آموزش دو روش حرفهای برای پخت برنج فجر
برنج فجر یکی از انواع برنج ایرانی است که با استفاده از مراحل مشخصی میتوان آن را پخت. این برنج دارای طعم کمتری نسبت به سایر انواع برنج است و معمولاً در استانهای شمالی ایران کشت میشود. برای پخت برنج فجر به روش آبکش، ابتدا برنج را خوب بشویید و سپس برای چند ساعت در آب خیس کنید. سپس برنج را در آب جوش بریزید و بعد از آبکش کردن، برنج را دم کنید تا کاملاً پخته شود. برای روش پخت برنج فجر به روش کته هم مراحل مشابهی وجود دارد، اما در این روش برنج را باید در آب بریزید و بذارید تا جوش بیآید و سپس آن را دم کنید. برای افزایش طعم و لذت برنج، میتوانید روغن یا کره را به آن اضافه کنید. از اینکه آب را به مقدار مناسب برنج اضافه کنید و زمان پخت را کنترل کنید میتواند کیفیت غذا را بهبود بخشد. این برنج حاوی زیادی آرسنیک است که با استفاده از روش آبکش میتوان آن را حذف کرد. اگر تجربه پخت این برنج را دارید، میتوانید تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
برنج فجر یکی از انواع برنج ایرانی است که معمولا پخت آن نسبت به سایر برنجهای ایرانی راحتتر است. آشنایی با روشهای پخت این برنج به شما کمک میکند تا از چسبناک شدن آن جلوگیری کنید. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با روش پخت برنج فجر آشنا شوید.
روش پخت برنج فجر به روش آبکش
برای تهیه برنج فجر به روش آبکش باید مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع برنج را بشویید و آب آن را چندین بار عوض کنید تا کاملا زلال شفاف شود. در ادامه برنج را در یک ظرف بریزید و مقداری آب ولرم و کمی نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج برای ۲ تا ۳ ساعت در آب بماند و خیس بخورد. اگر زمان کافی برای خیساندن برنج ندارید، میتوانید آن را برای نیم ساعت در آب بخیسانید.
مرحله دوم: برنج را در آب بجوشانید
یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب بجوشد. در ادامه برنج را آبکش کنید و به آب در حال جوش اضافه کنید. شعله گاز را روی حرارت متوسط رو به زیاد تنظیم کنید.
مرحله سوم: برنج را آبکش کنید
حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و زمانی که سطح بیرونی برنج نرم شد و قسمت داخلی آن کمی سفت بود یعنی زمان آبکش کردن برنج است. برنج را آبکش کنید و بعد روی برنج کمی آب سرد بریزید تا پخت دانههای برنج متوقف و نمک اضافه آن حذف شود.
بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری برنج هاشمی
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
در این مرحله باید مقداری روغن در قابلمه مورد نظرتان بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. برای ته دیگ میتوانید از برنج زعفرانی یا مقداری نان استفاده کنید. سپس بقیه برنج را در قابلمه بریزید. کمی آب و روغن روی برنج بریزید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا برنج دم بکشد و آماده شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید و بعد از چند دقیقه برنج را در دیس مورد نظر برگردانید.
طریقه پخت برنج فجر به روش کته
در ادامه این بخش میتوانید با روش پخت برنج فجر به روش کته آشنا شوید.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برنج را با آب فراوان بشویید و چند دور آبکشی کنید تا آب برنج کاملا شفاف شود و خاک و آلودگیهای آن از بین برود. در ادامه برنج را در یک ظرف آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. حدود ۲ تا ۳ ساعت برنج را در آب بخیسانید.
مرحله دوم: برنج را در قابلمه بریزید
برای پخت برنج فجر به روش کته باید برنج را در قابلمه بریزید و سپس مقداری آب به آن اضافه کنید. در این روش آب باید یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.
بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج باسماتی خوشعطر و خوشمزه
مرحله سوم: برنج را بپزید
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید برنج در آب بجوشد. در این مرحله باید شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنید. زمانی که آب برنج در حال جوشیدن است، چند بار آن را هم بزنید و بعد از اینکه آب برنج تقریبا تبخیر شد، درب قابلمه را روی آن بگذارید و شعله گاز را کم کنید.
مرحله چهارم: برنج را دم کنید
اجازه دهید برنج با حرارت ملایم برای ۳۰ دقیقه بپزد. اگر احساس کردید که برنج هنوز خشک است، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید و بعد درب قابلمه را قرار دهید. زمانی که برنج کاملا قد کشید و پخت، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این برنج لذت ببرید.
نکات پخت برنج فجر
برای پخت این برنج نباید برنج را به مدت طولانی بجوشانید یا برای درست کردن برنج به روش کته از آب زیادی استفاده کنید، این کار موجب نرم و شفته شدن برنج میشود.از هم زدن بیش از حد برنج در زمان جوشیدن اجتناب کنید، این کار موجب شکستن دانههای برنج میشود. از طرف دیگر هم زدن پی در پی برنج موجب ترکیب برنج با نشاسته میشود و برنج شما را چسبناک میکند.در زمان جوشاندن برنج به هیچ عنوان شعله گاز را بیش از حد زیاد نکنید و آن را در حد متوسط نگه دارید. دمای زیاد موجب تبخیر سریع آب و عدم پخت برنج میشود.برای پخت برنج فجر به روش آبکش بهتر است نمک را در انتهای پخت به آن اضافه کنید. اضافه کردن برنج در ابتدای مراحل پخت برنج موجب شکسته شدن دانههای برنج میشود.برای اینکه برنج بهتر دم بکشد، حتما درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی آن قرار دهید.بهتر است برنج را برای حدود ۲ تا ۳ ساعت بخیسانید. خیساندن برنج کمتر یا بیشتر از این زمان روی کیفیت پخت برنج فجر موثر است.اگر برنج شما تازه است، بهتر است مدت زمان خیساندن آن را محدود و برای پخت برنج نیز از آب کمتری استفاده کنید.برای خوش عطر شدن برنج در زمان پخت میتوانید به جای روغن، مقداری کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کنید.برنج حاوی مقدار زیادی خاک، آلودگی و نشاسته اضافه است و از همین رو باید قبل از پخت به خوبی شسته شود. در واقع شما باید برنج را به اندازهای بشویید که آب آن کاملا شفاف و تمیز شود.بعد از پخت برنج قابلمه را از روی حرارت بردارید و چند دقیقه صبر کنید و بعد درب قابلمه را بردارید. این کار موجب تکمیل مراحل پخت برنج و لذیذتر شدن آن میشود.روش پخت برنج فجر کشت دوم نیز درست شبیه به برنج معمولی است، تنها برای پخت این برنج باید مراقب باشید تا برنج شما بیش از حد نجوشد و نرم نشود.برنج حاوی مقدار زیادی آرسنیک است که در دراز مدت برای سلامتی مضر است. هر چند بخش زیادی از خواص برنج بعد از آبکش کردن از بین میرود، اما برای حذف آرسنیک موجود در آن میتوانید برنج را به روش آبکش تهیه کنید. با این روش حدود ۷۰ درصد آرسنیک موجود در آن از بین میرود.
برنج فجر یکی از پرمحصولترین انواع برنج ایرانی است که توسط پژوهشگران در آزمایشگاه تولید شده است. این برنج عصر و طعم کمتری نسبت به سایر برنجهای ایرانی دارد و کیفیت آن از برنجهای خارجی بسیار بیشتر است. برنج فجر در استانهای شمالی یعنی مازندران، گیلان و گلستان کشت میشود و بسیار خوشپخت است. اگر تجربه درست کردن این برنج را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…