راهنمای تهیه یک پلوی شگفت انگیز برای افرادی که به ایدههای خوشمزه نیاز دارند
پلوهای مخلوطی، از جمله غذاهای محبوب و پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایرانی هستند. این پلوها با ترکیبات مختلفی از مواد اصلی مانند گوشت، مرغ، سبزیجات، خشکبار و میوهها تهیه میشوند و باعث میشوند تا یک تجربه غذایی متفاوت و لذت بخش برای هر طعمپذیری ایجاد شود.
در این متن، آموزش تهیه یک پلوی مخلوط شامل مرغ، سیبزمینی، هویج و کشمش آورده شده است. این پلو با ترکیب منحصر به فرد مواد و اسپایسها، یک طعم خوشمزه و منحصر به فرد به غذا میبخشد و میتواند گزینهی خوبی برای وعده نهار یا شام ماهانه خانواده باشد.
در بخش طرز تهیه به صورت گام به گام، نکات مهمی نیز برای پخت بهینه برنج و اضافه کردن زعفران آورده شده است تا بهترین نتیجه را بدست آورید.
با این متن میتوانید به راحتی و با دنبال کردن مراحل آموزشی، یک پلوی مخلوط خوشمزه و مقوی را در خانه خود تهیه کرده و از آن لذت ببرید.
فراروـ پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و… از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند. پلوی مخلوطی که امروز میخواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، با موادی مانند مرغ، سیب زمینی، هویج و کشمش طبخ میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر به پلوهای مخلوط علاقهمند هستید و میخواهید یک دیس پلوی مخلوط جدید درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش این پلوی مخلوط خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم
سینه یا فیله مرغ: ۵ تکه
پیاز: ۱ عدد
هویج: ۲ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
برنج: ۳ پیمانه
کشمش پلویی: ۱ فنجان
چوب دارچین: ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این پلوی مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک به مدت ۳ ساعت خیس کنید. مرغ را همراه با پیاز، چوب دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه و کمی آب روی اجاق گاز بگذارید تا بپزد، سپس مرغها را از آب خارج کنید و بعد از اینکه آب اضافه مرغ کشیده شد، آنها را با مقداری زعفران و روغن سرخ کنید. هویجها را به صورت خلالی برش بزنید و داخل روغن کمی سرخ کنید. سیب زمینی را هم (به صورت خلالی یا نگینی) سرخ کنید و کنار بگذارید. کشمش را هم داخل روغن چند ثانیه تفت بدهید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، کف قابلمه تهدیگ موردنظرتان را قرار بدهید و نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا تکههای مرغ را همراه با کشمش، هویج و سیب زمینی سرخ شده وسط برنج بچینید و کمی زعفران بریزید. بقیه برنج را هم روی مواد بریزید و در آخر روی سطح برنج مقداری آب مرغ و روغن بریزید. قابلمه را دمکنی بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا پلوی مخلوط خوشمزه شما آماده شود، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
۲ ـ کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. کشمشها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه کشمش پلوی مخلوط باید از کشمش قرمز پلویی استفاده کنید.
۳ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است.