تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راهکار جذاب برای کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون: قهوه، یاری دهنده‌ای قوی

پژوهش‌های اخیر نشان داده است که نوشیدن قهوه می‌تواند به عنوان یک فاکتور پیش‌گیری از بیماری پارکینسون اثرگذار باشد. این مطالعه، انجام شده بر روی یک گروه بزرگ افراد در طول ۱۳ سال، نشان داد که مصرف‌کنندگان قهوه کمتر به ابتلا به بیماری پارکینسون دچار می‌شوند. از طرفی، بررسی نشان داد که افرادی که متابولیت‌های مختلف کافئین را در خون خود داشتند، خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش داده بودند.

این فهم از ارتباط بین قهوه و بیماری پارکینسون می‌تواند به دانش ما درباره علت‌های این بیماری و راهکارهای پیشگیری از آن کمک کند. با توجه به این پژوهش، باور بر این است که اثر فعال‌کنندگی کافئین بر جریان دوپامین در مغز می‌تواند به عنوان عاملی در پیشگیری از پارکینسون موثر باشد.

با توجه به پیامد‌های جدی این بیماری بر روی زندگی افراد، این نتایج می‌تواند مسیری برای تحقیقات بیشتر و پیشگیری از این بیماری فراهم آورد. از آن‌جایی که بیماری پارکینسون نیاز به مداخله‌های پزشکی و پشتیبانی طولانی‌مدت دارد، هر گامی که در جهت پیشگیری و کنترل این بیماری برداشته شود، بسیار ارزشمند است.

همه می‌دانیم هرچیزی که می‌خوریم یا می‌نوشیم، تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت ما دارد. اکنون دانشمندان در یک مطالعه جدید ارتباط بین نوشیدن قهوه و کاهش احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را پیدا کرده‌اند.

به گزارش دیجیاتو، تیم بین‌المللی محققان این مطالعه، با بررسی داده‌های جمع‌آوری‌شده از ۱۸۴,۰۲۴ فرد در طی ۱۳ سال، متوجه شده‌اند که مصرف‌کنندگان قهوه در مقایسه با کسانی که این نوشیدنی را مصرف نمی‌کنند، کمتر به پارکینسون مبتلا شده‌اند. علاوه‌براین، تجزیه‌وتحلیل بیشتر صد‌ها نفر از افراد مبتلا به پارکینسون که سطوحی از متابولیت‌های اولیه کافئین، پاراکسانتین و تئوفیلین در خون آن‌ها وجود داشته، نشان می‌دهد که آن‌ها ارتباط معکوس با خطر ابتلا به پارکینسون داشته‌اند.

ارتباط بین قهوه و بیماری پارکینسون

محققان در مقاله منتشر‌شده خود می‌گویند:

«این مطالعه ارتباط معکوس بین مصرف قهوه کافئین‌دار با خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در یکی از بزرگ‌ترین گروه‌ها در سراسر جهان با بیش از ۲۰ سال پیگیری نشان می‌دهد.»

به گفته آن‌ها، ۲۵ درصد از مصرف‌کنندگان قهوه در مقایسه با کسانی که اصلا قهوه نمی‌نوشند، ۴۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به پارکینسون قرار داشته‌اند. در بین تمام مصرف کنندگان قهوه نیز کاهش خطر اندازه‌گیری‌شده بسته به کشور، بین ۵ تا ۶۳ درصد متفاوت است.

براساس تحقیقات قبلی، تصور می‌شود که دلیل این امر می‌تواند فعال‌کردن جریان دوپامین در مغز توسط کافئین موجود در قهوه باشد. پارکینسون در مغز با کاهش دوپامین، به دلیل ازدست‌دادن سلول‌های عصبی مشخص می‌شود. محققان می‌گویند:

«قهوه پرمصرف‌ترین نوشیدنی روانگردان در جهان است. افشای اثر بیولوژیکی کافئین بر بیماری پارکینسون نه‌تن‌ها پیامد‌های مهم سلامت عمومی را به همراه دارد، بلکه درک ما از علت این بیماری را افزایش می‌دهد و استراتژی‌های پیشگیرانه بالقوه را تقویت می‌کند.»

طبق آمار موجود، تنها در ایالات‌متحده، نزدیک به یک میلیون نفر با این بیماری زندگی می‌کنند که باعث لرزش اندام‌هایی مانند دست‌ها و اختلال در حرکت طبیعی، تعادل و سفتی اندام‌ها می‌شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!