راه های نگهداری بهتر و طولانی مدت زردآلو همراه با راهنمای خرید
زردآلو یکی از میوههای خوشمزه تابستانی است که با کیفیت مناسب و نگهداری صحیح، میتواند تا چند روز یا حتی یک هفته در یخچال تازه بماند. در زمان خرید زردآلو، باید میوههای سالم، رسیده و بدون زخم را انتخاب کرد. رنگ زردآلو باید طلایی یا نارنجی باشد و برخی قسمتها ممکن است قرمز باشد. زردآلوهای سبز و بیش از حد سفت باید اجتناب شود.
برای نگهداری زردآلو در خانه، زردآلوهای نرسیده را در کیسه کاغذی قرار داد و از هوای قرص قرص گاز اتیلن استفاده کنید. زردآلوهای رسیده را در ظروف در بسته یا کیسه پلاستیکی در یخچال قرار دهید. برای نگهداری طولانیتر، میتوانید زردآلوها را منجمد کرده و برای تهیه مربا یا شربت استفاده کنید. قبل از مصرف، زردآلو را بشویید و زردآلوهای آسیب دیده را جدا کنید. از خشک کردن زردآلوها قبل از قرار دادن در یخچال برای جلوگیری از رطوبت زیاد در زردآلوها، استفاده کنید. این نکات کمک میکند تا زردآلو برای مدت زمان بیشتری تازه بماند و کیفیت خود را حفظ کند.
زردآلو یکی از خوشمزهترین میوههای تابستانی است که اگر کیفیت مناسبی داشته باشد و به روش درستی نگهداری شود، تا چند روز یا حتی یک هفته در یخچال قابل استفاده است. در این مقاله از بخش سبک زندگی در تک فانبلاگ میتوانید با نکات نگهداری و خرید زردآلو به طور کامل آشنا شوید.
نکات مهم در زمان خرید زردآلو
برای خرید زردآلو باید میوههای سالم، رسیده و بدون زدگی را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که هر چقدر زردآلو نرمتر باشد، ماندگاری آن کمتر است. در زمان خرید زردآلو باید به رنگ، میزان نرم و سفت بودن میوه و همچنین سالم بودن آن توجه کنید. در ادامه به لیستی از نکاتی مهم در زمان خرید زردآلو اشاره شده است.
رنگ زردآلوی باید طلایی و نارنجی و در برخی از قسمتها قرمز باشد.از خرید زردآلوهای سبز و بیش از حد سفت اجتناب کنید.از خرید زردآلوهایی که بافت نرمی دارند اجتناب کنید.اگر پوست زردآلو آسیب دیده یا بخشی از آن نرم به نظر میرسد، آن را خریداری نکنید.چروکیده بودن پوست زردآلو نشانه کهنه بودن آن است.زردآلوهایی که اندازه کوچکتری دارند، معمولا طعم بهتر و عطر بیشتری دارند.
نکات مهم در نگهداری زردآلو در خانه
زردآلو مثل خیلی از میوههای تابستانی بافت حساسی دارد و خیلی زود کیفیت خود را از دست میدهد و از همین رو باید به روش مناسبی نگهداری شود. توجه به نکات خرید و نگهداری زردآلو موجب میشود تا زردآلوی شما برای حدود یک هفته سالم بماند و کیفیت خود را از دست ندهد. به طور کلی هر چقدر زردآلویی که خریداری کردهاید رسیدهتر و نرمتر باشد، ماندگاری آن کمتر خواهد بود. برای افزایش ماندگاری این میوه باید آن را از گرما، رطوبت و فشار دور نگه دارید. در ادامه به نکاتی مهم در مورد نگهداری زردآلو در خانه اشاره شده است.
۱- زردآلوهای نرسیده را در کیسه کاغذی قرار دهید
اگر زردآلویی که تهیه کردهاید، نرسیده است، بهتر است آنها را در کیسه کاغذی قرار دهید و درب کیسه را محکم ببندید تا گاز اتیلن تولید شده از میوه، موجب رسیدن آن شود. به خاطر داشته باشید که برای این کار نباید از کیسه پلاستیکی استفاده کنید. زیرا امکان تبادل هوا در این کیسهها وجود ندارد و از همین رو زردآلو خیلی زود پوسیده و نرم میشود. برای رسیدن زردآلو نباید آن را در یخچال بگذارید، بهتر است کیسهها زردآلو را برای چند روز در فضای آشپزخانه و دور از حرارت و نور خورشید قرار دهید تا برسند و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: تفاوت چاقاله بادام و زردآلو همراه با روش تشخیص آنها!
۲- زردآلوی رسیده را در یخچال بگذارید
اگر زردآلوی شما رسیده است، بهتر است آن را در ظروف در بسته یا کیسه پلاستیکی قرار دهید. دور نگه داشتن زردآلو از هوا و رطوبت موجب میشود تا دیرتر کیفیت خود را از دست بدهند. بهتر است ظرف زردآلوها را در طبقات وسطی یخچال قرار دهید. با این روش کیفیت زردآلوها تا یک هفته حفظ میشود. به خاطر داشته باشید که بهترین زمان مصرف زردآلو ۲ تا ۳ روز پس از خرید است.
۳- زردآلو را در فریزر قرار دهید
اگر مقدار زردآلویی که تهیه کردهاید، زیاد است، بهتر است میوه را منجمد کنید و در فریزر قرار دهید. سپس از زردآلوی منجمد شده برای تهیه پوره، مربا، شربت یا اسموتی استفاده کنید. برای نگهداری زردآلو در فریزر باید زردآلوها را به دقت بشویید و سپس با دستمال به خوبی خشک کنید. در ادامه آنها را از وسط نصف کنید و هستهشان را خارج کنید. حالا میتوانید زردآلوها را در ظرف در بسته قرار دهید و در فریزر بگذارید. با این روش میتوانید تا حدود ۶ ماه یا حتی یک سال از زردآلوی منجمد شده استفاده کنید.
فراموش نکنید که زردآلو هر چقدر بیشتر در فریزر بماند خواص و مزه خود را از دست میدهند، بنابراین توصیه میشود در عرض چند ماه از آنها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: خواص و مضرات هسته زردآلو برای سلامتی!
۴- زردآلو را قبل از مصرف بشویید
به هیچ عنوان قبل از قرار دادن زردآلو در یخچال، آن را نشویید. این کار روند پوسیدگی میوه را تسریع میکند. بهتر است زردآلو را درست قبل از مصرف بشویید. از آن جایی که پوست این میوه در زمان مصرف جدا نمیشود، حتما آن را به روش درستی بشویید و در مقداری آب نمک و سرکه قرار دهید تا ضدعفونی شود.
۵- قبل از قرار دادن زردآلو در یخچال، آسیب دیدهها و نرمها را جدا کنید
قبل از این که زردآلو را در یخچال قرار دهید، ابتدا همه آنها را به دقت بررسی کنید. بهتر است میوههایی که بیش از حد رسیدهاند، زردآلوهایی که زدگی دارند یا خراب هستند را جدا کنید. زردآلوهای خراب را دور بریزید و زردآلوهای نرمتر را در اولین فرصت میل کنید.
۶- رطوبت زردآلوها را خشک کنید
رطوبت دشمن زردآلو است و در صورتی که زردآلوهای شما خیس باشند، خیلی زود خراب میشوند. قبل از این که زردآلوها را در یخچال قرار دهید، به دقت آنها را بررسی کنید. اگر احساس میکنید، زردآلوها خیس هستند، با یک دستمال حولهای به آرامی آنها را خشک کنید و سپس در ظرف یا کیسه پلاستیکی قرار دهید. برای نگهداری زردآلوها نیز می توانند چند عدد دستمال کاغذی داخل پلاستیک آن قرار دهید تا رطوبت اضافی را به خود جذب کند.
در این مقاله به مهمترین نکات نگهداری و خرید زردآلو اشاره شد. خرید یک زردآلوی باکیفیت و سپس نگهداری آن به روش درست، به شما کمک میکند تا از این میوه برای مدت زمان بیشتری نگهداری کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. شما در زمان خرید زردآلو به چه نکاتی توجه میکنید و از چه روشی برای نگهداری این میوه استفاده میکنید. در صورت تمایل میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…