تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳؛ تفال به حافظ می‌روی؟ پادشاهی منصور بر تو واگذار شده است!

غزل حافظ در واقعیت، یک دیدگاه عرفانی به زندگی و معنویت است که از زبان ساده و شیرین شاعر برای انتقال مفاهیم عمیق استفاده شده است. او در این غزل به معنایی عمیق از پیروزی، ارادت به خدا، ثبات در اعتقاد و توکل به الهی اشاره کرده است.

در این غزل، حافظ به وسیلهٔ اشعار خود، آرامش و امید به نیکی‌ها و پیروزی‌های آینده را به مخاطب می‌رساند. او از تصویر سوار شدن بر امواج پیروزی و خوشبختی، وارد موضوع می‌شود و با اشاره به زمان آینده دعوت می‌کند تا از اعتقاد و تفکر مثبت همراه با اعمال نیک، به سوی آینده‌ای روشن و پراز امید و موفقیت حرکت کنیم.

در انتها، حافظ به مخاطب توصیه می‌کند که از ناامیدی دوری کند و بر همیشه به خداوند اعتماد کند، زیرا هرچه دوست داشته باشیم همواره از سوی او خواهد آمد. این غزل نشان از تفاوت‌های زندگی، شادی و غم، پیروزی و شکست را به زیبایی و شیرینی شعر آن نشان می‌دهد.

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

بیا که رایت منصور پادشاه رسید
نوید فتح و بشارت به مهر و ماه رسید

جمال بخت ز روی ظفر نقاب انداخت
کمال عدل به فریاد دادخواه رسید

سپهر دور خوش اکنون کند که ماه آمد
جهان به کام دل اکنون رسد که شاه رسید

ز قاطعان طریق این زمان شوند ایمن
قوافل دل و دانش که مرد راه رسید

عزیز مصر به رغم برادران غیور
ز قعر چاه برآمد به اوج ماه رسید

کجاست صوفی دجال فعل ملحدشکل
بگو بسوز که مهدی دین پناه رسید

صبا بگو که چه‌ها بر سرم در این غم عشق
ز آتش دل سوزان و دود آه رسید

ز شوق روی تو شا‌ها بدین اسیر فراق
همان رسید کز آتش به برگ کاه رسید

مرو به خواب که حافظ به بارگاه قبول
ز ورد نیم شب و درس صبحگاه رسید

شرح لغت: قاطعان: راهزنان/ مرد راه: رهبر راه شناس/ رغم: ناپسند و ناخواه.

تفسیر عرفانی:‌

۱- این نیت دارای فراز و نشیب‌هایی است که قابل اجرا و حل می‌باشد، به شرطی که سوره مبارکه حضرت یوسف را از آیه ۷۰ تا ۹۵ با معنی و حضور قلب بخوانی. همین هفته به یکی از مشاهد متبرکه بروید و دعا و نذری کنید، آنگاه با دقت، سرعت عمل و تلاش اقدام کن که رقیبان زیادی داری.

۲- حضرت حافظ در بیت ششم می‌فرماید:

به صوفی و درویش ناقلا و بدکردار و فریبنده و از دین برگشته، پیام بده که در آتش اندوه بسوز که حضرت مهدی (عج) آخر زمان، حامی دین حق ظهور خواهد کرد و به سزای اعمالت می‌رسی.

حال خود باید نیت خود را تفسیر نمایید.

۳- حتماً موفق می‌شوی. ناامیدی زهر کشنده پیروزیست. از تردید دست بردارید که توفیق‌های پی در پی در انتظار شما می‌باشد.

تعبیر غزل:

مژده که به زودی لطف خدا شامل حال شما خواهد شد. کسی قدم به زندگی شما می‌گذارد که برایتان سعادت، خوشبختی، پیروزی و آرامش به ارمغان خواهد آورد، به شرط آنکه خواب غفلت شما را نرباید و از یاد خدا و ذکر او در همه جا و همه حال غافل نشوید. چرا که هرچه می‌رسد از اوست.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!