7 آثار معماری مدرن الهام گرفته از آشیانه پرنده
این مطلب به معرفی و توضیح ساختمانهای مدرنی که الهام گرفته از لانههای پرندگان و در ابعاد بزرگتر ساخته شدهاند، میپردازد. با آغاز بهار، پرندگان به لانهسازی اقدام میکنند و لانههایی جذاب و زیبا از شاخ و برگها میسازند. این شیوه لانهسازی به قدری زیبا است که گاهی معماران را الهام بخشیده و باعث شدهاند تا ساختمانهای مدرن و لانهمانندی طراحی کنند.
میان این ساختمانها میتوان به مزرعه لانه لکلک در جمهوری چک که به عنوان یکی از اتاقهای بیهمتای یک هتل درختی در شمال سوئد طراحی شده و استادیوم ملی پکن در چین که به عنوان محل اصلی بازیهای المپیک 2008 طراحی شده است، اشاره کرد. هتل مار آدِنترو در مکزیک و پاویون اِج کاندیشین در ایالات متحده نیز از این دست ساختمانهای مدرن و لانهمانند هستند.
این مطلب به خلاقیت معماران و الهامبخشی طبیعت به آنها در طراحی سازههای مدرن اشاره دارد و از لحاظهای مختلف معماری و هنری بسیار جالب و جذاب است.
فرادید نوشت: در این مطلب، ساختمانهایی مدرن از انواع مختلف را معرفی میکنیم که با الهام از لانه پرندگان اما در ابعاد بزرگتر ساخته شدهاند.
با شروع بهار معمولا پرندگان به فکر لانهسازی میافتند؛ لانههایی ساخته شده از شاخ و برگهای در هم تنیده که معماری جذاب و شگفتانگیزی را در دل طبیعت به نمایش میگذارند.
شیوۀ لانهسازی پرندگان آنقدر جذاب و زیباست که گاهی معماران را به فکر تقلید میاندازد. در اینجا تصاویر و توضیحاتی را از هفت ساختمان مدرن و لانهمانند که در سراسر دنیا ساخته شدهاند با هم مرور میکنیم.
مزرعه لانه لکلک، جمهوری چک
شیوۀ لانهسازی پرندگان آنقدر جذاب و زیباست که گاهی معماران را به فکر تقلید میاندازد. در اینجا تصاویر و توضیحاتی را از هفت ساختمان مدرن و لانهمانند که در سراسر دنیا ساخته شدهاند با هم مرور میکنیم.
مزرعه لانه لکلک، جمهوری چک
آشیانه پرنده که به عنوان یکی از اتاقهای بیهمتای یک هتل درختی در شمال سوئد ایجاد شده، یک سازهی مدور است که به طور کامل با شاخه پوشیده شده و راه دسترسی به آن، یک راهپلهی جمعشونده است.
استودیوی سوئدی اینردنینگزگراپن میگوید: «این سوئیت از بیرون کاملا شبیه یک لانه پرنده به نظر میرسد و فقط مقیاس بزرگی که دارد آن را از سایر لانههای اطراف مجزا میکند.»
استادیوم ملی پکن، چین
پروژه دیگری که به عنوان آشیانه پرنده شناخته میشود، استادیوم ملی پکن است که استودیوی سوئیسی Herzog & de Meuron به عنوان محل اصلی بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن آن را طراحی کرده است.
صندلیهای ورزشگاه در یک پوشش مشبک فولادی پیچیده شدهاند که نام استادیوم نیز از آن الهام گرفته است.
خانه درختی دارتمور، انگلستان
این خانه درختی چوبی در دِوُن ساخت استودیوی معماری جِری تِیت مستقر در لندن از لانهی پرندگان بافنده الهام گرفته است.
فرم کوچک غلافمانند خانه توسط استودیو و با همکاری دانشجویان به عنوان بخشی از پروژه هنر دارتمور خلق شد.
هتل مار آدِنترو، مکزیک
این سازهی لانهمانند که استخرهای کمعمق در مرکز ساخت و ساز هتل در مکزیک آن را احاطه کردهاند، یک منطقه غذاخوری خصوصی را در بر میگیرد. ساختار هتل را تالِر آراگونس طراحی کرده است.
پاویون اِج کاندیشِن، ایالات متحده
معماران یک استودیوی میشیگانی برای ساخت این پاویون یا خیمه در آتلانتای جورجیا، دورریزهای چوبی را روی هم چیدند و آن را به یک «لانه قابلسکونت» تبدیل کردند. الوار در این ساختمان هیچ اتصالی از طریق میخ یا چسب با هم ندارند و صرفا با جاذبه زمین به هم متصل شدهاند.
اتاق جلسه دفاتر پارک بایا، هند
نوارههایی از چوب کاج این ساختار بافته را شکل میدهند که استودیوی سیاره ۳ آن را به عنوان یک اتاق جلسه نیمهبسته برای سازندگان املاک در بمبئی طراحی کرده است. این سازه از لانههای پرندگان بافنده بایا الهام گرفته است.
استودیوی سیاره ۳ میگوید: «پرندگان بافندهی بایا لانههای پیچیدهای میسازند و نام تجاری و هویت این سازه از این پرندگان الهام گرفته است. ایده کلیدی ما این بود که شکلی مجسمهای، پویا و سیال بسازیم که لانه بایا را در ابعاد بزرگتری تداعی کند.»
طناز السادات حسینی فر