چرا بوتاکسهای آلمانی به ایران مهاجرت کردند؟ آیا واقعا از کیفیتشان رضایت داریم؟
در روزهای اخیر، فعالان حوزه تولید تجهیزات پزشکی در ایران به نکتهای مهم اشاره کردهاند. آنها بر اهمیت ویژهای که برندهای تقلبی محصولات مصرفی در صنایع پزشکی و زیبایی دارند، تاکید کردهاند. برندهای تقلبی که از آلمان وارد شدهاند و با تقلب در بستهبندی و برند محصولات، باعث افزایش خطرات برای مصرفکنندگان شدهاند. مژگان کریمی، مدیر عامل یکی از شرکتهای فناور در این زمینه، در یک کارگاه آموزشی حضور یافته و با بررسی ملزومات مصرفی صنعت پزشکی زیبایی به موضوع پیری و مداخلات جوانسازی پوست پرداخت. او اشاره کرد که با پیری و عوامل محیطی مانند سیگار و افزایش نور مضرات، پوست کلاژن خود را از دست میدهد و نیاز به مداخلات جوانسازی دارد. از روشهایی که در این زمینه استفاده میشود، میتوان به بوتاکس و فیلرهای هیالورونیک اشاره کرد. این محصولات به عنوان روشهایی غیرتهاجمی جهت جلوگیری از پیری و افزایش زیبایی پوست مورد استفاده قرار میگیرند. وی همچنین به اهمیت تمایز بین محصولات اصلی و تقلبی، تأکید کرد و این نکته را مورد تأکید قرار داد که در حال حاضر بیشتر از فیلرها و محصولات مراقبتی مصرفی در صنعت پزشکی ایران استفاده میشود.
ایسنا نوشت: فعالات عرصه تولید تجهیزات پزشکی تاکید کردند برندهای تقلبی محصولات مورد مصرف صنعت پزشکی زیبایی در بازار ایران بسیار بالاست، ضمن آنکه بوتاکسهای با برند آلمانی به دلیل تقلبی بودن از بازار کشور در حال جمعآوری است.
مژگان کریمی، مدیرعامل یکی از شرکتهای فناور در حوزه ساخت تجهیزات پزشکی در کارگاه آموزشی آشنایی با ملزومات مصرفی صنعت پزشکی زیبایی که در حاشیه نمایشگاه ایران هلث برگزار شد، با اشاره به وجود مواد مصرفی با برندهای متفاوت در بازار کشور، افزود: متاسفانه برندهای تقلبی در حوزه صنعت پزشکی زیبایی بسیار زیاد و تنها با آشنایی کامل به مشخصات فنی محصول میتوان آنها را تشخیص داد.
وی عواملی چون افزایش سن، عوامل بیرونی و محیطی از قبیل سیگار کشیدن و در معرض آفتاب قرار گرفتن را از جمله عوامل مؤثر بر پیری دانست و ادامه داد: افراد در سن ۴۵ سالگی حدود ۲۵ درصد کلاژن پوست را از دست میدهند که باعث افتادگی، پیری و چین و چروک در صورت میشود و برای جلوگیری از روند پیری صورت، از روشهای جوانسازی پوست شامل تهاجمی، کمتهاجمی و غیرتهاجمی استفاده میشود.
کریمی، بوتاکس را از جمله روشهای غیر تهاجمی در این زمینه نام برد و یادآور شد: با تزریق بوتاکس در دوزهای پایین شاهد انقباض عضلانی صورت هستیم، ولی این روش اثرات کوتاه مدت دارد.
وی با اشاره به تولید برخی از محصولات جوانسازی پوست، افزود: بوتاکس از سوی شرکتهای فناور تولید شده و از سوی دیگر وزارت غذا و دارو دستور جمعآوری بوتاکسهای با برند دیسپورت آلمان را داده است؛ چرا که در حال حاضر در کشور تقلبی آن وجود دارد.
مدیر عامل این شرکت فناور با اشاره به اینکه فیلرها نیز یکی از موارد مصرفی در این صنعت است، افزود: اصطلاح ژل که برای فیلرها بکار میرود، به خاطر ساختار ژلی فیلرها است، فیلرها به دو دسته پرکننده و جوانسازی تقسیم میشوند که فیلر جوانسازی علاوه بر زیبایی اثر درمانی نیز دارند.
وی ادامه داد: علت استفاده از هیالورونیک اسید در صنعت زیبایی در فیلرها به دلیل واکنشهای ایمنیزا و جلوگیری از پس زدن توسط بدن است. هیالورونیک اسید یک پلیمر زیستتخریبپذیر طبیعی است و قابلیت بالای آنها در جذب آب موجب استفاده از این ماده در فیلرها شده است.
کریمی تاکید کرد: فیلرهای هیالورونیک اسید ۸۰ درصد بازار این حوزه را تشکیل میدهد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از بوتاکس از سن ۱۸ سالگی قابل تزریق است، گفت: توصیه شده که تزریق بوتاکس از سن ۳۰سالگی به بعد که روند پیری شروع میشود؛ صورت گیرد. میتوان با تزریق بوتاکس و مراقبتهای پزشکی از روند پیری جلوگیری کرد.
کریمی گفت: در حال حاضر در ایران بیشتر از فیلرها و دستگاههای مراقبتی در صنعت پزشکی استفاده میشود.
طناز السادات حسینی فر