرار دهید.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری برنج دودی با ماندگاری عطر و طعم

روش نگهداری برنج هاشمی خیس خورده

اگر برنج را خیسانده‌اید و حالا از پختن آن منصرف شده‌اید، می‌توانید آن را در یک قابلمه یا ظرف بریزید و سپس مقداری آب و نمک به آن اضافه کنید. درب ظرف را محکم ببندید و بعد آن را در یخچال قرار دهید.

به خاطر داشته باشید که قرار دادن برنج خیس خورده، بدون آب و نمک در یخچال موجب می‌شود تا بوی بدی پیدا کند. در این روش باید هر چند ساعت یک بار، برنج را آبکش کنید و دوباره ظرف را با آب و کمی نمک پر کنید. تا ۳ روز می‌توانید برنج را به این روش نگهداری کنید، اما بعد از آن بهتر است برنج را دور بریزید.

برای نگهداری برنج هاشمی باید مثل سایر انواع برنج، آن را در کیسه‌های در بسته بریزید و در مکانی دور از رطوبت، گرما و نور قرار دهید. به خاطر داشته باشید که استفاده از چندین روش در کنار هم می‌تواند به حفظ کیفیت برنج و جلوگیری از آسیب در برابر شپشک ها کمک کند.

شما از چه روشی برای نگهداری برنج هاشمی استفاده می‌کنید؟ در صورت تمایل می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!