گوشت ۳۱۰ هزار تومانی از کجا بخریم؟
گرانی گوشت از مشکلات اصلی و مهم در اقتصاد کشور است که بر زندگی مردم تأثیر بسیاری دارد. افزایش قیمت گوشت به عنوان یکی از منابع پروتئینی اساسی، با سرعت زیادی رو به جلو رفته و باعث شده تا برخی از افراد نتوانند به خوبی محصولات پروتئینی را بخورند و نیازهای غذایی خود را برطرف کنند.
از سوی دیگر، این مسئله نشان از نظارت ناکافی از سوی مراجع ذیصلاح دارد که باعث واردات گوشتهای منجمد و بیکیفیت از کشورهای دیگر میشود و به طور غیرمستقیم باعث ضربه به تولید داخلی گوشت شده و مزرعهداران و دامداران را تضرر میرساند.
از طرفی، افزایش تولید محصولات دامی و نظارت دقیقتر بر عرضه گوشت میتواند به کاهش گرانی و افزایش دسترسی مردم به گوشت کمک کند. این امر نیازمند اقدامات قوی و هماهنگ از سوی دولت و مراجع ذیصلاح است تا با مدیریت صحیح، مشکل گوشت در کشور رفع شود و قیمتها به حالت معقولی برگردد.
فارس نوشت: گوشت گوسفندی با قیمت ۳۷۰ هزارتومان در فروشگاههای زنجیرهای توزیع میشود، اما برخی گزارشها حاکی از آن است که گوشتهای گرم به اصطلاح دولتی در تعدادی از استانها به کبابیها میرسد. در فروشگاههای زنجیرهای، گوشت گوسفندی گرم کیلویی ۳۷۰ هزار تومان، گوشت گرم گوساله هر کیلو ۳۱۰ هزار تومان و گوشت گردن گوسفندی هر کیلو ۲۹۰ هزار تومان عرضه میشود.چند ماه گذشته، قیمت گوشت قرمز در بازار از کیلویی ۵۰۰ هزار تومان عبور کرده بود. بر اساس اعلام مرکز آمار ۱۴ میلیون راس دام به کشتارگاهها در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰روانه شده بود که دو برابر استاندارد هر ساله است.به گفته دامداران، کمبود و گرانی نهاده موجب شده بود آنها دام خود را روانه کشتارگاهها کنند که در بین آنها دامهای مولد هم کم نبود؛ نتیجه اینها باعث کمبود و گرانی گوشت شده بود.در سال جدید ۱.۳ میلیون تن نهاده بین دامداران توزیع شده که قیمت را برای دامداران پایین آورده است، کشتار دام هم به رقم استاندارد ۸ میلیون راس رسیده است که اثر آن در کاهش قیمت بازار از همین الان دیده میشود و تاثیر اصلی روی قیمت بازار از سال جدید خواهد بود.به گفته قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی، تا پایان ماه مبارک رمضان ۳۰ هزار تن گوشت وارد کشور میشود. با این حال، گزارشهایی هم از استانهای مختلف کشور وجود دارد که نشان میدهد بر توزیع گوشت در استانها، نظارت چندانی از سوی ادارات کل انجام نمیشود.یک مصرف کننده گوشت در شهر شیراز گفت: اینجا خبری از توزیع گوشت گرم گوسفندی و گوساله با قیمت ۳۱۰ و ۳۷۰ هزار تومان نیست. گوشت منجمد برزیلی با قیمت کیلویی ۴۵۰ هزار تومان عرضه میشود که آن هم صفهای طولانی دارد و خیلی اوقات به افرادی که در صف ایستادهاند، نمیرسد.به گفته وی، در شیراز قیمت گوشت گرم در قصابیها، نزدیک به هر کیلو ۶۰۰ هزار تومان است.گوشتهای گرم به اصطلاح دولتی با وجود وفور در کشور، در برخی استانها در نبود نظارت دقیق بر عرضه، به کبابیها میرسد.راضیه میرزاحیدری