تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

ساخت کیک کاراملی: لذت یک عصرانه خوشمزه در فصل بهار

کیک کارامل یکی از خوشمزه‌ترین انواع کیک‌های عصرانه است که با استفاده از پودر کرم کارامل تهیه می‌شود. این کیک دارای بافت نرم و اسفنجی است که با حضور پودر کارامل، طعم دلچسبی به آن می‌دهد. برای تهیه کیک کارامل، ابتدا تخم مرغ‌ها را با شکر و وانیل مایع هم زده و سپس پودر کرم کارامل و شیر داغ به آن اضافه می‌شود. در مرحله بعد، روغن مایع و آرد به ترتیب به مواد اضافه شده و مخلوط می‌شوند. سپس مواد در قالب وارد فر گرم شده می‌شوند و بعد از 40 تا 50 دقیقه پخت، کیک آماده می‌شود. برای تزیین کیک، می‌توان از سس کارامل استفاده کرد. در پخت کیک، توجه به نکاتی مانند درجه حرارت فر، اندازه مواد و نوع قالب استفاده شده بسیار مهم است. این نکات کمک می‌کند که کیک با طعم و بوی مطلوب سرو شود.

فراروـ  کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و… تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک کاراملی یکی از انواع کیک‌های عصرانه است که با پودر کرم کارامل طبخ می‌شود. این کیک بافت بسیار نرم و اسفنجی دارد و به دلیل داشتن پودر کرم کارامل طمع دلچسبی دارد که پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را در منزل بپزید و در این عصر‌های زیبا و دل‌انگیز بهاری همراه با یک فنجان چای یا قهوه سرو کنید. اگر دوست دارید کیک کارامل را با دستوری بسیار آسان بپزید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

تخم مرغ: ۳ عدد
شکر دانه‌ریز: ۱۵۰ گرم
وانیل مایع: ۱ قاشق چای‌خوری
پودر کرم کارامل: ۱ بسته
شیر گرم: ۱۲۵ گرم
روغن مایع: نصف پیمانه
آرد سفید شیرینی: ۲۳۰ گرم
بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری سرپر

طرز تهیه

برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغ‌ها را که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه مناسب بریزید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید. حالا همزن برقی را روشن کنید و مواد را به مدت ۵ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کرم رنگ و شفاف شود. در مرحله بعد پودر کرم کارامل و شیر داغ را اضافه کنید و سی ثانیه با همزن بزنید و روغن مایع را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید، سپس همزن برقی را خاموش کنید. در این مرحله آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلط کرده و سه بار الک کرده‌اید، کم کم و طی سه مرحله به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند.

برای پخت این کیک بهتر است از قالب‌های میان‌تهی استفاده کنید. کف یک قالب میان‌تهی ۲۵ سانتی را با ارده یا کره سرد چرب کنید، سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید و داخل فر ۱۵۵ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. برای فر گازی دمای ۱۷۰ درجه مناسب است. بعد از پخت، کیک را از فر خارج کنید و صبر کنید تا کاملا خنک شود، سپس کیک را از قالب خارج کنید و داخل ظرف سرو بگذارید و روی کیک را با سس کارامل تزیین کنید، نوش جان.

قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است.

اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. 
همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.

۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!