راز تهیه رب لیمو عمانی خانگی: طعمی شیرین و خوشمزه به غذاهایتان اضافه کنید!
رب لیمو عمانی یکی از چاشنیهایی است که معمولاً در آشپزخانههای ایرانی استفاده میشود. این رب به دلیل طعم ترش و مطبوع خود، برای پخت انواع غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه رب لیمو عمانی، باید لیموها را از وسط باز کرده و پرکهای آن را از پوست جدا کنیم. سپس پرکها را در آب بپزیم و سپس آنها را در دستگاه غذاساز پوره کنیم. مواد را به هم بزنیم و در قابلمه روی حرارت قرار دهیم تا به غلظت مطلوب برسد. در انتها، آب لیمو ترش و نمک را اضافه کرده و به مدتی بزنیم تا رب آماده شود. برای نگهداری، رب لیمو عمانی را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزیم و در یخچال نگهداری کنیم. طبق این دستورالعمل ساده، میتوانیم به آسانی و با هزینه کم، رب لیمو عمانی خانگی تهیه کنیم و از آن برای غذاهای خوشمزه خود استفاده کنیم.
فراروـ همانطور که میدانید رب یکی از مهمترین چاشنیها برای غذاهای ایرانی است که در بسیاری از خورشتها و غذاها برای مزه دار کردن از آن استفاده میشود. رب گوجه فرنگی، رب انار، رب آلوچه، رب زغال اخته، رب زرشک و… انواع ربهایی هستند که برای تهیه غذا از آن استفاده میشود که پر مصرفترین آنها رب گوجه فرنگی است. اما رب لیمو عمانی یکی از انواع چاشنیها است که شاید تا به حال با آن آشنایی نداشته باشید. این رب جذاب و خوش رنگ برای پخت انواع غذاها مانند قرمه سبزی، انواع مرغ، طعم دار کردن جوجه کباب و یا درست کردن انواع خورش بسیار مناسب است و شما بعد از یکبار استفاده مشتری دائمی آن خوهید شد. اگر دوست دارید این رب خوشرنگ و خوش طعم را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه رب لیمو عمانی با ما همراه باشید.
مواد لازم
لیمو عمانی: ۲۰۰ گرم
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: یک و نیم لیوان
آب: ۴ لیوان
آب لیمو ترش: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این رب فوقالعاده ابتدا لیمو عمانی را از وسط باز کنید، سپس گوشت لیمو را از پوست جدا کنید و داخل کاسه بریزید. توجه داشته باشید که باید حتما تخمهای لیمو را خارج کنید، وگرنه رب لیمو عمانی شما در انتها تلخ میشود. پرکهای لیمو عمانی را داخل یک قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و حرارت را ملایم کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا پرکها بپزد و نرم شود. وقتی پرکهای لیمو پخت، محتویات قابلمه را داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه بزنید تا کاملا پوره شود، سپس مواد میکس شده را دوباره داخل قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مرتب مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی مایه رب به غلظت رسید، آب لیمو ترش و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید رب نباید خیلی سفت شود و غلظت رب باید به اندازه متوسط باشد. اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه بدهید رب کاملا خنک شود. رب لیمو عمانی بعد از خنک شدن کمی سفتتر هم میشود، بنابراین به غلظت رب هنگام پخت توجه کنید. رب لیمو عمانی خنک را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. حتما رب لیمو عمانی را داخل یخچال نگهداری کنید.